Vårt guttelag tar imot Os til NM-kamp på Vadmyrabanen i kveld. I den anledning presenterer vi tre spillere som kanskje dukker opp i løpet av oppgjøret!

Om du tar turen vil du du få se et Vadmya-lag fullt av spillere med unik egenart. Nå skal de gjøre sitt beste til å kombinere det til å slå ut favorittene fra Os.

Trener Daniel Andreassen og de øvrige i teamet har litt av et luksusproblem når troppen skal tas ut og lag kombineres. Totalt har guttegruppen nærmere 60-70 spillere å velge mellom. I tillegg har småguttene gjerne en og annen dyktig spiller å kunne tilby, det er ikke uten grunn de har sanket pokaler i vinter.

I den anledning kan vi presentere tre av de, som det er godt mulig du får se i aksjon i oppgjøret.

[vc_custom_heading text=»Robin Nesse:» font_container=»tag:h2|font_size:60|text_align:center|color:%23ffffff»][vc_custom_heading text=»Ungdommen som tar eierskap» font_container=»tag:h2|font_size:40|text_align:center|color:%23ffffff»]

Robin Nesse er humørspilleren over noen annen. En ildsjel. En kriger. «Gutten med håret» er så 5071 i stilen som det er mulig å være, selv om han ikke bor her lenger. Dette er ungdommen som har banen som sitt andre hjem. Da han bodde i Sandviken busset han like godt ut til hver trening, nå som han bor ute ved Nymark hindrer det han hverken fra å gå på Sandgotna eller ta bussen tidlige morgentimer for å komme på de frivillige morgentreningene tirsdag, før han på kvelden drar ut i Vestlandshallen for å delta på keeperakademiet til Bergen Keeperskole.

De som sier dagens ungdom er bortskjemte og late? De har nok ikke møtt på Robin. Han er unik, setter store krav til seg selv og andre. Han er like kul som hårsveisen. 

Det den ungdommen har gjort av arbeid opp gjennom årene er imponerende. «Uten sidestykke» vil man kanskje si. Er man på jakt etter gode eksempler på de som tar eierskap for egen utvikling, da er Robin svaret.

Robin Nesse
På Regy-cup i fjor valgte han like godt å spille ute. Der endte han som lagets toppscorer.

 

På G1 er han keeper. Han kunne like godt vunnet plass på laget som back. Eller stopper. Gjerne også midtbanespiller. Sliter laget med å score? Da kan du bare hiva han frem i angrep. For Robin er, i likhet med spillere som Jonas Kvernhusvik, Arvid Daatland og Magnus Nyhammer, en av klubbens potet-spesialer. De som kan brukes over alt. Like god med begge ben og god peiling på hva som kreves av hver rolle. Ikke bare på banen. Du finner han gjerne også som dommer. Som kioskarbeider. Journalist og fotograf. Robin er over alt. Gjerne med en mening om alt. Han kan debattere om fargen på himmelen hvis han føler for det. Det kalles engasjement.

«Går det bra» sier han til den to år yngre Vaddakeeperen Marcus, som er med på akademiet til Bergen Keeperskole. Klapper han på ryggen og tar han med en gang under sine vinger. Dette er Robin. Medspilleren. Rollemodellen. En sann Vaddahelt. Så når du ser Robin i aksjon i dag, det er dette du vil få se. Spilleren som gjør alt for klubben.

[vc_custom_heading text=»Henrik Bø:» font_container=»tag:h2|font_size:60|text_align:center|color:%23ffffff»][vc_custom_heading text=»Lederen av få ord» font_container=»tag:h2|font_size:50|text_align:center|color:%23ffffff»]

Er det en spiller som mange vil si er den fremste av de fremste, er det forsvarskongen Henrik Bø. Den naturlige lederen som medspillerne de siste par årene selv har stemt frem som den beste i egne rekker.

En naturlig autoritet, fryktløs i stilen og med et hjerte god plassert utpå drakten. Man kan gjerne si at Henrik er litt vel stille utpå der. Men noen har det med å la bena gjøre praten for en, kommandoropene overlater han til folk som Bendik Skogheim og Babek Bina. Når han sender motstanderen halvveis opp på Lyderhorn med verdens vakreste og reneste takling forteller han det som er å si. Ord blir overflødig. «Her er jeg sjef. Ikke kødd med oss».

Trond Bø2
Her er Henrik med faren Trond.

 

Henrik kom til klubben for noen år siden og skled rett inn i gruppen. Medspillerne digger han og med han utpå banen smitter tryggheten i alle retninger. Han er en leder i alt han gjør og vil gjerne gjøre ting på sin måte. Primadonnanykker, selvhøytidelighet og overlegenhet er ikke lett å finne i gutten med krøllene. Trenger andre-, eller tredje-lag hjelp? Da stiller Henrik først i køen. Det er noe unikt over det.

[vc_custom_heading text=»Arlind «Lindi« Devolli:» font_container=»tag:h2|font_size:60|text_align:center|color:%23ffffff»][vc_custom_heading text=»Sønnen av 5071″ font_container=»tag:h2|font_size:60|text_align:center|color:%23ffffff»]

«Ok, så det er Arlind. Men hvem er Lindi?» Det herlige spørsmålet kom fra Arlinds første trener i Vadmyra. For han var over alt, hele tiden. Da er det ikke rart man fort kan tro han er to personer. Ser du på bilder av en G1-kamp, bli ikke overrasket om han er på halvparten. Duracell-kaninen har en ting i hodet: Ønsket om å vinne. Hver bidige duell.

Krigeren. Dommeren. Treningstalentet. Cafe-arbeideren. Fotografen. Arlind «Lindi» Devolli har alt rukket å bemerke seg som en av Vadmyra-historiens største spillere. Jeg kan skrive det vel vitende om at det ikke går til hodet på han. For i kamp tenker han stort sett på en ting: Neste arbeidsoppgave.

Arlind han leverer på alle fronter. Holdninger, motivasjon og ferdigheter. Heldigvis også litt av Loddefjord-åndens røver-holdning vel intakt, dette er ingen speidergutt. Dett er er Hulk. Han smadrer.

En løpssterk Arlind i form er hodebry for enhver motstander. Treffer du på han kan det kanskje være enklest å bare snu og løpe i motsatt retning. For du vil ganske så fort oppleve å få juling. Går det ikke veien, bli ikke overrasket om det går en smule hett i topplokket. For dette er gutten med vilje og intensitet du nok aldri har sett før.

DSC_1610
Arlind liker å være der det skjer. Som forklarer hvorfor han er «over alt» på banen.

 

For Arlind er en ekte sønn av 5071. Han har aldri fått noe gratis og aldri bedt om det. Han gir jernet og vet han gjerne må gi litt mer innsats enn andre for å komme seg opp og frem. Ofrer alt. Lojal til det overdrevne. Knuser til i duellene og finner seg ikke i primadonnanykker. Og tror du han «bare» er en kriger, vel da tar du smertelig feil. Når det gjelde å finne løsninger på motstanders tilsynelatende ugjennomtrengelige forsvar gjør han gjør det på kreativt og direkte vis, det kan se ut som minste motstands vei. Han åpner forsvar med vakre pasninger like lett som Magnus Carlsen setter 10 professorer sjakk matt i blinde. Og om innlegget kommer og Arlind er på full fart inn i feltet, bli ikke overrasket om han vinner en hodeduell mot tre større spillere og sender den rett inn i krysset. For Arlind er alltid blant de med flest assists og mål.

Det er fort dette du vil se i Arlind. 5071-stilen. Lokalmiljøet formidlet gjennom stilen til en enkelt spiller. Det er vakkert det.

Kampen mot Os starter 18:00. Vel møtt!