– Dette er laget som må slås i NM

Et topplag fra 2. divisjon gir tøff motstand for våre blåkledde. Vi tar en titt på FK Fyllingsdalen.

0

Det blir nabo-oppgjør i cupens 1. runde, som finner sted på Vadmyrabanen den 24. april kl. 18:00.

Men hva kan vi vente oss? La oss ta en liten oppsummering.

Satser på toppen i Oddsenligaen

På papiret er FK Fyllingsdalen en tøff motstander. I fjor endte de på 4. plass i Oddsenligaen (2. divisjon), et godt stykke bak Nest-Sotra som tok turen opp et hakk. Klubben var ikke fornøyd med det og ga treneren fyken.

Hvilken form FK Fyllingsdalen er i får vi en indikasjon på tre dager før, i deres første seriekamp borte mot Lyn. De har også en treningskamp mot Brann 2 15. april.

Ellers har trenignskamper gitt noen svar. De klarte et sterkt uavgjort-resultat mot Nest-Sotra, i en kamp hvor Jakob Glesnes fikk rødt kort. Kampen ble avblåst kvarteret før full tid grunnet manglende lys på banen. Ellers har de en sterk 2-1 seier mot Førde og 1-0 seier mot Sotra. Forøvrig samme lag som Vadmyra slo ut i 2. kvalifiseringsrunde. Mot Åsane tapte FK Fyllingsdalen 2-0.

Brann-legende som trener

I år har Ólafur Örn Bjarnason tatt over som trener for de lilla. Den meritterte Brann-spilleren har tidligere vært spillende trener på nest øverste nivå på Island for klubben Grindavik. Det varte halvannet år, de siste par årene har han stått uten trenerjobb. Han tok over FK Fyllingsdalen etter Kjetil Knutsen, som fikk sparken etter for dårlige sportslige resultater.

Som trener er han et litt ubeskrevet blad. Det ryktes at Nest-Sotra også var interessert i hans tjenester.

FK Fyllingsdalen forventer seier

Det er altså et lag som ikke er fornøyd med å bli nr. 4 i Oddsenligaen som gjester Vadmyrabanen. Kravene der er glassklare, Vadmyra skal bekjempes. Vi satser selvfølgelig på at de blå gir de lilla en nesestyver.

Vadmyra har i trenignskamper valset over det ene laget etter det andre, før det ble full stopp mot Lyngbø i en patetisk forestilling. Etter det ble det to litt tunge kamper i 1. og 2. kvalifiseringsrunde, men spillerne gjorde jobben og sikret avansement.

Mot Sotra hadde de tunge ben etter treningsopphold i Tyrkia. Beina var likevel gode nok til å stoppe en tannløs motstander og Kvamme viste gode tendenser – han kriget inn vinnermålet. Vadmyra måtte i den kampen klare seg uten Mats Aga, som ble kåret til fjorårets beste spiller. Treningsoppholdet i Tyrkia endte med en lei øyebetennelse, men vi satser på at han er klar igjen til kamp mot de lilla.

To dager før NM-oppgjøret sesongåpner Vadmyra borte mot Haugesund 2.