10-0, 8-0, 12-0 og 12-1. Det var Branss resultatrekke før de møtte sultne Vadmyraspillere på Nymark kunstgress. Denne gang måtte de nøye seg med uavgjort.

Kun et baklengsmål for fjorårets kretsmestre så langt i år, et lag som også har prestert å slå kretslaget i kamp. Mot Vadmyra ble det 2 baklengs og 1 poeng. Det var en fantastisk kamp å være vitne til, hvor underdogsene fra Bergen Vest kjempet ustoppelig gjennom hele kampen. De var til og med nærmest å stikke av med alle tre poengene med en gigantisk sjanse i 2. omgang.

Missing in action: Kaffe

Oppladningen til kampen var ikke den helt store for oss bortskjemte Vadmyrasupportere. Alt er ikke som det skal oppe i Idrettsveien, det er et paradoks at klubben med et anlegg til en fantasillion kroner ikke makter å by fremmøte tilskuere på muligheten til å kjøpe seg varm drikke. Det er populært å rope på at en viss svenske må gå i klubben, men undertegnede vil nå si det er minst en like stor skandale at man ikke tar grep for å gi enda bedre ramme rundt lagets yngre spillere. Noen må gå – og gjerne ta med seg litt kaffe.

For det er et utrolig dyktig småguttelag Brann kan skilte med, her må man gjøre som andre klubber og varte opp med en god ramme rundt. Heldigvis sørget fantastiske Brann- og Vadmyra-spillerne for underholdende spill som varmet tilskuerne på sidelinjen. Hadde vi hatt kaffekopper skulle vi skålt for de alle som en!

Khai den store

Hva så med kampen? Det var Vadmyra som åpnet best og anført av en herjende Khai Nguyen ble det et par farlige innlegg fra siden, hvor et av de ble satt kontant i mål av Daniel Roksvåg. 1-0, vips var Branns baklengsmål doblet. Det ga spillerne troen på noe stort.

Det hjelper nok godt på at laget har en stor og sterk spiller som Khai. Som alltid kryr det av små spillere i klubben vår, det er ganske så artig at vår største og sterkeste er en med asiatisk opphav. Han ga Branns forsvar seriøst hodebry og det ble gjort taktiske grep for å demme opp for ungdommen. Han imponerer like mye på banen som utenfor, det ville vært veldig kjekt om han fortsetter det harde arbeidet han legger ned.

Khai_SMG14_2015_Brann

Brann ristet ganske raskt av seg sjokkåpningen og tok kommando resten av omgangen, det var enveisskjøring mot Vadmyras mål og det ble også to scoringer av det. Men det ble ikke et hav av sjanser, tross ballinnhav på minst 70%. Til det jobbet spillere som Tobias Langedal, Vetle Jørgensen og Magnus Nyhammer såpass oppofrende at Brann stort sett nøyde seg med langskudd. Pauseresultat på 2-1 var lite å si på, men det var uansett imponerende av Vadmyra-guttene. Det så ikke håpløst ut.

Nære på et lite ran

2. omgang startet ganske så likt, hvor Khai Nguyen løp rett i angrep og smelte til med en herlig scoring fra skrått hold. Det ble ikke flere scoringer, Brann forsøkte å etablere press, men Vadmyra hang langt bedre med denne omgangen. Offensive spillere som Daniel Roksvåg og Ivan Diaz imponerte med defensivt arbeid, mens Khai lurte fremme og ventet på kontring. Triksekongen Nathaniel Lund stod på og lurte i mellomrommet, han ble etterhvert byttet ut med 02-spiller Sebastian Aros.

Sebastian_SMG_Brann_2015

Han klarte seg godt mot de et år eldre Brann-talentene. På backplass fulgte Bjørn Tore Rolstad opp den imponerende innsatsen han har vist i et par guttekamper siste uken. Også fighter-innstillignen til Jonas Olstad kom godt med, etterhvert kom Simon Sjøvold og luringen Patrick Solheim innpå og tilførte sårt trengte friske ben. En periode overtok Vadmyra også initiativet og da Khai nok en gang kom alene gjennom og forsøkte å sende den videre til medspiller var det kun en fantastisk redning fra Branns keeper som forhindret at Vadmyra gikk i ledelsen.

Salomon Bihinda 2015

De siste ti minuttene ble særdeles spennende, for Brann hadde en liten sluttspurt å komme med. Men keeper Albert Merkesvik og hans trofaste riddere i blått foran seg hadde ingen planer om å slippe inn mål i omgangen. Anført av en kommanderende kretsspiller Salomon Bihinda holdt man ut presset. Det ble dermed poengdeling og Vadmyra har reist kjerringa etter et forsmedelig 0-7 tap mot Minde for et par uker siden. De kan til og med skryte på seg å ha vunnet 1-0 i 2. omgang. Nivået er innenfor rekkevidde, noe som er svært oppløftende for hardtarbeidende spillere.

Nå har de slått kretsfinalist Åsane 4-2 i forrige seriomgang og fulgt opp med 2-2 mot kretsmestrene Brann. Det viser litt av potensialet som bor i laget.

Fornøyd trener

– Vi møter et lag som er bedre enn oss. Vi fighter godt, er effektive. Scorer to mål på tre sjanser. I 2. omgang har de ikke så mange sjanser, det var en dobbeltsjanse, ellers bare langskudd, oppsummerte en ydmyk trener Gunnar Eiken.

Gunnar Eiken 2015

– Vi klarte å bevege oss litt oppover i 2. omgang. På slutten ble vi bare trykt ned. Brann er veldig gode med ballen, det er ikke lett å forsvare seg mot og må ha litt flaks. Det hadde vi. Vi får vel være fornøyd. 

For lagets faste tilskuere er det også en fryd å se fremgangen hos enkeltspillere. Her har det blitt jobbet godt og laget, som kjempet seg til sluttspill i kretsmesterskap i fjor, har hevet seg i alle faser av spillet. Det skal bli spennende å følge de fremover!

For flere bilder kan du sjekke ut facebook-albumet opprettet av Vaddagraf Per Molvik. Han har tatt alle bildene du ser her, vi er evig takknemlig!