Helgen 06.-08. september var det duket for årets Landsturnering i håndball og fotball. Vadmyra var selvsagt med også i år.

Endelig var dagen for avreise kommet. Nesten to års ventetid var over, og Vadmyras Gullserielag var klar for avreise til Tromsø og Landsturneringen i håndball og fotball. For å kunne få med oss litt av Tromsø, og ikke bare det sportslige, valgte vi i år å reise på torsdag. Det var derfor 20 spente utøvere og ledsagere som stilte opp på Flesland torsdag 05.09 for å reise hele landet på langs.

Litt berg- og dalbanefølelse på flyet oppover satte stemningen for helgen, og smilet lå til enhver tid på lur hos oss alle. Torsdagen gikk med til reise og innsjekk på hotellet, men fredag var alle klar for litt sightseeing. Litt frem og tilbake ble det, men til slutt hoppet vi på en buss som tok oss til Taubanen opp til Storsteinen (421 moh). Værgudene var på vår side og vi fikk med oss en fantastisk utsikt over hele Tromsø og omkringliggende øyer og fjorder. På veien tilbake fikk vi også med oss Ishavskatedralen.

Ut på ettermiddagen var det klart for defilering og offisiell åpning. Her satte ordfører Jens Johan Hjort stemningen ved å dra i gang allsang fra scenekanten. I tillegg stod de lokale bandene Zanazol og Alfheim Rockers for underholdningen.

Lørdag 07.09 var det klart for håndballkamper. Vadmyra møtte Klepp 1 i første kampen, og en spennende og jevn kamp endte med 4-3 seier til Klepp 1. Dette satte dog ingen videre demper på stemningen, og vi gikk hardt ut i kampen mot Brane Tigers litt senere på dagen. Det ble en målfattig kamp, men innsatsen var upåklagelig. Forsvaret og keeperen gjorde en spesielt god innsats, og vi fikk til og med straffe mot oss etter hard innsats fra råtassen vår på høyre ving. Det gjorde ingenting når vi har verdens beste keeper som enkelt reddet straffen. Stillingen mot Brane Tigers ble til slutt 2-2.

På lørdagskvelden var det duket for bankett i Skarphallen hvor finnbiff og sjokoladekake sto på menyen. Her ble det utdelt både Fair Play priser og Johannes Hofstras Minnepris. Arrangøren hadde laget til 400 m2 dansegulv, og Vadmyra gjorde sitt ytterste for at det skulle fylles. Varm i trøya og sliten i dansefoten kunne vi erklære oss vinnere av banketten da vi trøtt og sliten satt på siste bussen tilbake til hotellet.

Etter ett tap og en uavgjort var det målforskjellen som ble avgjørende for eventuelt sluttspill på søndag. Vadmyra måtte dermed vinne siste puljekamp på søndag mot Sandnes med 4 mål. Spenningen var høy, og det viste seg ganske raskt at det var stor forskjell på oss og motstanderen. Fokus i kampen ble dermed å sørge for målforskjellen ikke ble for stor og at Sandnes hadde det like gøy på banen som oss. En fantastisk innsats av våre spillere som måtte finne seg i å sitte både lengre på benken og å spille kampen med en spiller mindre på banen. Resultatet ble 9-4 i vår favør, og målsetningen om at begge lagene skulle ha det gøy på banen ble nådd.

Vadmyra var dermed klar for bronsefinale mot Klepp 2. Det ble en spennende og jevn kamp nesten helt uten mål. Spillerne klarte å holde hodet relativt kaldt, men med 6 sekund igjen av kampen satte Klepp 2 inn vinnermålet, og vant 2-1. Til tross for dette viste Vadmyra en god innsats i alle kampene, selv om vi alle var enig om at det til tider var vanskelig å få ballen i nettet.

Vi reiste hjem sent søndag kveld og kan se tilbake på en fantastisk helg i Nordens Paris med nydelig vær, gode håndballkamper, mye dansing og nye venner. Vi har allerede begynt å glede oss til neste års landsturnering i Stjørdal.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here