Det er 8 måneder siden forrige gang Vadmyra vant en offisiell hjemmekamp. Det er lenge siden det. For å sette det i perspektiv: Nær 85 millioner mennesker har blitt født siden den gang. 

Tenke dere det… I 85 millioner menneskers liv har Vadmyra ikke vunnet en hjemmekamp. Heldigvis tok det slutt 14. mai. På selveste Kristi Himmelfartsdag, helligdagen som selv de med bibel på nattbordet sliter med å forklare hva den egentlig går ut på. La oss bare kuppe hele dagen og si det er dagen da Vadmyra gjennoppstod som et hjemmelag å regne med. Et hjemmelag som tidligere selv forvirrede kaktus kunne ta poeng mot.

Borte var flaue tap, puslete spill, sytete spillere og lunkne hot-dogs i kiosken. Her var det ikke bare gode og varme pølser, det var hamburger, hjemmelagde vafler og viktigst av alt: Et hjemmelag som ville vinne. De var så sultne at Tertnes ikke skjønte bæret og lå under 3-0 før halvtimen var spilt.

Greit nok, det ble litt mer spenning i kampen etter en billig redusering før pause, og nok en redusering en halv evighet og litt til på overtid (glemt klokken dommer?), men strengt talt var seieren aldri truet. Vadmyra var best og sikret den første hjemmeseiren siden september i fjor.

Fornøyd trener

Vi tok en prat med sjefstrener Mats Wedervang, som kunne gå med hodet hevet denne gang og koste på seg et stort glis. Han er også såpass nerdete at han kunne fortelle at kun 25% av 3. divisjons lag så langt i år har vunnet hjemme, det er altså ikke bare Vadmyra som har slitt på den fronten.

– Det er deilig å få vår første hjemmeseier. Den har vi gått og ventet på i fire kamper nå, kunne en lettet trener fortelle.

Det hele var til stor kontrast i forhold til forrige hjemmekamp, hvor vi tapte 9-4 på så latterlig vis at selv klovner ikke engang så humoren i det.

– Den kampen var vel det verste som har skjedd på Vadmyrabanen i manns minne. Å ha den skampletten der på min trenerhistorikk skulle jeg gjerne vært foruten. Men vi begynner å komme oss nå, det går mot lysere tider. 

Mats Wedervang
Multitaskeren Mats Wedervang hadde en god kamp på midtbanen. Foto: Per Molvik

Et heltent Vadmyra-lag som tok kommandoen fra start var nøkkelen, noe treneren var godt fornøyd med.

– I dag var vi veldig gode utpå der den første halvtimen, da spiller vi god fotball. Det er akkurat slik vi vil at Vadmyra skal spille.

Forklaringen på hvordan laget har gått fra å bli latterliggjort i tre hjemmekamper til nå å feie over både Loddefjord og Tertnes, samt ta sterkt bortepoeng mot Sotra?

– Vi har en mye bedre balanse i laget. Vi har fått inn et par spillere som har vært ute med skade som er viktige for oss. De, sammen med at vi har fått en liten selvtillitsboost gjør at vi vinner kampen. Hadde dette vært første oppgjøret hadde vi kanskje tapt den.

Det vanket også skryt til midtstopperne Eirik Anfinsen og Eirik Spord, samt nysigneringen Marius Brevig.

– Også veldig kjekt at Jonas (Moen Rye) scorer mål. Det trenger spissene!

Nerver mot slutten

Et smånervøst publikum lurte etterhvert på om dommeren satset på overtidsbetaling, for på 3-1 gikk overtidsminuttene fort unna. 3-2 kom selvfølgelig og frykten for at vi skulle rote vekk en tremålsledelse var der.

– Vi blir nervøs og gir fra oss ballen alt for lett. Vi inviterer Tertnes til å slå lange baller inn i boksen, da blir det mye tilfeldig. Men vi er glade for å ta poengene.

Det gikk heldigvis bra og med tre kamper uten tap er laget nå oppe på en 9. plass med kontakt med lagene foran, og en liten luke til lagene under.

– Begynner vi å rette på hjemmefronten så er «the sky is the limit», er Mats kommentar til den situasjonen.

To uker til neste kamp

Det lover alltid bra når trenere begynner å gå over på engelsk. Eller? Vi er også strålende fornøyd med at det nå er 85 millioner mennesker som slipper å leve i en verden hvor Vadmyra aldri har vunnet hjemme. En gavmild Mats hadde også trøstende ord til Tertnes, som han mener er bedre enn flere av lagene som kjemper i bunn. Det er uansett kjekt at Vadmyra våger å se oppover på tabellen.

Men husk på, det fødes 353 000 barn hver dag. Det gjelder å fortsette å hente poeng de neste kampene også. Ikke minst av hensyn til alle nyfødte barn der ute. 27. mai møter vi Brann 2 borte, før skalpen til Fyllingsdalen 2 skal tas hjemme 1. juni. Hardt arbeid venter, men først blir det feiring av nasjonaldagen.

– Nå er det to uker til neste match så nå skal vi sørge for å få god hvile til 17. mai-helgen og 18. mai starte jobben med å fortsetette den gode trenden. Vi skal gi alt for å vinne resten av matchene!

Sjekk tabellen her og se en haug med bilder fra Vaddagraf Per Molvik her (via facebook)