Vadmyra-Sotra 1-0  (0-0): Etter et langt gjesp av en andreomgang, hevet Vadmyra seg det lille hakket som krevdes for å ta seieren i land. 1-0 og NM-deltagelse er i boks!

Rett fra treningsleir

Det var en gjeng spillere som så ut som de hadde lekt litt vel mye med brunkremen som entret banen. Tyrkia-turen hadde satt sitt preg – både på huden og spillet. Det var to lag som var forsiktige og aldri helt våget å slippe seg løs.

Sotra SK hadde tydeligvis lært av de to ydmykende tapene de hadde mot Vadmyra i fjor (begge 4-1) og lå lavt og kompakt i store deler av 1. omgang. Vadmyra slet med å finne åpninger, med unntak av en corner og Kvamme som brøt seg gjennom muren ved en anledning så var det lite å skrive hjem om.

2. omgang startet bedre med litt høyere tenning. Sotra var også litt mer naive i stilen og lå farlig høyt, i det Kvamme ble spilt gjennom på kontring. Linjemannen holdt flagget i ro og Kvamme kunne sette turbofart mot mål og tuppe inn scoring med verdens lengste tå. Et deilig øyeblikk for de over 100 fremmøte! (Forresten flott å se at flere prioriterte lokale spillere fremfor de rødkledde som ble nedkjempet av Stabæk på stadion)

Robert Raftevold_Peter Kvidahl
Robert Raftevold og Peter Kvidahl prioriterte Vadmyra

Vadmyra var gjennom omgangen det beste laget og Kvamme fikk anledning til å øke til 2-0, men det ble stolpe-ut. De siste minuttene fikk Sotra et lite press og det ble noen nervepirrende overtidssminutter. Men Sotra var tannløse foran mål og Vadmyra fikk en velfortjent seier. Defensivt kan nok Vadmyra si seg ganske så godt fornøyd, for det var ikke mange sjanser Sotra fikk. Knapt nok halvsjanser.

Dagens høydepunkt? Kvamme som tok sel-feiring etter målet (sjekk denne videoen for opphavet).

– Slutt å bann!

Vi hadde noen eksemplariske balljenter til denne kampen, som lot seg imponere. Er det en forbedring de ønsker seg så er det munnbruken.

– De bannet endel. Han ene sa f…. og andre ord.

Med store smil var de nok ikke akkurat sjokkert over oppførselen til voksne mannfolk, men det gjorde uansett inntrykk.

– Jeg kan godt skrive om det og at de bør skjerpe seg?

– Ja!

Man må gjøre som man lover, og med det komme med oppfordringen til Vadmyra og hvem det nå enn er som skal sendes ut av NM i første runde: Mer humørfylt sel-feiring og mindre ukvemsord!

Pliktoppfyllende Vadmyra-jenter gjorde en god jobb som balljenter. De etterlyser litt mer gentleman-språkbruk fra spillerne.
Pliktoppfyllende Vadmyra-jenter gjorde en god jobb som balljenter. De etterlyser litt mer gentleman-språkbruk fra spillerne.

Ellers var jentene veldig fornøyd og hadde kost seg på sidelinjen. Vi håper jo at de tar turen igjen og tar med seg enda flere venninner. A-lag og vadmyrabanen bør selvfølgelig være en selvfølge for alle ildsjelene i Bergen vest.

Del din erfaring med kampen

Har du noen bilder eller tanker om kampen? Likte du spillet? Språkbruken? Vaflene i kiosken? På vår arrangementsside på Facebook kan du dele med oss alle.

Se flere bilder fra kampen her, tatt fra vår foto-entusiast Per Molvik.