Mediene hadde i et par uker skremt med spådommer om forferdelig vær, noe som satt sitt preg på oppmøte på Hovedprosesjonen. Flere valgte nok å se det hele på TV fremfor å begi seg ut i regnet.

Men ikke alle gjemte seg vekk under tak, rundt 30 Vadmyramedlemmer stilte taktfast opp og farget toget blått. Den alle lot seg imponere av var 2001-gutt Nathaniel Lund (avbildet øverst). Han trikset like godt på en fotball gjennom hele prosesjonen. Det var helt _vanvittig_ å være vitne til.

– Jeg kunne fint holdt på en time til, sa han med et glis da turen var ferdig.

Hverken regn eller en ung dame i bunad som kom snublende overende rett foran han satt ungdommen ut av spill. Da skolissen gikk opp var det bare til å vippe ballen opp på nakken mens den ble knøtet, og da tilskuerne forsøkte å telle triksingen gikk han over i et tempo hvor det ikke var mulig å holde følge. Latteren satt løst. Tidvis ble det trangt om plassen, da laget Vadmyraspillere en beskyttende ring rund den eksepsjonelle teknikkeren slik at ingen ved et uhell skulle sparke vekk ballen.

– Jeg kunne fint holdt på en time til

Underholdningen var god å ha på en dag da det var heller labert oppmøte hos de fleste idrettslag. Enkelte stakkars sjeler så ut til å stå alene med idrettslagets fane. For Vadmyras-del tok småguttespillerne Khai Nguyen, Vetle Jørgensen og Christoffer Grimen Strømme ansvar og byttet på å bære den.

Guttetrener Robert Raftevold finner du ikke på facebook, men som en av få (eneste?) Vadmyra-trenere var han pliktoppfyllende på plass i toget.

– Det gjelder jo å ta vare på anledningen man har til å menge seg med ungdommen. Stiller de opp fortjener de jo at vi gjør det samme, sa han. Med glimt i øyet var han klokkeklar på at trenerne som lot regnet forhindre dem skulle bli godt ertet i dagene fremover.

– Det gjelder jo å ta vare på anledningen man har til å menge seg med ungdommen.

Fra de fire guttespillerne som hadde tatt turen innom vanket det skryt, med beskrivelser som «fantastisk» og «herlig» om treneren sin. Ellers var det spillere fra smågutte- og småjente, samt miniavdeling som var til stede.

Blant tilskuere var det også endel Vadmyra-fjes å se, og det ble ropt heiarop fra de mer engasjerte. Været satt dessverre sitt preg over det hele, men det er godt å se en hard kjerne av Vadmyraspillere som ikke lar seg stoppe. Der var det ekte Vaddapower.

Vi takker alle de fremmøtte og gratulerer hver eneste Vadmyra-medlem og supporter med dagen!