En ny sesong i 3. divisjon nærmer seg for hver dag som går. Vinteren har vært lang og tøff for Vadmyra-spillerne. Sykdom og skader har herjet i troppen, noe som har amputert deler av oppkjøringen. I tillegg har vi mistet mange gode spillere etter 9. plassen i fjor. Toppscorer Alexander Dang dro til Lysekloster før han ble proff i Sotra. Vår dyktige midtbanespiller Kim Liseth valgte å gå til Lysekloster, mens Ronny Rojas forsvant til Øystese. Også Vetle Tønne Estensen, Magnar Gya, Alexander Skogvold, John Håkon Medby, Marius Simonsen, Peter Time, Mads Christiansen, Patrick Pedersen og Sturle Næss er borte fra fjorårets tropp. Kompliserte skader på keeper Terje Jakobsen og spiss Mads Kvamme har ikke hjulpet på.

Vi skulle selvsagt ønske at alle hadde blitt i klubben, men slik er livet. Er det slik at Vadmyra-skuten lekker som en sil og mann og mus hopper over bord? Jeg tror ikke det. Vi har fått på plass erstattere i de fleste posisjoner. Likevel kommer vi ikke bort fra det faktum at vi har mistet spillere som scoret 40 av de totalt 60 målene vi scoret i fjor. Bak toppscorer Dang (29 mål) var Jonas Moen Rye (5 mål) vår nest beste målscorer. Jeg skjønner godt dem som spår en tøff sesong for Vadmyra. Kanskje det passer oss godt å være underdogs i de fleste kampene kommende sesong?

1.kvalikrunde i cupen åpner den offisielle delen av sesongen. Vi møter Øystese borte, en kamp der Øystese nok må finne seg i å være store favoritter. Hardanger-klubben viste muskler mot Sotra nylig, og kan fort være med i toppen i 3. divisjon. Opprykksfavoritt Sotra slet med å skape sjanser mot et Øystese-lag som knapt har svake punkter. Men cup er cup, og en god porsjon flaks kan sende oss ett hakk videre mot Ullevaal.

I serien åpner vi mot de antatt sterkeste lagene i serien. Varegg har forsterket kraftig, og vil være med å kjempe om opprykk. De største opprykksfavorittene vil være Lysekloster og Sotra. De to lagene møtes allerede i første serierunde i det som fort kan bli en episk ”Clash of the cash”-kamp. I vår divisjon er det ingen andre lag som kan flekse overgangsmusklene like bra som Lysekloster og Sotra. I mine øyne kunne begge disse lagene kjempet i toppen i 2. divisjon. Selv om vi ikke har mulighet til å delta i første, andre eller tredje draft kan vi trøste oss med at ballen heldigvis er rund. I Vadmyra henter vi inspirasjon fra Bradfords FA Cup-eventyr. Når vi møter lag som tilsvarer Chelsea og Manchester City i serien må vi ha mye flaks for å skrape med oss poeng. Men Bradford har vist at det er mulig, selv om det kanskje bare skjer én av 50 kamper. For Vadmyras 17 egenproduserte spillere blir det stort å måle krefter med stjernene fra Sotra og Lysekloster. Kampene blir som cupfinaler for våre spillere. Vi skal kose oss med ballen de gangene vi får tak i den, og prøve å kompensere manglende ferdigheter med innsats og Vaddapower. Kanskje vi får den ene muligheten vi trenger?

Bak Sotra og Lysekloster er det et kobbel med lag som vil kjempe i toppen. Varegg, Tertnes, Øystese og Lyngbø har sterke lag på papiret. Brann 2 har også en bra u-stall. Om disse lagene kommer i flytsonen, kan de fort gjøre livet ubehagelig for de to store. Likevel vil det være et sjokk på linje med at Færøyene slo Hellas om ikke Sotra eller Lysekloster rykker opp med mannskapene de har.

Hva så med Vadmyra? Målet er selvsagt å gjøre det bedre enn fjorårets 9. plass. I treningskampene så langt har vi vært gode i 20 minutter mot Varegg, gode i 20 minutter mot Brann 2 og gode i 20 minutter mot Bjarg. Mot Lyngbø ble vi utspilt etter alle kunstens regler. Det vil ta tid å komme på nivå med disse solide lagene, men vi tar små steg for hver uke. Det må vi også gjøre om det skal bli noen poeng i serien.

Vadmyra har alltid vært en klubb som setter spillerutvikling høyt. Drømmen er at vi klarer å produsere 2-3 unggutter som kan ta steget videre opp på høyere nivå. Historien har vist at det er mulig. Erik Huseklepp, Aleksander Solli, Tommy Gaustad, Belsti Dessalegn og seinest Mads Sande er eksempler på det. Vi har mange lovende spillere i aldersgruppen 1996-1998 som vil få muligheter denne sesongen. Klubbens policy er å betale ut 0,00 kroner til våre spillere. Det åpner for at sultne unggutter får muligheten til å prøve seg i 3. divisjon. Som trener er det kjekt å se at de yngste tar steg hele tiden. Å få muligheten til å være med å påvirke utviklingen er et stort privilegium, og kanskje det som er aller mest spennende med jobben.

Vi er heldige som har Norges beste støtteapparat i ryggen. Stein Totland, Arild Bruu, Jan Kåre Nilsen og Bønni syr puter under armene på spillerne. Nå skal vi til Tyrkia for å gjøre de siste forberedelsene til sesongstart. Det blir en sosial tur med mye trening, litt bading og intense sandvolleyball-kamper. Og om vi får maks utbytte av treningsleiren, kanskje den store cupskrellen kommer allerede mot Øystese?