Djerv/Nordnes – Vadmyra G2 6-1 (1-1).
Mål Vadmyra: Arvid O. Daatland (Assist: Thomas F. Wahl)

G2 tapte 6-1 i åpningskampen i 3. divisjon mot Djerv/Nordnes på torsdag.

Få trodde nok det skulle gå slik da Vadmyra ledet 1-0 kort tid før pause og viste gode tendenser. Fire skader og gult kort snudde alt på hodet i løpet av fem minutter. Da ble det mer snakk om den mentale testen når baklengsmålene rant inn. Både for publikum og spillere.

Nykommer Endré gjorde seg bemerket

Det så lenge bra ut i kampen som gikk på Møhlenpris Idrettsplass. Vadda manglet et par spillere grunnet skade/sykdom, men stilte uansett med et sterkt mannskap. Oppgjøret startet jevnt, med et lite overtak til Nordnes. De fikk et par solide halvsjanser, samt et par herlige inngripen av keeper Victor som forhindret at det stod 2-0 før publikum hadde rukket å sette seg.

Men Vadda var med på notene fra 10 minutter og kjempet til seg initiativ. Endré og Olav vant mange kriger på midtbanen og Stian fikk sjans til å slå ball. Endré er en spennende spiller, han viste herlig innsats og skikkelig kriger-vilje. Når han får fin-tunet pasningsfoten vil han kunne dominere ethvert kampbilde.

Endre Vadmyra G2 2016
Endre var en av banens beste. Spennende nytt tilskudd til klubben. Foto: Per Molvik

Alt i alt, trass rusk i starten, lovet dette bra for et nykomponert lag som nok trenger noen oppgjør på å finne rytme og samspillet

Arvid åpnet målkontoen

På venstresiden viste Theo og Thomas gode takter i kombinasjon med spissen Arvid. Det var også flere gode forsøk på å vri spillet mot en løpsglad Julian Magnus.

Arvid har gått høyt ut og lovet mange mål i år, før kampen var han heltent. Han leverte også varene i førsteomgang og scoret ett herlig mål etter at han i samspill med Thomas lekte seg på venstresiden. De to viste seg som litt av et radarpar, det var gode bevegelser og høy treffsikkerhet på pasningene.

Thomas og Arvid feiring G2 2016
Kaptein og assist-kongen Thomas gratulerer Arvid med praktscoring. Foto: Per Molvik

Det var bra tendenser etter en trøblete start første ti minutt. Det handlet om å tune inn maskineriet og doble ledelsen. Trodde vi. For så gikk alt galt. 3 minutt før pause ble det gult kort, som betyr fem minutter ut i ungdomsfotballen. En kontroversiell regel som har snudd kamper før og gjorde det igjen. For i overtall banket Nordnes inn en flott utligning. Usikkerhet spredte seg i Vadda-laget, i tillegg til at en allerede tynt bemannet benk (kun et par spillere) ble enda tynnere da Olav og Stephen fikk seg smeller. Endre måtte ned i forsvaret da Marcus ble dårlig i pausen og mye av tyngden på midtbanen forsvant med både han og Olav ute.

Da fikk Nordnes tid til å prikke den ene gjennombruddspasningen etter den andre.

Vi så tegningen med en gang i starten av 2. omgang. Nordnes gikk rett i strupen og kjørte over Vadda, de kombinerte mellom direktespill i bakrom og lynkjappe teknikere som spilte seg gjennom forsvaret. Her fikk man seg en real leksjon. Det var ganske klart at Nordnes/Djerv var et bedre lag i 2. omgang. Da ble det også en mental prøvelse for laget.

Og så var det dette med våre indre styrespaker. Pixar-filmen Inside Out er en genial film som er verdt å få med seg. Den forteller historien om hvordan ulike følelser (Glede, Frykt, Sinne, Sorg, Avsky) veksler mellom å styre kontrollene i topplokket.

I førsteomgang var det Glede som styrte:

Glede

 

I andreomgang tok de to her over blant enkelte:

Sinne

Frykt

Det var mange foreldre som tok turen. Det var knall!

Hos publikum, som jublet hemningsløst ved 1-0 til Vadda, meldte de her sin ankomst:

Tristhet

(^Det der var nok undertegnede….)

Avsky

Angst

For å gi det med iskalde fakta: Vadmyra slapp inn 5 mål og det kunne blitt flere, men en god Victor i mål og en prestasjons- og ikke resultatfokusert- Endre hadde noen lange reddende tær. Gutta løp og jobbet, det handlet om å gjøre det beste ut fra rådende omstendigheter!

Nå har laget 10 dager til neste kamp. Her blir det nok revansje-stemning, da satser man på dette:

FeiringDet vil etterhvert dukke opp bilder fra oppgjøret på kampsiden. Der kan man også sende inn sin tilbakemelding/kamprapport.