A-laget har hatt en rotete start på høstsesongen, men etter tre strake tap mot Bjarg, Odda og Vard Haugesund 2 ble det endelig 3 poeng og en befriende avstand ned til bunnkampen.

På de to siste hjemmekampene har vi vært heldige å ha to ungdommer, småguttespillerne Robin og Theodor, til å skrive referat fra kampene. Her kan dere lese hva de hadde å si om de to oppgjørene, som ble henholdsvis tap mot serielder Odda for to uker siden og 3 kjærkomne poeng nå på lørdag mot Smørås.

Vadmyra – Odda (0-2)

Skrevet av: Theodor Dyngeland Olsen

Kampen åpnet veldig rolig, men Vadmyra startet best. Ballen går mye fram og tilbake mellom spillerne og lagene. Men etter frispark til Odda, stiger Pawel Szewczak høyest og det står 0-1 til bortelaget etter 19 min. Men ledelsen varer kun i 8 minutter, for etter 7 min trekker Dang seg ut på siden og fyrer ballen i mål, 1-1. 1-2 målet er en liten kjipp over keeper umiddelbart etter fra Oddas Andreas Monsen. 4 min etter 1-2 målet, er det straffe til Vadmyra etter at Dang kommer alene med keeper, men keeper feller han. Dang tar straffen selv, som går stang inn.

2. Omgang starter litt kjedelig, ingen store sjanser og ingenting skjer. Etter 55 min, er det innkast til Odda, keeper Ole Forsell løper ut for og ta ballen, men bommer og løper forbi, og dermed header bortelaget ballen enkelt i mål. Etter 2-3 scoringen skjer det absolutt ingenting… ballen går fra spiller til spiller. 10 min før kampslutt er det litt fram og tilbake i feltet til Vadmyra, men så ender den i benene til Oddas Tommy Litsheim og setter den kontrollert i mål, med 10 minutt igjen står det 2-4 til Odda. Dermed er kamper punktert og det blir også sluttresultatet.

 

Vadmyra – Smørås (2-1)

Skrevet av: Robin Kristoffer Nesse

Vadmyra tok imot bunnlaget Smørås. Etter å hatt en tøff sesong for Smørås så det ikke ut å bli bedre mot Vadmyra. Med sine 14 poeng ser det ganske langt opp for laget fra Fana, og verre skulle det bli.

Vadmyra åpner best

Vadmyra begynte veldig bra, og presset fra første minutt. Etter kun 10 minutt kommer utligningen. Et frispark fra 25 meter som suser rett i mål. Praktscoring, rett og slett av toppscoreren til Vadmyra Alexander Dang, som åpner målkontoen i denne kampen også.

Minutter etterpå sitter den igjen for Dang som scorer sitt 25 mål for sesongen, og gir Vadmyra ledelse til 2-0.(Her er 2 målscorer Dang i duell med Smørås forsvarer Tveit, avbildet av Per Molvik)

Vadmyra styrer kampen

Utover i 1. omgang kunne Vadmyra økt til både 3 og 4-0, men sisteskansen til Smørås, Håvard Hodne ville det annerledes, og reddet Smørås med noen herlige praktredninger. Smørås tar initiativ i 2. omgangI 2 omgang er det Smørås som eier kampen og kommer til noen store muligheter, men skudd teknikken må nok øves på av flere av Smørås spillerne som fyrer over mål i flere anledninger.

Store deler av andre omgang er det stillingskrig på midten, og ingen av lagene kommer til noen store muligheter. Vadmyra ser ut til å ta en grei hjemmeseier, men så av ingenting kommer Smørås med reduseringen til 2-1 på tampen av 2. omgang, og det er liv i kampen igjen. De siste minuttene jager Smørås på en 2-2 scoring, men klarer det aldri, og Vadmyra tar til 6. plass på tabellen.

 

Toppkamp på lørdag

På lørdag blir det en meget spennende kamp på Vadmyrabanen, i det Sotra kommer på besøk. De må vinne for å holde drømmen om opppryk ved like. Mens våre blåkledde selvfølgelig ønsker å revansjere julingen vi fikk i vår (0-5 tap). Vel møtt!

Foto: Per Molvik