En liten bilde-hyllest til fotballens ildsjeler

En stor takk i bilder til alle som står på for klubbens medlemmer

0

Fotballsesongen nærmer seg og vi gleder oss til å se barn, ungdom og voksne ta på seg den blå drakten og gi alt de kan for klubben.

For å lade litt opp til den nye sesongen har vi tatt og satt sammen video hvor fotokameraet har vært vendt mot de utenfor banen. Dette er noen av de mange hjelperne vi har her i idrettslaget, som alle gjør sin del for at spillerne skal kunne drive på med det de liker best: Spille fotball.

Slik ble videoen laget

Vi opplever mange henvendelser fra foreldre, trenere og lagledere som ønsker at deres lag skal fotograferes og få en lignende video. Her er det beste rådet å følge prinsippet om fiskestangen: Gi en mann en fisk og han har mat for en dag, lær han å fiske og han har mat for resten av livet.

Slik «fisker» vi for å lage videor som dette:

Vi har gjort det enkelt og brukt Windows Movie Maker fremfor de mer avanserte redigeringsprogrammene slik at vi bedre kan vise hvor enkelt det kan gjøres. Programmet følger med Windows-operativsystemet. Flere av bildene er blitt finpusset, her krevde det litt mer avansert programvare (Adobe Photoshop), men det er fullt mulig å lage gode bildemontasjer uten slikt arbeid. For mer avanserte videoer anbefales programmer som Adobe Premiere Pro eller Final Cut.

Den mest tidkrevende jobben er selvfølgelig å ta alle bildene, i videoen ser vi bilder tatt over en periode på flere år. Bildene er primært tatt av undertegnede, i tillegg til ildsjelprosjektets redaksjonsmedlemmer Thomas F. Wahl, Theodor D. Olsen, Arlind Devolli og Robin Kristoffer Nesse. Vi har også supplert med noen bilder fra vår fotoguru Per Molvik, han er bestefar til to Vadmyra-spillere og tar hvert år tusenvis av bilder fra Vadmyra-kamper. Han er blant annet fast inventar på alle A-lagets hjemmekamper. I tillegg har vi et par bilder fra Arvid og Marcus Daatland.

Det er altså en fordel å være flere fremfor å overlate alt til en person.

Flere av bildene er tatt med utstyr som koster noen tusenlapper, men også bilder tatt av mobiltelefon kan gjøre nytten. Gode bilder er ofte av mennesker som gjør annet enn å konsentrere seg om kamera (feiring, taklinger, skudd). En god telelinse kan komme godt med, slik at man kan ta bilder på god avstand.

Musikken som er lagt til er fra The Piano Guys, som har spilt inn sin egen versjon av låtene Over The Rainbow og Simple Gifts. Den populære klassisk-gruppen kan du høre og se mer av på deres respektive youtube-kanal. En viktig ting å huske på angående musikkbruk er rettigheter, ved bruk av mer kjent musikk kan man risikere at musikken fjernes eller det legges reklame på videoen. Det er mulig å finne musikk til bruk gratis så lenge det ikke er til kommersielle formål, her er jamendo.com eksempel på tjeneste man kan benytte.

Flere bilder skal det bli

Vi er heldige som har fått inn flere tusen bilder de siste årene, som gjør at vi har nok av materiale å velge mellom. Jeg og Per Molvik har siden dag en tatt bilder av 2000- og 2002-guttene, i tillegg har vi de siste par årene også så smått klart å få fotografert enkelte andre lag. A-laget har vi tatt bilder av nesten hver eneste hjemmekamp de siste to årene, i tillegg har ildsjelprosjektets redaksjonsmedlemmer fotografert Voss Cup i 2014, mens jeg fotograferte cupen i 2013.

Vi satser på å få tatt bilder av enda flere lag og cuper fremover, og også utvide til å dekke turn og håndball. Men her er det som alltid veldig opp til foreldre og andre ildsjeler og hvor mye tid og anledning man har. Det blir fort en dags arbeid eller to å ta bilder og gjøre etterarbeid av en enkel kamp, så litt planlegging må til. Hvis du har bilder av et lag du følger ta gjerne kontakt med undertegnede slik at vi kan få de inn i arkivene våre.

Om du er ute etter å se flere bilder så sjekk ut albumene på vår facebook-side. Dere finner også flust med bilder påfacebook-siden til fotograf Per Molvik. Tidligere videoer, fra blant annet Voss Cup 2013 og 2014, finner dere her.

Håper videoen faller i smak, og oppfordrer flere til å hjelpe til å forevige legendariske fotballøyeblikk.

Mvh,
Vidar Daatland
Webredaktør

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here