Vadmyra – Tertnes 1-2 (0-2). Mål Tertnes: Vegard Savland (2), Steffen Olsen (11). Mål Vadmyra: Mads Olav Kvamme (79).

Dagen begynte så bra med en flott forrett hvor et ekstremt effektiv Vadmyra Småguttelag (SMG13 Lilla) vant 8-1 over Lysekloster i sin første seriekamp på stor bane. Det var håp om at vi kunne se lignende i hovedretten; A-lagets kamp mot Tertnes.

Dessverre var det Tertnes som var det mest effektive laget i den kampen og fikk med seg en knepen 2-1 seier.

 

Tung start for Vadmyra

Tertnes startet best og tempoet i kampen var høyere enn det meste vi har sett på Vadmyrabanen siste par årene. Gjestene trøkket litt mer til i duellene, vant andreballene og Vadmyra hengte ikke med da de ganske enkelt gikk opp til 1-0 ved Vegard Savland etter to minutters spill.

En bitter start på kampen, og det ble ikke bedre da tidligere Vadmyra-spiller Steffen Olsen økte på til 0-2 etter 11 minutter. Det var de to store sjansene Tertnes hadde før pause, men det var ikke ufortjent at laget ledet – for Vadmyra var tannløse fremover.

Ikke at Vadmyra sløste særlig på sjansene i omgangen, for det ble bare farlig en gang foran Tertnes sitt mål, et skudd som fløy over tverrligger. Gjestene hadde tydeligvis gjort hjemmeleksen sin og visste at våre blå helter er farlige fremover, de var flinke til å ta kontroll på midtbanen og det ble vanskelig for hjemmelaget å sette i gang kantene og vende spillet.

I en omgang med mye stillingskrig og særdeles få sjanser gikk lagene til pause, hvor det ikke så lyst ut for at det vanligvis målfarlige Vadmyra skulle makte å ta igjen mostanderen.

 

Flott Kvamme mål

Hjemmelaget hevet seg heldigvis et hakk i 2. mens det så ut som Tertnes roet tempoet litt. Kanskje merket de den nylige treningsleiren de nettopp har kommet hjem fra i bena. De hadde langt fra like god kontroll i de siste 45 minuttene.

Vadmyra kom mer med og rullet opp noen fine angrep på begge kantene. Mads Olav Kvamme kom inn i pausen og han kvitterte med et flott mål på langskudd. Før det hadde Vadmyra brent et par gedigne sjanser – Peter Aarrestad Time var nær ved et par anledninger, og en suser fra Mads Kvamme gikk like på utsiden av stolpen.
Det var absolutt ikke håpløst å få med seg et poeng i kampen.

Også Tertnes klarte å komme seg til en gedigen sjanse, men etter hvert så de mer ut til å ville dra ned tempo og drøye tiden. Litt komisk så det ut når selv linjedommer, etter skade på Tertnes-spiller, hadde veldig god tid da han skulle komme seg tilbake på plass – han ruslet over halve banen og klokken tikket.

Det ble dessverre bare nesten for Vadmyra, som aldri helt klarte få opp tempoet igjen etter mye stopp i spillet. De nærmere 150 oppmøtte tilskuerne fikk en mer sjanserik 2. omgang, men hjemmesupporterne måtte konstatere at et rutinert Tertnes-lag halte seieren i land.

Trøsten får være at Vadmyra klarte å kjempe seg inn i kampen igjen etter de forferdelige første ti minuttene hvor Tertnes fikk puttet to. Med bedre uttelling kunne et poeng vært berget.

I neste kamp venter en enda tøffere motstander, når 2. divisjonslaget Åsane gjester Vadmyrabanen til 1. runde i NM. Den kampen går på onsdag kl. 18:00. Vel møtt!

Bildegalleri fra kampen

Kamphendelser