Tippeliga og Obos-ligaen var en god forret, men ingenting slår det at lokalfotballen sparker igang sesongen. Tirsdag kveld var det to forrykende oppgjør hvor først Smågutter 14 vant 6-1, før Gutter 1 gikk på et knepent 5-4 tap. 

Smågutter 14-laget var på plass med ny trener, den gamle kjenningen Gunnar Eiken har tidligere blant annet ledet Vadmyras A-lag. Nå er han tilbake og har ansvar for laget som kjempet om kretsmesterskap i fjor. I vårens 1. divisjon skal de møte knalltøff motstand mot kretsmester Brann, samt solide Åsane og Minde. I første serierunde viste det seg å bli litt enklere motstand med Tertnes 1, som i fjor høst herjet i 2. divisjon. Men Vadmyras erfaring med 1. divisjon viste seg å bli avgjørende.

Khai Nguyen

For det ble tidlig klart at Vadmyra var et par hakk over motstanderne, men det var lenge kamp grunnet stort sjansesløseri fra våre blåkledde unge helter. Til pause stod det 2-1 til Vadmyra. I 2. omgang bestemte Vadmyra seg for å begynne å sette sjansene, og ledet av 4-målsscorer Khai Nguyen ble det til slutt 6-1. 01-guttene fortsetter å vise spennende takter med en god miks av muskler, teknikk, tempo og spilleforståelse. Flere gutter har vært på alt av treninger i vinter og slik innsats viser seg igjen ute på banen.

Seieren er god å ha for et lag som har fokus på utvikling og ikke kamp-resultater. Det å holde seg i 1. divisjon er et åpenbart mål for å gi treningstalentene fortsatt god matching, i en så tøff divisjon som de befinner seg i trenger de å ta poengene i slike kamper som dette. Et ganske nykomponert Tertnes-lag var ikke like samkjørte, men de kjempet og viste spesielt i 1. omgang at det bor mye i de – tross at Vadmyra flyttet inn på deres banehalvdel. Vadmyra slapp inn et enkelt mål og bommer på alt for mange sjanser, noe de nok vil jobbe hardt med å gjøre noe med i de neste kampene.

For sett bort fra sjansesløseri er det ikke alt for mye å sette fingeren på. Så lenge guttene senker skuldrene, spiller ball og omstiller seg hurtig blir de et vanskelig lag å forsvare seg mot. Spennende skal det bli!

Tap for Gutter 1

I kamp nr. 2 ble publikum vitne til et fyrverkeri av en fotballkamp. Motstander Follese var soleklare favoritter, vårt G16-lag stiller nesten kun med 14-15 åringer i år og mot store sterke gutter fra Askøy var poeng å anse som en stor bonus. Tidligere i vinter tapte de hele 6-1 mot nettopp Follese.

Men det var Vadmyra som startet best og fikk noen store sjanser. Dessverre fikk Follese den første scoringen, en ganske så klar offside som dommeren ikke fikk med seg. Vadmyra svarte og både utlignet og gikk opp til 2-1, blant annet en frisparkperle fra Aleksander Kibsgaard skapte jubel blant de ca. 40-50 oppmøtte tilskuerne. Det andre målet scoret en meget solid Sebastian Haugland, en av banens beste i omgangen han spilte. Guttene viste offensivt spill som det manglet mye av i fjorårssesongen, et høyt press ga også uttelling. Arlind Devolli utmerket seg spesielt med å være en duracell-kanin som var både høyt og lavt.

Bakover var det litt mer hawaii-takter og Folleses solide kontringsspill og raske angripere skapte endel problemer, noe som naturligvis er en risiko når Vadmyra våget å spille så offensivt som de gjorde. Follese var nådeløse og scoret to kjappe mål før pause. Det stod dermed 3-2 til gjestene, et flatterende resultat. Vadmyra var hakket bedre i omgangen, men fikk dårlig betalt for jobben de la ned.

2. omgang fortsatte som 1. med flere gigantsjanser til begge lag. Folleses keeper hadde noen vanvittige redninger. Midtveis ut i omgangen tok Follese mer og mer over, men nå var det Vadmyras tur til å score litt mot spillets gang. 3-3 kom med et herlig dødball-mål fra Dennis Altinpinar. Men 8 minutt før full tid var Follese igjen frempå og scoret. De punkterte kampen like etter, før Vadmyra fikk et trøstemål med Fadul Elwalid 2 minutt på overtid.

Det var en kamp som kunne gått begge veier, positivt for Vadmyras del er at de var langt bedre fremover enn hva vi så av de i fjor høst. Bakover ble det litt for stort mellomrom mellom midtbane og forsvar, noe Follese straffet guttene hardt for. Men mot en av 2. divisjons antatt beste lag er dette godkjent, fortsetter de slik bør de være i stand til å plukke endel poeng.

Junior 2 har også vært i aksjon borte mot Bønes 2, men vi har ikke fått noen rapporter om hvorden det gikk der. Følg med på kretsens kamp-side for informasjon om det oppgjøret. 

På torsdag spiller Smågutter 13-2 hjemme mot Fyllingsdalen 3 klokken 18:30. Vel møtt! I tillegg er Gutter 3 i aksjon mot Sotra 4 på Straume Sotrabanen.