Håndballfestivalen på Stord

For første gang på lang tid sendte Vadmyra 4 lag til Håndballfestivalen på Stord i pinsen. Med strålende vær, god innsats og mye moro ble det en vellykket helg på tur.

0

I Pinsehelgen var det håndballfestival på Stord, hvor vi var så heldig å ha værgudene på vår side. Med 240 påmeldte lag var vi veldig spente på hvordan dette ville foregå – siden det var første gang på lenge Vadmyra stilte med lag på festivalen. Det var et fantastisk bra opplegg på hele arrangementet, og all ære til Stord Idrettslag og alle de frivillige som var med og hjalp til.

Jenter 10, jenter 11, jenter 13 og gutter 13 var med og representerte Vadmyra med stil. Høy spilleglede og høyt tempo i varmen. Det gikk mye i is, slush, kaldt vann og bøtter med vann og svamper for å kjøle seg ned. Imponerende at spillerne orket å spille kamper i 25 grader, da vi som sto på sidelinjen syntes at det var litt vel varmt og kunne tenkt oss mer skygge.

Alle fire lagene fra Vadmyra Idrettslag ble innkvartert på Hystad skule, ca 4.5 km i fra festivalområdet. Jentelagene fikk hele gymsalen for seg selv. J13 ankom først av alle lagene, fredag 17. mai, med ivrige jenter som hadde gledet seg lenge. De fikk privatsjåfør med minibuss som fraktet de hit og dit hele helgen. Første natten i gymsalen tilbrakte de alene, og det tok nok sin tid å få ro i salen. De andre lagene dro tidlig fra Bergen 18. mai for å rekke åpningsparaden som startet 11.30. Paraden gikk fra Leirvik skule til Leirvik sentrum.

Paraden var satt opp i alfabetisk rekkefølge så Vadmyra var langt bak i toget. Det beste spares dog til slutt, og Vadmyras lag lagde masse lyd og høye heiarop, så vi ble nok lagt godt merke til. J13 stilte i håndballdraktene sin og ansiktsmaling som sto til imaget sitt “who let the dogs out”. J10 og J11 var utkledd i fargerike topper, parykker og ansiktsmaling. Heiarop i ledelse av Cecilie og Stella lød som følger: Gi meg en V…A…D osv. og de yngste jentene hadde egenkomponert heiarop som lød: “stilig bukse stilig hår”x2 “det har vi hatt i alle år” x2.

Da vi kom frem til Leirvik sentrum ble vi godt tatt i mot av arrangørene med dans til Gangnam style… Ordføreren ønsket oss velkommen og den norske herrelandslagstreneren i håndball, Robert Hedin, åpnet håndballfestivalen.

Deretter bar det tilbake til festivalområdet for kamp spilling. J10 som for første gang spilte med 6 spillere på banen inkludert keeper, vant alle sine 6 kamper og var strålende fornøyd. J11 vant 5 av sine 6 kamper, men var mer enn nok fornøyd, da de klarte å vinne over de argeste konkurrentene som Fyllingen og Kjøkkelvik. J13 spilte godt, men møtte fysisk større jenter, og reiste fra Stord 19. mai med tre tap og to uavgjorte kamper i lommen. Til tross for dette var det godt fornøyde og trøtte jenter og lagledere som reiste hjem på søndag. G13 tapte dessverre alle kampene sine, men var likevel godt fornøyde med helgen. En opplevelse for livet å få være med på en slik håndballfestival.

Vadmyra Håndball kan med andre ord se tilbake på en Håndballfestival med masse gode opplevelser, nye vennskap, mye latter og ikke minst stor innsats på håndballbanen. Vi gleder oss allerede til neste år!