Lyngbø – Vadmyra (1-1): Årets kanskje mest sjansefattige oppgjør endte 1-1 på Lyngbøbanen, i en kamp hvor selv en firbeint venn fikk slippe til.

Resultatet var ingenting å si på, for det var en kamp uten de helt store sjansene mellom de to nyopprykkede lagene. Det manglet litt offensiv kraft med både Kvamme og Wedervang ute. Vadmyra var ørlite bedre i 1. omgang, hvor Lyngbø lå overraskende lavt for å spille på hjemmebane og inneha 3. plass på tabellen. Det var voldsomt til respekt for våre blå. Det fungerte på sett og vis, for det var ikke annet enn noen svake langskudd fra de blåkledde som stod på underholdningsmenyen fra spillerne, og Lyngbø var enda mer tafatte i andre enden.

Da var det godt med en firbeint venn som snek seg inn på banen og fintet ut spillere, mens den jakten på ballen. Til irritasjon for spillerne, men blant publikum var det befriende i en omgang hvor ingen av lagene våget nok.

I 2. omgang presset Lyngbø høyere, som ga dem en rekke hjørnespark. Vadmyra har ikke imponert allverden på dødballfronten i år med endel baklengs, men her klarte de å rydde unna flere ganger. Men mot slutten av kampen glapp det skikkelig og Sondre Sævareid steg over to av våre og sende den rett i mål. En nydelig scoring, dessverre til feil lag. Før det hadde Daniel hatt en fantastisk redning i det en Lyngbø-spiller var alene gjennom. Det lå kanskje litt i luften av Lyngbø gikk opp i ledelsen.

Vadmyra svarte heldigvis omgående og timet utligningen godt. For «Det ble stille hos bortesupporterne» sa en engasjert Lyngbø-supporter 15 sekunder før Ruben Haakonsen gikk på et herlig løp og utlignet iskaldt alene med keeper. Det var ganske så deilig for oss Vaddasupportere at scoringen kom akkurat da, godeste Ruben har gjort seg fortjent til gratis vafler året ut i Vaddakiosken for den bragden der.

Med det kan Vadmyra ta sommerferie på enten 4. eller 5. plass, avhengig av utfallet i kampen mellom Bjarg og Årdal på lørdag. Det ser lovende ut for våre nyopprykkede gutter med tanke på å holde seg i 3. divisjon – her har laget vist seg mer enn gode nok til også å bite seg fast i øvre halvdel av tabellen.

Her kan dere se kampfakta fra fotball.no

Her finner dere bildegalleri