Salomon Bihinda har tidligere tatt steget, nå får han følge av målmaskinen Khai Nguyen i 2001-årgangen. I 2002-årgangen imponerer Vadmyra med ikke bare en keeper, men to, som er tatt ut til sonesamling.

To 13-år gamle keepere blant de utvalgte

Tidligere i år var flere av Hordalands fremste spillere på Liland og fikk prøve seg, det er stort sett der de ca 75 utvalgte 02-guttene og ca 45 utvalgte 02-jenetene er hentet fra. Men det er også kommet nye tilskudd.

– Det er også tatt ut mange spillere som ikke var på Liland, men som vi ønsker å se nærmere på, uttalte spillerutvikler Petter-Johan Pettersen til fotball.no.

Marcus Olsen DaatlandEn av de er 13-år gamle Marcus Olsen Daatland. Han begynte i fjor å hospitere opp i 2001-klassen (G14), hvor han fikk vokte buret da laget sloss om kretsmesterskap. I år har han vært flyttet opp på fast basis, hvor han har levert noen formidable prestasjoner. Marcus begynte å tråkke utpå Vadmyrabanen som 4-åring og fant seg raskt til rette mellom stengene.

Det kom likevel litt overraskende at den lynraske og fryktløse keeperen var blant de utvalgte, siden han ikke ble kartlagt av kretsen i vår da Vadmyra sendte spillere til kretsens fotballskole. Han fikk store deler av vårsesongen ødelagt av et komplisert kne-sår, med en komrpomissløs stil har gutten fått nok av smeller på banen. Heldigvis kom han godt igjang i sommer og siden har det blitt tre cuper og seriespill, som fast inventar på 1. divisjonslaget G14. Gode prestasjoner og iherdig innsats er her blitt belønnet!

Andreas BjellandEn annen som har dominert i Vadmyradrakt er Andreas Bjelland, som har voktet målet til G13. Den sterke og offensive keeperen meldte i sommer overgang fra Fyllingsdalen til Vadmyra. Han ser ut til å ha funnet seg godt til rette og har voktet målet til laget som kjemper i toppen av 1. divisjon. Han imponerte nok på kretsens fotballskole i vår og har levert varene for G13 i høst. En spennende spiller med et herlig humør!

Litt overraskende er det at ingen utespillere fra 02-årgangen er med, laget kjemper tross alt i toppen av 1. divisjon og har flere gode spillere med en vanvittig motivajon og stå-på-vilje. En håndfull av de har spilt mye med G14 i tillegg og tatt nivået i 1. divisjon godt. Men sjansen vil nok by seg igjen, som kretsens spillerutvikler Petter-Johan Pettersen påpeker.

– Det er mange flinke spillere i disse årsklassene og for de som ikke kom med denne gangen er det bare å stå på.

Ungdomsavdeling med flust av imponerende keepere

Med to keepere på sonesamlingen fra 02-årgangen kan vi ikke si oss annet enn imponert. Dette er vi kjempestolte av og det viser at det er nok av keeperkvaliteter i ungdomsavdelingen. Smågutter 13 har også ytterligere to høyst motiverte og gode keepere, i tillegg hospiterer et par flinke gutter opp fra 03-generasjonen. Dette er spennende for klubben!

Også de eldre ungdomskeeperne biter godt fra seg. Guttekeeper John Kristian Hansen har fått trene med A-laget og spilt for V2, mens Juniorspiller Kristoffer Sylta – som forøvrig trener Marcus og Andreas – har fått vokte målet til A-laget i enkelte oppgjør og fått kontrakt der. I guttegruppen har klubben ytterligere tre keepere som holder et solid nivå, hvor Robin Nesse også har fått forsøke seg på juniornivå.

«Salo» får følge av målmaskinen Khai

Khai og Salomon
Khai og Salomon i aksjon. Foto: Vidar Daatland/Vadmyra IL

Men vi har også utespillere som markerer seg! Av ca 30 utvalge spillere tatt ut er to av de fra Vadmyra. Brann dominerer uttaket med 8 spillere, Åsane og Voss har 3 hver. Utenom Vadmyra-spillerne er det kun en Fyllingsdalen-spiller fra lagene i Bergen Vest. Med andre ord er det litt av en prestasjon fra de to ungdommene.

En av de er Khai Nguyen, en av klubbens mest spennende spillere. Han tar store steg hver måned gjennom målrettet arbeid. Han begynte i fjor å hospitere mye opp og viste seg å være en svært anvendelig spiller, han dominerte både i forsvar, på midtbanen og i angrep. I år har han primært spilt spiss, hvor han scorer et par mål i snitt per kamp. Hurtig, sterk og lojal, med en beryktet venstreslegge. I høst har han også trent mye på å bruke høyrefoten, noe som gjør han enda farligere enn i vår, da blant annet Brann fikk merke seg hans spisskompetanse. En ungdom som er fast inventar nede på Vadmyrabanen.

Minst overraskende er det nok at Salomon «Salo» Bihinda nok en gang får være med på sonesamling. Teknikeren, som er rene verdensmesteren i kroppsfinter og som bevarer roen i de mest pressede spillsituasjoner, har imponert i flere år. En selvskreven kaptein på G14-1 laget vårt, i tillegg hospiterer han mye opp i guttegruppen. Han nådde gjennom kretsens nåløye i fjor og var med på kretslagssamling i vår.

De to imponerer også utenfor banen med god lagmoral, Salomon ble blant annet første 01-gutt i ildsjelprosjektet vårt. Dette er ungdom som viser frem klubben fra dens beste side!

G14-1 laget har dermed hele tre spillere på denne sonesamling, med Marcus, Salomon og Khai, mens G13-1 har med Andreas.

G14-2015
Tre av G14-1 spillerne er med på sonesamling. Khai (nr. tre bak fra høyre), Salomon (kapteinsbind) og Marcus (keeper). Foto: Per Molvik

Vi gratulerer de fire spillerne og ønsker de lykke til på sonesamlingen!