(Vadmyra – Stryn 2-1) Stryn kjemper febrilsk i bunnen av tabellen og så en stund ut til å ta med seg et poeng hjem, men hjelp fra dommeren gjorde at de blå stakk av med seieren.

Vadmyra har gjort sine saker bra de siste par serierundene med seier både mot Voss (hjemme) og Varegg (borte). Plassen i 3. divisjon er sikret, resten av sesongen handler stort sett om å avslutte med stil og kanskje klatre til topp tre på tabellen.

For Stryn er situasjonen en helt annen, de ligger 4 poeng fra nedrykk og trengte sårt poeng mot Vadmyra.

God start – rotete 2. omgang

Kampen startet ganske så intensivt, med Vadmyra som det førende laget. Det var ikke mange sjansene å snakke om, tidligere Bryne-spiller Øyvind Kverneland Braaten sikret en fortjent pauseledelse til guttene våre.

I 2. omgang kjempet Stryn seg mer inn i oppgjøret og utlignet etter at forsvaret vårt rotet bort ballen på egen banehalvdel. Frode Hool Egge var nådeløs og smelte inn ballen bak Terje kvarteret ut i omgangen.

Det hele så mørkt ut da Håkon Moldeklev på klossete vis fikk direkte rødt noen minutter senere. Om det var for etterslengen han hadde etter en duell eller skyllebøtten til dommeren som blåste er uvisst. Vadmyra måtte uansett avslutte med ti mann og et Stryn som presset på.

Dommerfeil og illsint bortekeeper

Vi skal være glad dommeren ikke hadde helt dagen, for da han kvarteret før slutt på uforklarlig vis dømte hjørnespark var det få som skjønte hva som skjedde. Selv ikke linjedommeren markerte hjørnespark. Stryns hissige keeper sendte ballen til månen i rent raseri og fikk et fortjent gult kort. Han var heldig som slapp det røde da han fulgte opp med å kaste vannflasken 30 meter – hvor den var like ved å treffe frontruten til en bil som kom kjørende.

Ukens klovnepremie går uten tvil til keeperen (vi skal være snill å ikke nevne navn så han ikke dukker opp i google-treff for all fremtid for sin hasardiøse oppførsel). Han skal være glad det ikke var en av de mange barna som kom løpende og fikk flasken i hodet. Det er greit nok at man blir sint grunnet feildømming, men slik oppførsel har ingenting på en fotballbane å gjøre. Men det var en imponerende rekkevidde på kastet, mannen kan kanskje vurdere spydkast eller lignende.

Kanskje det var karma grunnet nevnte oppførsel som derfor fulgte i det hjørnesparket resulterte i at Oddne Årdal viljehendseat for å redde et skudd og fikk rødt kort. Kim scoret på den påfølgende straffen og Vadmyra kunne ri inn til seier det siste kvarteret med ti mot ti mann.

Med tre nye poeng er nå 3. plassen innen rekkevidde. Vadmyra ligger på 5. plass, et poeng bak Bjarg – som til gjengjeld har tøffe kamper mot Årdal og Florø igjen. Varegg på 3. plass er i fritt fall, de fikk juling 5-0 mot nevnte Bjarg i helgen.

Vadmyra har to kamper igjen, avslutter hjemme mot Lyngbø 19. oktober. Vi håper å se deg der! Du kan melde deg på arrangementet på vår facebookside.