– Jeg er ganske sliten nå

Ordene faller i Vaddakiosken tirsdag kveld. Daniel, den ferske vinneren av «årets trenerforbilde», sitter litt bortgjemt i hjørnet av kiosken, men det forhindrer ikke kundene fra å få øye på han og gi han en velfortjent gratulasjon.

«Så utrolig gøy for klubben», «for en fin kar han er», «jeg så han der Daniel på nyhetene, kjempebra!». Både eldre og yngre har hatt vår småguttetrener som snakkis denne flotte fotballdagen.

Daniel klarte ikke holde seg borte fra banen denne dagen heller, og kom rett fra radiointervju til å lede SMG14 i kamp. Han ble stoppet titt og ofte for å bli gratulert, mens det ramlet inn gratulasjoner på mobilen.

Enstemmig jury

Daniel var av over 400 nominerte valgt ut av juryen, bestående av Frode Kyvåg, Ståle Solbakken, Tora Berger, Mikael Oguz og Kari Randen. Det var visst ikke så mye tvil, en enstemmig jury pekte på Daniel som vinneren.

Her kan du se Ståle Solbakken avsløre vinneren:

Ante ingenting

Alt fredag ble undertegnede oppringt av Av-og-til, organisasjonen som står bak kåringen. «Klarer du å holde på en hemmelighet?» lød spørsmålet, hvor jeg så ble gjort oppmerksom på at mannen var gått til topps. Nå trengte de en «insider» for å planlegge overraskelsen.

Da var det bare til å benytte helgen til å planlegge hvordan Daniel skulle overraskes med nyheten. Mandagstrening var et soleklart valg. Søndag kveld ble fotballeder Arild Bruu bragt inn i sirkelen av de få som visste det.

«Dette er rett og slett helt fantastisk» utbrøt han, ganske så vantro.

Mandagen ble så Av-og-til utsendingene sneket inn i Vadmyrahallen, mens trener Erik Paasche passet på at Daniel ikke fant på å forlate banen. Som viste seg å være klokt, fordi da Daniel fant ut at han skulle opp i hallen for å hente kjegler var Erik kjapt ute og ba han ta seg av spillerne mens han selv løp opp.

Arild kjørte avgårde for å hente NRK-utsendte, slik at de slapp å kjøre inn med en godt synlig NRK-bil.

Det hele fungerte ypperlig, for Daniel ante ingenting og ble fullstendig tatt på sengen. Spillerne var helt i hundre og følte seg nok som stjerner.

I tillegg var 10-år gamle Marcus der med videokamera, så du kan få se det hele – samt intervju med spillere og bildeserie – i videoen nedenfor.

Hva andre skriver

Vi skal komme tilbake med intervju av Daniel etter 17. mai. I mens kan du lese/se hva andre har skrevet om mannen:

Reportasje i Vestlandsrevyen (også vist på Dagsrevyen i lengre utgave)

Nyhet på NRK.no

Nyhet på Fotball.no

Han er i tillegg intervjuet av både radio og BA. Vi skal se om vi får lagt ut noe fra dette også.