15. november ble fotballsesongen avsluttet med KM-finale for småjentene våre. De og andre lag har imponert stort i året som har gått.

A-laget berget plassen

Etter en rotete sesong unngikk A-laget heldigvis nedrykk. Laget startet sesongen veldig bra, men rotet bort poeng etter poeng og viklet seg inn i nedrykksstriden på høstsesongen. Det ble en nervepirrende avslutning!

Mye takket være en målkåt Alexander Dang, som ble toppscorer i 3. divisjon, ble det en solid sluttspurt. Til slutt endte Vadmyra på en trygg 9. plass. Odda gikk til topps og rykket opp til 2. divisjon, mens Frøya og Smørås forsvant over stupet og må ta turen ned i 4. divisjon.

Alexander Dang 2015Sesongen ble preget av mange skader og forfall, blant annet viktige spillere som Kim Liseth og Mads Kvamme har vært plaget med skader. Et skår i gleden etter at plassen var sikret er at toppscorer Alexander Dang takket for seg etter kun en sesong og drar videre til Lysekloster.

Klubben så det nødvendig å trekke 2. laget i juni grunnet mengden forfall og belastningen på øvrige spillere.

Trener Karl Fredrik Sande valgte å gi seg etter sesongen, nytt trenerapparat vil bli presentert så fort alle formaliteter er på plass.

Ellers gjennomførte våre staute veteraner sesongen med 5 strake tap, men unngikk jumboplassen i 2. divisjon. Det ble 6. plass, to poeng foran Ask. Løv-Ham ble suveren vinner av divisjonen.

Småjenter og smågutter til topps

Syverlaget vårt, som vi har i samarbeid med Mathopen, gikk suverent til topps i J14. I Kretsmesterskapsfinalen ble det tap på straffespark-konkurranse mot Ulvik. Laget brente haugevis med sjanser og måtte nøye seg med uavgjort etter ekstraomganger. Laget kom også til finalen i Lagunen Fotballfest, hvor det ble 2-0 tap mot Sandviken. Jentene har imponert stort!

Det samme har guttene i småguttegruppen. Nytt for i år er nierfotball, hvor G13-1 gikk til topps i 1. divisjon på målforskjell. Det ble stopp i gruppespillet, hvor de tapte 6-1 mot Åsane og vant 5-2 over Arna-Bjørnar. Brann ble til slutt kretsmester med seier over Åsane i finalen.

TahinaLaget gjorde det også bra i Haugesund Sparebankcup, hvor de gikk til A-sluttspill. Der røk de ut mot cupvinner Vard Ungdom.

G13-2 fikk en tøff start i 2. divisjon i høst, men avsluttet med stil og vant 3 kamper på rad, til slutt ble det 8. plass. Vendepunktet for laget kom i Regycup, hvor de ubeseiret likevel måtte vende hjem etter kvartfinale i A-sluttspill. Etter uavgjort mot cupvinner Nordnes ble det hele avgjort på myntkast, hvor Vadmyra bet i det sure eplet.

Gutter-13 har hatt en godt uvtikling i år med markant økning i treningsoppmøte. Gruppen har også hatt tilvekst av spillere i høst. En stor bonus er at kaptein Salomon Bihinda ble tatt ut på kretslaget!

Smågutter 14 fikk det tøft

G14-1, fjorårets vinner av 1. divisjon, fikk en knalltøff vårsesong og reddet med et nødskrik plassen i divisjonen etter en imponerende 3-1 seier borte mot serielederen. Høstsesongen viste noe fremgang, det ble til slutt 8. plass på guttene.

Arvid - SMG14-2G14-2 endte på 10. plass i 2. divisjon etter en sterk sluttspurt med 7 poeng på 3 kamper. I siste kamp snudde de 0-3 til 7-4 seier, jevnt over har laget hatt formidabel fremgang fra i vår. G14-3 endte på jumboplass i 3. divisjon, men også her har utviklingen vært god for spillerne. Begge lagene fikk det tøft resultatmessig i henholdsvis Haugesund Sparebank Cup og Regycup.

Det har også i år vært vekst i treningsoppmøte og gruppen har fått ytterligere tilvekst av spillere. Totalt er det nå 39 spillere i 2000-årgangen!

Et stykke opp for guttelagene

Hverken G16-1 eller G16-2 klarte å blande seg inn i opprykskampen i sine respektive divisjoner.

G16-1 endte på 7. plass i 2. divisjon i høst, nøyaktige samme posisjon oppnådde de i vår.  G16-2 endte nest sist i 3. divisjon. Også her var det tidvis en utfordring med å få nok spillere, Lagene har sett det nødvendig å benytte endel Smågutter til kamp i år grunnet forfall. Det positive med dette er en god utviklingsarena for de yngre spillerne.

I tillegg har noen av guttespillerne fått testet seg på juniorlagene. Et par har til og med fått være med på A-lagskamper.

Til neste år blir guttegruppen ventelig langt større da det store 2000-kullet flyttes opp, i tillegg til at spillere fra et stort 2001-kull er i bakhånd. Det kan fort bli aktuelt med 3 lag om spillerantallet holder seg stabilt i vinter.

Juniorer med imponerende sesong

Junior 1 fornektet seg ikke og rykker rett opp til den gjeve 1.divisjonen i vår. Et skår i gleden der var at laget rotet bort ledelse i sluttminuttene i NM og røk ut i kamp mot Bergen Nord.

I høst viste laget at 1. divisjon ikke var en umulig oppgave. Trenerne Peter Kvidahl og Renate Blindheim ledet laget til 7. plass med 3 lag bak seg på tabellen.

I Lagunen fotballfest endte laget på 2. plass i sin pulje, bak cupvinner Lyngbø (som Vadmyra tapte knepent 1-2 mot).

Etter en turbulent fjårsesong, spesielt på vårparten, har Christian Ohnstad og Henning Jensen kommet inn og fått god orden i Junior 2-rekkene. I vår ble det 7. plass i 3. divisjon, mens de i høst ble 5. plass, kun 3 poeng bak 2. plassen.

Stor aktivitet i barnefotballen

I barnefotballen har det vært full aktivitet, totalt 18 lag har vært i aksjon og det meldes om spillervekst flere steder. Høydepunktet for mange var nok Vosscup, hvor vi også i år hadde en mengde lag påmeldt. Der var det god stemning og mye god fotball å se.

For 2002-årgangen var dette siste året i barnefotballen. Neste år skal de over til smågutte/småjente-avdelingen. Også i denne årgangen er det snakk om mange spillere, på guttesiden over 30! 02-guttene avsluttet på imponerende vis med å vinne alle sine kamper i A-nivågruppen på cup ute i Fyllingsdalen. Det ser lovende ut for neste år.

En stor takk fra oss til alle trenere, lagledere, spillere og supportere som har stått på for lagene i år. Vi gleder oss til neste år!