– Det er vanskelig å beskrive den veko ein no har vert med på

Daniel Andreassen, hovedtrener for Vadmyras småguttelag, kan si seg fornøyd med lagets debut i Danacup. Etter en trøblete start i gruppespillet ble det B-sluttspill, hvor de feide over det meste av motstand. I finalen ventet meksikanske Grupo Sherwood.

I sluttspillet ble Lillestrøm sendt ut med 7-1, Madla med 4-0 og Åkra 5-0. Kvartfinalen var en langt jevnere affære, det sjansefattige oppgjøret mot Bjerke-Nannestad endte med en uhyre spennende straffesparkkonkurranse som Vadmyra vant 7-6. To gode redninger av keeper Arvid Olsen Daatland sørget for at hospitant Daniel Roksvåg iskaldt kunne sende laget videre – til stor jubel fra mange fremmøtte supportere.

Arvid Daatland Danacup
Vadmyras solide sisteskanse fortsatte der han slapp fra Safaricup og viste seg å være vanskelig å tukte i en straffesparkkonkuranse. Reddet to og scoret et til stor jubel fra medspillere.

Finalen ble uhyre jevn, Vadmyra gikk tidlig opp i 1-0 ledelse ved Julian Moen men mistet etter det initiativet. Grupo Sheerwood utlignet fortjent før pause og Vadda-guttene var tydelig preget av nerver. I 2. omgang bølget det frem og tilbake, med et lite overtak til våre blå. Lynkjappe Julian rev seg nok en gang løs og ordnet 2-1, og guttene stod i mot presset – blant annet reddet tverrligger dem med en anledning. Kaptein Håvard Landro beholdt heldigvis roen og ledet troppene inn til en fortjent seier.

Julian
Julian Moen var fenomenal i sluttspillet og bøttet inn mål, i finalen scoret han begge.

1. plass var dermed et faktum og stolte gutter kunne reise hjem med Danacup-pokalen. En rørt trener kunne ikke annet enn å rose småguttegruppen:

– For ein fantastisk herleg gjeng de er. De står på for kvarandre, støttar og er verkeleg eitt LAG! VaddaPower!! De har gjedd meg og sikkert mange andre ei veke med lagmoral, innsats, guts, intensitet og mykje mykje meir! Alle prestasjonane som kom der nede er alle i gruppa sin fortjeneste pluss dykk som har vert med i heile år!

Daniel Andreassen
Hovedtrener Daniel var tydelig preget og stolt av guttenes prestasjon

A-sluttspill for Gutter 15 og 16, Juniorene til kvartfinale

– Vi reiste ned her for å ha det gøy, noe vi absolutt har hatt.

Tommy Roksvåg var ikke en skuffet mann etter at Juniorene røk ut av B-sluttspillet, det stoppet med 2-0 tap over Gneist i kvartfinalen. I løpet av cupen slo de Mandalskameratene 4-0, spilte uavgjort mot Skedsmo, 2-0 seier over Apollo-Nordsiden og 4-1 seier over Ottestad IL.

Junior Danacup 2013
Juniorene kjempet seg frem til kvartfinale i B-sluttspill

De som imponerte mest i gruppespillet var våre representanter i Gutter 15 og 16-gruppene. Begge lagene gikk til A-sluttspill etter 2. plass i sine respektive grupper. Gutter 15 røk ut mot Flint Tønsberg i 32-delsfinalen med 4-1 tap, mens Gulhaug sendte Gutter 16 ut samme dag med 2-1 seier. Lagleder Arild Bruu var godt fornøyd med innsatsen, det var gode kamper tross tap.

Småguttenes to andre lag nådde henholdsvis 16-delsfinale (Gutter 13-2) og 32-delsfinale (Gutter 14) i B-sluttspillet. Trenerne var fra seg av beundring for den gode innsatsen guttene viste i lagenes kamper.

Alt i alt en knallgod innsats av de mange Vadmyraspillerne. Nå er det jentene som skal imponere i Norway-cup, vi kommer selvfølgelig tilbake med statusrapport derfra. Imens anbefaler vi deg å følge med på vår Facebook-side.