Vårt nyopprykkede lag møter Tertnes til dyst i serieåpningen, en kamp hvor motstanderen nok bærer favorittstempelet.

Mens Tertnes sikter på topp 4 plassering har våre egne spilleres forventninger til sesongen vært litt mer begrenset. Vadmyra rykket som kjent opp på imponerende vis i fjor, men som nykommer er det av erfaring ikke lett – og det blir litt av en test som venter.

Tertnes er for de fleste nok mer kjent som et særdeles godt håndballag på kvinnesiden, men de satser også friskt på herresiden i fotball.

Tippes topplassering

Dagbladet tipper like godt Tertnes øverst på tabellen, med Vadmyra på en 10. plass. Vår egen Mats Wedervang tror også Tertnes kjemper i øverste halvdel.

«Tertnes har et rutinert 3. divisjonslag. Et lag stort sett uten svakheter. Har divisjonens beste midtbanespiller i Sindre Flaa. Den gamle Vadmyra-spissen Steffen Olsen vil skyte Tertnes til en topp 3-plassering.»

I fjor var Tertnes et lag som ikke helt nådde opp og endte på 10. plass i 3. divisjon avdeling 7. I år håper man på bedre tider, spesielt etter at laget har – som Vadmyra – sikret seg nytt banedekke. Tertnes har også styrket stallen.

Ikke en umulig oppgave for Vadmyra

Men selv om laget anses som favoritter er det ikke håpløst. Tertnes røk ut i NM-cupens første kvalifiseringsrunde mot Varegg, en annen favoritt i årets sesong. Favorittstempel og hjemmebane var ikke nok for Varegg i møte med Vadmyra i 2. kvalifiseringsrunde, hvor de røk på et 0-2 tap mot våre blåkledde helter – som i så måte har fått en bedre start på året enn motstanderen.

Vadmyra spilte mye fin fotball på hjemmebane i fjor og presterer laget opp mot sitt beste vil Tertnes måtte jobbe hardt for å ta med seg noen poeng. Vi krysser selvfølgelig fingrene og håper at Vadmyra-spillerne gjør en iherdig innsats og viser at det ikke bare er for favoritter å komme til vår hjemmebane og sanke poeng.

Kampen starter kl. 15:00 på lørdag. Det er lovet ganske bra vær og vi håper at flere supportere tar turen og heier frem laget.