Teknikk, fart, bevegelse og helt hinsides god kontroll – futsal er en spektakulær sport som utøverne elsker og publikum blir bergtatt av. Nå inviterer Vadmyra og Augustin ungdom til cupeventyr i Vadmyrahallen i desember!

Det er enkelt og greit vakkert å se på. Med futsal-ball får man et verktøy som selv bestefar klarer å dra nydelige finter med. Den er spesialkonstruert for å gi bedre kontroll. I motsetning til den tradisjonelle og ukontrollerbare tøyballen, som kan sammenlignes med å spille biljard på et skip i høy sjø. Futsalballen derimot, den er fotballfotens beste venn. Gi en slik ball til en topptrent fotballspiller og du vil få se slik som dette.

Futsal har sin opprinnelse fra Brasil og Uruguay og er verdens raskest voksende innendørsidrett. Den er skreddersydd for norske forhold, hvor vinterhalvåret ikke akkurat gjør utøvelsen av tradisjonell fotball like enkelt. Og det er ikke som om haller av Vestlandshallens kaliber har en tendens til å poppe opp overalt.

Derfor har Vadmyra, i samarbeid med Augustin, gleden av å tilby futsalcup. I første omgang blir det G14 og G16 som skal i aksjon 11. – 13 desember.

Kampen om å bli «Best i Vest»

Allerede har lag fra Loddefjord, Vadmyra og Fyllingsdalen meldt seg på. Det kan dermed bli en real kamp om å bli best i vest for ungdommen. Det er i skrivende stund fortsatt ledige plasser. Kanskje ender dette opp som en kamp om å bli best i Bergen?

Hvis det ikke var for futsal, ville jeg ikke vært den spilleren jeg er i dag – Ronaldo

Uansett seier eller tap, gøy kommer det nok til å bli. Og det er en gylden anledning til å trene på teknikken, slik spillere som Ronaldo og Messi også har gjort. For å utvikle seg, også som fotballspiller, er futsal et ideelt verktøy. Økt mestringsfølelse innen teknikk og de samme grunnleggende ferdigheter og taktikk om spillet som i fotball er blant fordelene. Med mindre plass og økt spillhastighet trenes også beslutningsevnen opp, man opplever en drastisk forbedring i trange spillsituasjoner.

«Futsal krever at du tenker og spiller raskt. Det gjør alt enklere når du senere bytter til fotball» har legenden Pelé sagt.

Ronaldo har utdypet enda mer:

«I barndommen min i Portugal spilte vi bare futsal. Den lille spillflaten bidro til at jeg forbedret ballkontrollen. Jeg følte meg alltid fri når jeg spilte. Hvis det ikke var for futsal, ville jeg ikke vært den spilleren jeg er i dag.»

Lignende uttalelser har Lionel Messi, Zinedine Zidane og Neymar kommet med.

Det er bare til å melde seg på for alle lag som er interessert! Velkommen skal dere være.

[eventon_slider slider_type=’slider’ lan=’L1′ orderby=’ASC’ map=’yes’ details=’yes’ date_out=’8′ date_in=’8′ event_type=’augustin futsalcup’ date_range=’future’ id=’slider_1′]