4-0 seier i NM-kvalifiseringens 1. runde

Bergen Nord ble et par nummer for små i møte med Vadmyra.

0

Vadmyra-spillerne ser ut til å ha hatt godt av treningsleir i Tyrkia, hvor de etter returen til et «litt» kaldere Bergen smelte til med 4-0 seier mot Bergen Nord i dag.

Kampen gikk på Salhus Kunstgress. Målene kom ved 2 x Kim André Liseth, Mats Wedervang og Jonas Moen. Kampdata finner dere på kretsens sider.

Startoppstilling til Vadmyra: Daniel Skogvang, Martin Andre Nes Sandnes, Alexander Skogvold, John-Haakon Krøke Medby, Peter Aarrestad Time, Kim André Liseth, Ruben Haakonsen, Mats Halland Wedervang, Mats Aga, Mads Olav Kvamme, Jonas Moen Rye.

Vadmyra må gjennom 2. kvalifiseringsrunde for å sikre seg deltagelse til første ordinære runde med alle lag fra de øverste divisjoner.

Rapport fra spiller Mats Wedervang:

«Årets første obligatoriske kamp endte til slutt med en enkel Vadmyra-seier. Med et futsallag i Trondheim var det en svekket Vadmyra-tropp som reiste til Salhus for å kjempe om cupavansement. Riktignok hadde Mats Wedervang kastet seg på buss/tog/fly for å rekke kampen da det ble klart at futsallaget rykket ned lørdag kveld, men tunge forfall i brødrene Spord og Håkon Moldeklev gjorde at det var en spent Vadmyra-gjeng som møtte opp på Salhus 12.00.

Salhus er ingen bane for gode Vadmyra-minner. Knapt noen Vadmyra-spillere hadde reist hjem fra Bergen Nords storstue med seier i bagasjen tidligere. I garderoben før start bestemte gutta seg for å pynte på den statistikken.

Kampen åpnet rotete for Vadmyras del. De første fem minuttene bar preg av to nervøse lag. Vadmyra slet med kommunikasjonen helt bakerst ved én anledning, men Bergen Nord utnyttet heldigvis ikke det. Utover i omgangen hevet de blåkledde seg kraftig. Pasningsspillet satt bedre, og Mads Kvamme viste seg som en konstant trussel for Bergen Nords backer.

Kvamme hadde en heading som ble reddet på streken etter litt under et kvarter. I tillegg skapte Vadmyra flere småfarligheter foran Jan Fredrik Hamre i Bergen Nord-buret. Men det måtte noe helt spesielt til for å overliste den rutinerte keeperen.

Det er sjelden desserten blir servert før forretten, men etter en drøy halvtime var det både bløtkake, karamellpudding og sjokoladefontene på en gang da Jonas Moen Rye luftet skuddfoten fra drøyt 30 meter.

Moen Rye fikk et oppspill fra Wedervang og la ballen til rette på ett touch. Helt uforventet banket Moen Rye ballen mot kassen på sitt andre touch. Kulen fikk en bue som ville fått Marco van Basten til å trekke lurt på smilebåndet. Den hvite Tony Yeboah kunne fortjent motta lagkameratenes hyllest etter drømmescoringen. En klar kandidat til årets mål – allerede før serien har begynt.

Etter scoringen fortsatte Vadmyra å dominere stort på Salhus. Ruben Haakonsen var svært nær ved å doble ledelsen ti minutter før pause. Kun et tigersprang fra Bergen Nords keeper hindret scoring. De siste fem minuttene av omgangen holdt Vadmyra ballen i laget. Dessverre måtte Kvamme gi seg med en skade før pause, noe som banet vei for Gøran Gaustad, lillebroren til den tidligere Vadmyra-spissen og Åsane-stjernen Tommy Gaustad.

Det første kvarteret etter pause var det Bergen Nord som styrte spillet. Anført av gode Steffen Lilleng og Alexander Jensen klarte Bergen Nord å flytte seg høyere opp på banen, men uten at laget skapte sjanser. Litt mot spillets gang satte Kim Liseth inn 2-0 etter en drøy time. Da gikk luften ut av hjemmelaget.

Resten av kampen ble en transportetappe for Vadmyra. Kim Liseth satte lekkert inn 3-0 med venstrefoten ti minutter før slutt. Ballen snek seg opp i lengste vinkel. Og der er det alltid plass, som Liseth påpekte etter scoringen.

Like før full tid fikk Mats Wedervang æren av å sette inn 4-0 etter glimrende forarbeid av Mads Aga.

Dermed er Vadmyra kvalifisert for 2. kvalikrunde, egentlig uten å imponere. Om det finnes noe som helst positivt å dra ut av kampen må det være Moen Ryes scoring, at forsvaret og keeper holdt nullen og at Bergen Nord kun slapp til ved 2-3 anledninger.

Det som er klart er at Vadmyra har fryktelig mye å gå på. Og det er under én måned til seriestart. Torsdag er det treningskamp mot Radøy på Vaddabanen. 2. påskedag er det klart for 2. kvalikrunde i cupen.

13. april begynner kampen for å overleve i 3. divisjon. Da kommer den store opprykksfavoritten Tertnes på besøk til Vadmyra. I likhet med Varegg- og Florø-kampene bør poeng mot Tertnes regnes som en bonus for nyopprykkede Vadmyra.»