Vadmyra – Varegg (2-3) Vadmyra var best de første ti og det siste kvarteret, men ellers var Varegg et markant bedre lag i lørdagens toppkamp.

Vadmyra var med på notene fra start og kom seg til de største sjansene, men Varegg kjempet til seg inititativet og fikk godt tak på de blå. Det ble litt for stillestående og forutsigbart uten Mats Wedervang på banen. Målet måtte komme og da Ruben Cheung smelte til på direkten fra skrått hold etter 25 minutt var det alt annet enn ufortjent.

Thomas Ulvestad Vacas økte til 2-0 ni minutter senere på et aldeles nydelig frispark fra over 20 meters hold og feiret like godt med utbruddet «Tjukken scorer mål» og påfølgende salto. Vadda-spillerne var smått frustrert og gikk til pause med et litt for planløst spill.

Solid sluttspurt til ingen nytte

Vadmyra forsøkte å få opp tempoet etter pause, men det hjelper ikke når hverken markering eller keeperspill er helt på topp – for 0-3 kom på dødball ved Runar Myrvold, hvor Vacas fikk målgivende. Ingen gikk i duell med Myrvold, mens keeper Terje ruset ut noe opptimistisk og måtte se ballen fly forbi seg. Varegg viste helt andre kvaliteter foran mål enn våre gutter og var det klart beste laget. Sånn sett en fortjent seier til gjestene.

Men slik kampen forløp er det likevel smått skuffende, for etter 0-3 var det Vadmyra som tok kontroll og var nære på en imponerende snuoperasjon. Om det var Varegg som slapp oss inn i kampen eller det var Vadmyra som fant et ekstra gir kan nok diskuteres. Uansett meldte vi oss på igjen etter nydelig heading fra Kim Liseth kvarteret før slutt, fire minutt senere ble det selvmål fra Joachim Sundfør. På stillingen 2-3 kom Vadmyra til store sjanser – blant annet kjempet Mads Kvamme seg alene gjennom, men plasserte ballen til side for mål fra skrått hold.

Med litt mer hell og dyktighet kunne guttene sikret seg 1 poeng og ikke vært hektet av fra toppen. Nå 10 poeng opp til serieleder Florø, som ser ut til å kjempe med Varegg om topplassen.

Høy temperatur

SupportereDet var godt over 150 fremmøtte til kampen, med mange unge Vadda-spillere som fikk se en spennende kamp – i hvert fall de som ikke dro hjem kvarteret før full tid. Det som var synd var all kjeftingen på dommer, krangling mellom spillere og tullete oppførsel av enkelte. Det er kanskje ikke tippeligaen, men spillerne er rollebilder for de yngre og bør tenke seg litt om før man lar frustrasjon ta helt overhånd.

Det kan kanskje være en ide å sette på Hakuna matada eller Always Look on the Bright Side of Life i garderoben før man entrer banen, for vi vil ha litt mer smil og litt mindre kjefting utpå den grønne matten. Sånn sett var spilleroppførsel mer skuffende enn tapte tre poeng, vi satser på at både poengfangst og spillerglede er mer tilstede ved neste hjemmekamp mot Tornado Måløy 22.juni.

Men før det skal Vadmyra avgårde for å senke Stryn på førstkommende lørdag!

Kampfakta

Fotogalleri