Vadmyra – Tornado Måløy (5-4): For en fotballkamp! Etter en forrykende sluttspurt snudde Vadmyra 3-4 til 5-4, og det med en mann mindre på banen!

Tornado Måløy lå før lørdagens oppgjør en plass over Vadmyra, men det var vanskelig å skjønne ut fra hva laget presterte mot guttene våre. Et av de svakere lagene som har gjestet Vadmyrabanen, men kampen ble likevel en av årets mest spennende.

Straffe, rødt kort og «texasdømming»

Gjestene gikk i ledelsen alt etter fem minutter med Tore Rylandsholm, men hjemvendte Torstein Jakobsen utlignet fem minutter senere. Mats Aga brukte bare ytterligere et minutt på å sende Vadda i ledelsen. Våre blå var spillmessig klart best, men maktet utrolig nok å miste både ledelsen og en mann før pausesignalet ble blåst.

Først fikk Tornado straffe i et angrep som så ufarlig ut – ganske så tåpelig gjort av Vadmyra-forsvaret. Jan Haukur Haraldsson smelte inn utligning og verre skulle det bli. Like før pause dømte dommeren et håpløst frispark som like godt endte opp med at Vegard Holvik økte til 2-3 for gjestene.

Det var en av flere merkelige dommeravgjørelser, de sympatiske dommerne hadde nok – som enkelte av spillerne – ikke sin beste dag på jobb. Mats Kvamme måtte forlate banen etter 2 gule kort, som var høyst diskutabelt. «Det er helt texas den dømmingen» uttalte han i det han gikk retning garderoben. Først fikk han gult kort for å komme sent inn i en duell, før han minuttet senere fikk sitt 2. gule etter en situasjon hvor han ble dyttet av Erik Hammersvik etter en tøff duell. Begge ble belønnet med gult kort, for oss med Vadmyra-brillene på opplevdes det som en uforståelig belønning for usportslig oppførsel av Tornado Måløy-spilleren.

Med god hjelp av dommerfeil og tidvis slurvete forsvarsspill ledet dermed gjestene etter å ha scoret 3 mål i en omgang de vel bare hadde to sjanser…

– Aga ordnet poeng

Det tok ikke mer enn knapt 30 sekunder ut i 2. omgang før Mats Aga scoret etter en keepertabbe. Vadmyra tok kontroll, det var umulig å se at de spilte med en mann mindre. Dessverre brente de store sjanser og Tornado gikk nok en gang i ledelsen med Vegard Holvik i det 65. minutt.

Heldigvis hadde 10 Vadmyraspillere langt mer krefter enn 11 Tornado-spillere og malte på. Det var fullt fortjent da Stig Hopsdal ekspederte ballen i mål like før slutt, etter herlig forarbeid av Aga. Sistnevnte fullførte det hele på magisk vis ved å to minutt senere sende ballen i nettmaskene til stor jubel fra de oppmøtte tilhengerne.

Det ble noen spennende overtidsminutter med nok et par merkelige dommeravgjørelser, denne gang til fordel Vadmyra. Endelig blåste han av og tre velfortjente poeng var i boks.

En henrykt Stein Totland sa det så godt etter kampen: «Aga er Superb. Vi snakket om det på tomannshånd før kampen. Jeg sa til han «det er din dag i dag». Og det ble det!»

Vadmyra-gutten er etter kampen oppe i 4 mål så langt i sesongen. Fortsetter han å herje som på lørdag stopper nok ikke den sympatiske unggutten på det antallet.

Kampen forøvrig oppsummerte Totland slik:

«Vadmyra vinner en fortjent seier i en kamp som ble unødvendig jevn. Unødvendig jevn fordi vi er for lett å lage mål på og fordi vi føler vi fikk et par dommeravgjørelser mot oss som han kanskje kompenserte litt for på slutten. Vi vant fortjent – de gikk tom for krefter i begge omganger og det utnyttet vi heldigvis – fikk innpå noen friske ben og scoret mål.»

Sommerferie på 3. plass?

Vadmyra krøp opp til 5. plass med seieren og møter Lyngbø borte i siste kamp før sommerferien. De innehar 3. plassen, som Vadmyra nå får en gylden anledning til å kapre før det blir pause frem til 31. juli.

Da gjelder det å bli gjerrigere bakover og sørge for å fortsette å produsere et lass med sjanser. Lyngbø har tre seire på rad, noe det bør Vadmyra bør sette en stopper for på torsdag.