Frustrerende åpningsdag for futsalgjengen

0

Vadmyras beste futsallag spiller som kjent i 1. divisjon denne sesongen. Den består av elleve lag, der de tre beste går til en playoff der de skal kjempe med fem andre lag om én eliteserieplass. Vaddas mål er utvilsomt å havne blant disse tre lagene, og lørdag møtte de to andre kandidater, nemlig Øystese og Sund Sartor.

Øystese-Vadmyra 2-2:

Dette var en solid kamp av Vadda mot et skarpskodd Øystese-lag. Vadda lå lavt og forsvarte seg glimrende, og Christian Braathen og Torben Wedervang sørget for 2-0-ledelse til pause. I andre omgang hadde Øystese naturlig ballen mye, men Vadda sto lenge imot, og debutant Terje Jacobsen i mål leverte en meget god kamp. Først da Øystese tok ut keeper og spilte i overtall fikk de uttelling, knapt fem minutter før slutt. Likevel så det ut til å bli tre Vadda-poeng, helt til Øystese med et halvt minutt igjen fikk benytte overtallet sitt til et fritt skudd fra ni meter.

Ett poeng var bittert etter å ha ledet nesten hele kampen, men samtidig ingen krise mot en mer enn kvalifisert motstander. Offensivt stemte det ikke helt for de blå, men den defensive strukturen man så i denne kampen var lovende.

Vadmyra – Sund Sartor 3-4:

Kvalifisert var også neste motstander. Sund Sartor består av en rekke unge talenter, og de har etter hvert fått noen års erfaring i futsalserien her lokalt. Vadmyra kom aldri opp på nivået fra Øystese-kampen. I stedet for å bruke sin erfaring, lot Vadda-spillerne seg rive med i en Hawaii-kamp der raske Sund-spillere kom til sin rett. Pasningsspillet var heller ikke noe å rope hurra for, men noe heldig ledet Vadda 3-2 til pause, etter fine mål av Robert Grane, Håkon Moldeklev og Torben Wedervang.

Andre omgang ble ikke stort bedre, og Sund fikk tidlig kontre inn 3-3 etter slurv fra Vadmyra. Mot slutten hadde Tommy Gaustad, Stig Hopsdal og Torben Wedervang alle store sjanser uten å sette dem. I det man innså at man igjen måtte gå irritert i garderoben med en ny poengdeling, ble vondt til verre. Et balltap på motstandernes halvdel ti sekunder før slutt gjorde at Sund kunne sette på kontringsturboen igjen og avgjøre kampen. Enormt frustrerende, men det er ikke annet å gjøre enn å gratulere et spennende lag som garantert når playoff denne sesongen. Vadda bør ha gode muligheter til å gjøre det samme, men da må man evne å spille i 40 minutter, ikke 39, i fortsettelsen!

Neste kamp er mot Sotra førstkommende søndag. Det oppgjøret spilles klokken ni om morgenen hjemme i Vadmyrahallen, som også er arena for en rekke andre 1.-divisjonskamper samme dag. Vel møtt!