Skudd i både stolpe og tverrligger og et tvilsomt mål i mot – marginene var ikke på Vadmyras side i NM-oppgjøret mot Åsane.

Det ble en forrykende affære i regnværet som ga nok av underholdning og spenning til de opp mot 200 fremmøtte. Et noe skadepreget Åsane-lag var ikke i nærheten av å dominere slik mange spådde på forhånd.

Men best startet de oransje, som hadde litt mer tempo i spillet – uten at de vant sjansestatistikken av den grunn. Men som i serieåpningen begynte det vanskelig for Vadmyra, etter at Joakim Vatle Hammersland og Tommy Gaustad ga Åsane en komfortabel 2-0 ledelse etter scoring i henholdsvis det 22. og 32. spilleminutt.

Det var langt fra noen klasseforskjell på de to lagene, problemet for Vadmyra var nok en gang alt for dårlig uttelling foran motstanders mål.

– Åsane er rystet!

Åsane gikk til pause med en 2-0 ledelse, men de la igjen initiativet i garderoben. Vadmyra stod farlig høyt og presset fra start, på imponerende vis fungerte det.

«De er rystet!» uttalte Vadmyra-styreleder Bjørn Kvisgaard flere ganger fra tilskuerplass. Det var nok mildt sagt en underdrivelse i det Vadmyra reduserte til 1-2 på straffe fra Jonas Moen Rye alt to minutter ut i omgangen. Etter rapportene langt fra en soleklar straffe, men det var fortjent at det kom en redusering. Samme mann utlignet 20 minutter senere på iskaldt vis.

AKkurat der og da så det lyst ut for Vadmyra, for Åsane var tydelig stresset og frustrert.

Stang-ut

Kampen bølget mye frem og tilbake, men Vadmyra hadde et lite initiativ og det var en real nedtur da Åsane kvarteret før slutt tok ledelsen på tvilsomt vis. Høyresiden deres ble frispilt og la inn til Niklas Lerpold som fikk lurt den inn bak en utspilt keeper. Skal vi tro velplasserte tilskuere var det en klar offside i trekket før som ikke ble blåst på.

Mats Wedervang 2013Med 15 minutt igjen ga Vadmyra aldri opp og ballen smalt i treverket to ganger, begge så ut til å gå på innsiden og ut etter noen herlige langskudd. Millimetre fra å utligne, det ville seg rett og slett ikke i dag. Krampen tok flere av spillerne, her sparte man ikke på noe. Spillere som Kim André Liseth og Chris Erik Nødtvedt løp så mye at de stod i fare for å slite ut vår nye kunstgressmatte. Det var Vaddapower med stor V over mye av det som skjedde utpå der.

Kampen gikk flere minutter på overtid, men det ble aldri de helt store sjansene igjen etter stolpeskuddene og da dommeren blåste av var det bare å konstatere at det mest effektive laget tok seg videre til 2. runde.

«Den store forskjellen på lagene var at Åsane satt sjansene sine» oppsummerte lagleder Stein Totland, som tok nederlaget med fatning.

NM-eventyret er over for denne gang, guttene røk ut med hevet hode. Det var umulig å se at det var en divisjon som skilte de to lagene og om Vadmyra fortsetter med slikt spill og innsats også i serien bør det bli mange poeng ut over sesongen.

Takk til alle de som stilte opp i regnværet, vi håper på flere spennende oppgjør ut over sesongen – hvor marginene forhåpentligvis går litt mer i Vaddas favør.

Lenke til kampfakta

Foto: Per Molvik (www.permolvik.no)