Plassen må sikres i bortekamp mot Lyngbø.

Årets 3. divisjon har vært en ujevn affære. Fra å være med i toppen har A-laget lekket som en sil og rotet bort poeng etter poeng. Til helgen avsluttes årets sesong med bortekamp mot Lyngbø.

Vi må tilbake til mai i år for å finne forrige borteseier. Da slo vi Smørås 3-0 og hadde tatt 14 av 21 mulige poeng. Blant annet seier over de to lagene som nå kjemper om opprykk: Sotra og Odda. Det så virkelig lyst ut.

Men etter det har flere skader og en haug med forfall grunnet spillere på reise og annet gjort at det har vært vanskelig for trener Karl Fredrik Sande å få noe kontinuitet over laget. Vi har mistet tellingen på hvor mange spillere som har vært i aksjon.

Tross at Vadmyra har fortsatt med å bøtte inn mål med det som kanskje er seriens beste angrepsrekke, har det vært en fattig trøst med over 2.5 mål i snitt motsatt vei. I flere kamper har vi ledet, gjerne med 2 mål, bare for å rote det vekk i 2. omgang. Etter 14 poeng på de første 7 kampene har det kun blitt 17 poeng på de neste 18 kampene.

Da er det ikke rart laget endte opp i bunnstriden. Før helgens oppgjør hjemme mot serie-treer Lysekloster så det skummelt ut. Men med 1-1 og tap til Fyllingsdalen 2 og Varegg ble det med ett litt lysere.

I siste kamp venter Lyngbø borte, et lag som før sesongen så ut som en av de store outsiderne i tredjedivisjon etter fenomenalt spill i treningskamper. Men som de fleste andre lag, bortsett fra Odda og Sotra, har de vært høyst ustabile. Også de kan teoretisk sett rykke ned.

For i utgangspunktet er det 3 lag som går rett ned, med mindre resultater og nedrykk ellers medfører at det kun blir 2 lag. Varegg, Fyllingsdalen 2, Vadmyra og Lyngbø er alle i faresonen. Du kan sjekke tabellen her.

Verst plassert av de fire er Varegg som er på direkte nedrykksplass. Men de har hjemmekamp mot middelhavsfarer Øystese, i tillegg har de vunnet sine tre siste hjemmekamper. De klarte også et sterkt uavgjortresultat borte mot Sotra i forrige serierunde.

Rett over dem, med dårligere målforskjell, er Fyllingsdalen 2. De får det tøft hjemme mot Odda, som topper divisjonen og kjemper om opprykk.

Over de finner vi Vadmyra og Lyngbø. Vi møtes som nevnt på Lyngbø Idrettspark på lørdag kl. 1500. Vi håper flest mulig av dere tar turen og gir laget støtten de trenger.