Avbildede Casper Hauge, Tahina, Sebastian Aros, Daniel Roksvåg, Ivan Diaz, Marcus Olsen Daatland, Adrian Østevold Olsen, Tobias Langedal, Patrick Solheim, Salomon Bihinda, Vetle Jørgensen, Muhamed Bucaj, Albert Merkesvik og Magnus Nyhammer har sammen med Khai Nguyen (ikke avbildet) og Simen Hartvigsen (ikke avbilder) sanket poeng i 1. divisjon. Foto: Per Molvik.

For andre år på rad gikk Vadmyra til topps i 1. divisjon i aldersgruppen Smågutter 13.

I fjor var det 2000-guttene våre som feide all motsand av banen og vant 10 av 10 kamper. I KM-sluttspillet røk de knepent ut i semifinalen. Til slutt ble Sotra kretsmester den gang etter finaleseier mot Fyllingsdalen.

I år ble det langt mer spennende serie, hvor guttene våre gikk til topps på målforskjell(!). SMG13-1, som går under navnet Vadmyra Blå, startet bra og plukket seier etter seier. Med tre kamper igjen hadde de full pott og var på god vei til en komfortabel gruppeseier.

Men i toppoppgjør borte mot Sædalen gikk alt galt. En skadeskutt tropp kunne ikke hente inn reserver fra andrelaget, som var opptatt på Regycup, og de som stilte hadde en særdeles dårlig dag på jobben. Det holdt ikke mot et veldig godt Sædalen. De ble rundspilt, tapte 5-0 og både Lysekloster og Sædalen hadde da kontakt med Vadmyra.

Nettopp Lysekloster ventet i neste oppgjør hjemme, og selv om Vadmyra kjørte gjennom hele kampen var det motstanderen som scoret. Et kompakt og strukturert lag var dødelig effektive. De stjal med seg alle tre poengene med 2-1 seier, i en kamp hvor våre talentfulle gutter ble litt for glad i å holde på ballen og dermed gjorde det vanskelig for seg selv.

Med det var både Sædalen og Lysekloster bedre plassert og måtte rote det skikkelig til i sluttspurten. Det var nettopp det som skjedde. Sædalen tapte overraskende borte mot solide Vestsiden-Askøy. I siste serierunde møttes Sædalen og Lysekloster, hvor sistnevnte med seier var sikret førsteplass.

Vadmyra Blå måtte vinne borte mot Fyllingsdalen for å ha sjans, men selv det var ikke nødvendigvis godt nok. Guttene våre gjorde jobben og vant en solid 5-1 seier og etter kampen ventet de i spenning på rapport fra kampen mellom Sædalen og Lysekloster.

De kunne slippe jubelen løs i det lagleder Kenneth Merkesvik ringte og kunne gi gladnyheten om at Sædalen vant 3-1.

Dermed gikk Vadmyra forbi på målforskjell. Tross tap mot begge de tøffeste konkurrentene. Her snakker man små marginer.

Imponerende av «lille» Vadmyra

Det er en god trend våre yngste ungdommer nå har satt i gang. Krettsluttspill domineres ofte av de store klubbene, som fjorårets vinner Sotra, eller naboene våre Fyllingsdalen. For ikke å nevne Gneist, Åsane og ikke minst Brann.

Tross at klubben kun huser ca. 25 2001-spillere er bredden og kvaliteten ansett som veldig høy. Siden opprykket til SMG-avdelingen har gruppen hatt en formidabel vekst i treningsoppmøte og begge lagene imponerer stort.

Andrelaget, Vadmyra Rød, startet sesongen tungt i 2. divisjon men har for alvor våknet. De dro til Regycup og gikk derfra ubeseiret, kun myntkast forhindret videre avansement i A-sluttspill. Der var de fullt på høyde med lag bedre enn de fleste lag Vadmyra Blå har møtt i 1. divisjon. Etter det har de to seire og står med 6 kamper på rad uten tap.

Det var langt fra ventet at 2001-guttene skulle imponere såpass, selv om vi vet hva som bor i dem.

Litt av bakgrunnen er at vi har i smågutteavdeling valgt å prioritere treningsoppmøte mer enn ferdigheter og kampene blir styrt med utvikling i tankene fremfor resultatjag. Dermed er det ikke snakk om et toppet Vadmyra Blå. I tillegg har fem svært treningsvillige 02-gutter fått være med der for å høste erfaring. Vi har spillere på andrelaget (Rød) som kunne gått rett inn og styrket laget, noe som vitner litt om hvilke bredde vår lille klubb har på området.

To av guttene er nå også klar for kretssamling og vi er nå så freidige og mener vi minst har 2-3 til som fint kunne blandet seg inn i det selskapet. Dette blir en spennende generasjon å følge fremover.

Gruppen opplever også vekst, 1 ny spiller er kommet til og ytterligere 2 kommer når overgangsvinduet åpner. Det ser ut som om trivselen er ganske høy i gruppen. Det jobbes også kontinuerlig med å ha enda høyere nivå på treningsfeltet og guttene viser en stadig bedre profesjonalitet og innstilling.

Møter Arna-Bjørnar og Åsane

Dermed blir det kamp om finaleplass i Vestlandshallen i november. Vadmyra går til seriespill mot Arna-Bjørnar og storfavoritten Åsane. I den andre puljen står kampen mellom favoritten Brann, Trio og enten Fana eller Bremnes.

Vadmyra spiller etter planen borte mot Åsane 30. oktober. Vinnes den kampen blir det kamp mot Arna-Bjørnar 6. november, blir det tap går kampen 9. november. Vi antar at den kampen går hjemme, det er ikke avgjort enda (men det ville vært veldig overraskende om et lag får to hjemmekamper og et ingen).

Finalen, som vi selvfølgelig håper og tror at guttene klarer, spilles etter planen 15. november i Vestlandshallen.