I anledning sesongstarten for guttelagene presenterer fortsetter vi å presentere noen av spillerne. Vi har alt skrevet om Arlind, Robin og Henrik. Nå er turen kommet til Mahir Bekler, Mathias Michaelsen og Victor Newman!

De tre spillerne er ganske så ulike, men alle tilfører de troppen særegenhet og egenskaper som er uunnværlige. Dette er historien om de gode ferdighetene som fort kan bli skjult for publikum flest!

[vc_custom_heading text=»Mahir Bekler:» font_container=»tag:h2|font_size:60|text_align:center|color:%23ffffff»][vc_custom_heading text=»Undreren» font_container=»tag:h2|font_size:50|text_align:center|color:%23ffffff»]

«Nei Mahir, du kan ikke spille med solbriller». Snakker du med Mahir Bekler bør du ikke ha sluntret unna med forberedelsene. For Mahir gjør, og spør om, det uventede.

Hvis du er så heldig å være trener til Mahir, vit at han vil gjøre deg til en bedre trener. En mye bedre trener. For Mahir han kan det å utfordre det etablerte. Stort sett uten at han aner det selv. Slik blir det utvikling av både for lag og spilleren selv. Og utvikling, det har Mahir hatt!

For han spør. Mye. Lurer han på noe, da vil han ha svar på det. Trenerne, som resultat, slipper ikke unna å være uforberedt. Mahir akter å komme til bunns i ethvert mysterium eller uklarhet. Og enhver tvetydighet i hva man forsøker å kommunisere, det avdekker en spiller som Mahir. Han er et kontrollpunkt du må lete med lupe etter å finne, det er ikke mange lag som kan skilte med slik. Der de fleste gjerne klapper igjen når de lurer på hva treneren egentlig mener, der gjør ungdommen jobben for å feie all tvil til side.

Uten tvil blir det mer fokus. Og en fokusert Mahir på banen kan løse selv den mest umulige situasjon.

DSP_4392

Noe som gjør han til et unikum. Han gjør det uventede. Det er herlig det. Stor og sterk er han og som trener er det gjerne enkelt å forvente at han skal være stort og sterk på banen. Knuse motstanderen med sin rå styrke. Noe han forsåvidt kan gjøre, men bli ikke overrasket om Mahir fort kan bekymre seg for om det går greit med motstanderen som ligger igjen. For Mahirs kanskje største styrke, ved siden av undringen, er omtanken. Dette er en spiller som tar vare på omgivelsene sine. Hvis en medspiller vil kjøre litt egentrening, da slår Mahir gjerne følge. Det er lett å bli glad i en spiller som han.

Han er også en morsom skrue og har en av de mer behagelige måtene å sette det etablerte på prøve. Klokken er et eksempel. Det er ikke en teknologisk oppfinnelse Mahir syntes man skal bli for avhengig av (og strengt talt, kanskje det er noe i det?). Du kan komme langt med kombinasjonen av empati og en nysgjerrighet. Det gjør han til den perfekte skapende kraft. I tillegg er han glad i dataspill, gjerne de gode spillene. Kunnskapen han her får bør ikke undervurderes. Visste du eksempelvis at de som spiller, i følge forskning, blir flinkere til å ta avgjørelser? Et godt spill kan sies å være bedre enn selv en god bok. For du må løse noe for å komme til neste side. Som et resultat, når laget står overfor en hard nøtt å knekke, sett Mahir på jobben. Han har samme tilnærming der. Det handler om å komme til neste nivå. Neste «level».

«Når i tvil, send Mahir» er en god tommelfingerregel for enhver trener heldig nok til å ha ungdommen i sine rekker.

Han har en egen evne til å få det løst på en måte du selv aldri ville tenkt på. Vel å merke uten solbriller. Men det ville, strengt talt, vært kult om han spilte med det.

[vc_custom_heading text=»Mathias Michaelsen:» font_container=»tag:h2|font_size:60|text_align:center|color:%23ffffff»][vc_custom_heading text=»Motbakkeløperen» font_container=»tag:h2|font_size:40|text_align:center|color:%23ffffff»]

Det er blitt sagt at når du møter motbakke etter motbakke, da er det bare til å tenke på hvor flott det er når du når toppen.

Dette kan nok Mathias Michaelsen alt om. For han er en som har møtt sine motbakker som fotballspiller de siste par årene i form av skader. Han vet så inderlig godt hvordan det er når en bakke dukker opp ut av intet, akkurat når man minst trenger det. Og han har vært på mang en topp som resultat. Noe sier meg at det er flere topper å innta. Det blir mannfolk av slik.

Dette er en spiller jeg smått ble kjent med i 2013 og i dag er blitt mektig imponert av. Sønn av de herlige ildsjelene Robert og Ina. En kriger til sinns, som vil så mye. Da er det gjerne tungt når skaden inntreffer og den nådeløse sidelinjen venter. For det er smerter i bena som har vært en av ungdommens større motbakker å overkomme. Mathias har vært der endel de siste par årene, da fotball ble en kamp mot smerter. Typisk nok er han syk nå som sesongen sparkes igang. Det er kjipt det, men det vil ikke ta lange tiden før han nok er tilbake for å kjenne den grønne plastikken under bena. Nettopp dette viser hva som bor i karen.

Mathias og gjengen under Danacup i 2015
Mathias og gjengen under Danacup i 2015

 

Her er det fascinerende. Han tok kampen på strak arm han, der hvor andre gjerne fort resignerer. Selv når smertene var som verst stilte han på hver trening, selv om det bare var for å være tilstede og være litt stor i kjeften, slik enhver Bergen Vest-kar med skarre-r gjerne er. I spillestil ofrer han alt, hele tiden, i så måte er det kanskje ikke så overraskende at han presser seg utenfor banen også. Og setter krav. Ønsket foreldrene ta han med på hytten fredagen, var det ingen bønn. De fikk værsågod vente til etter treningen. For Mathias, han tok eierskap han.

Og han vet å presse seg. Han har gjort det mye de siste par årene, gjerne litt for mye. Som trener måtte man gjerne holde han litt igjen. For Mathias, det er spilleren som ønsker så mye å bidra og være med. Jeg undres på om medspillere er klar over hva han har gått gjennom for å tvinge seg til minutter på banen, selv når bena skrek av smerte. Han bet  tennenene sammen og trøkket til.

Fremfor å deppe over det fokuserer han gjerne på andre ting. Hjelper i kiosk eller åpner opp og inkluderer der andre gjerne velger å trekke unna. Det er alltid en hyggelig kommentar å få når jeg møter på ungdommen. Tar man Mathias i hånden er det et håndtrykk med litt av en historie. En pliktoppfyllende kar som er fast inventar i ildsjelgruppen vår. Det er ikke uten grunn det.

Det er en innstilling som smitter over på idrettslaget vårt. Viljen til å presse seg til det ytterste. Ser du Mathias utpå banen, da ser du en ungdom som er på toppen av fjellet. Stopp gjerne opp, nikk anerkjennende og sett pris på bakkene han har forsert for å komme dit.

[vc_custom_heading text=»Victor Newman:» font_container=»tag:h2|font_size:60|text_align:center|color:%23ffffff»][vc_custom_heading text=»Humørsprederen» font_container=»tag:h2|font_size:60|text_align:center|color:%23ffffff»]

«Det viktigste valget man kan ta er å bestemme seg for å være i godt humør». Om du sliter med det, spør Victor Newman om hjelp. For dette kan han alt om.

Man kan undre seg på om Victor som barn ramlet oppi en gryte av godt humør. For dette er ungdommen som er god å ha når negativiteten skal pulveriseres.

Victor er en artig skrue. Spilleren som ser det morsomme i de fleste historier og bringer lys til den mørkeste situasjon. En ustoppelig keeper som kan gjøre en superredning, for så å gi tommel opp til publikum. Han skaper liv. For han vet å ta vare på enhver som tar turen for å heie frem troppene. Banen er hans scene og der er han stjernen.

At han alltid klarer å holde humør og mot på topp er unikt. Man kan gjerne si at han kan tulle for mye til tider, men med tanke på at vi nordmenn gjerne er kjent for å være litt for trauste, tilbakeholdne og alvorlige – da er det bare på sin plass å ha de som minner laget på at det også er viktig med litt show. Noe sier meg Victor kan se det absurde og morsomme i enhver situasjon. Victor er en påminner om hvor viktig det er å nyte livet og dyrke kampgleden.

Victor Danacup 2015
Her er Victor med medspiller Stephens søster under Danacup. Han finner en god tone med alle han.

 

Kanskje denne naturlige godheten ligger til familien. For det er ikke sjeldent familiemedlemmer dukker opp smilende og lekende, med en lillesøster som sjarmerer når laget trenger det som mest. Akkurat som broren. Victor er godt vant til å ta vare på de yngre og hans smittende humør er forbilledlig å ha, det viser våre yngre spillere viktigheten av spillerglede.

Det er ikke rart alle digger Victor. Et smil eller godt humør kan gjøre enhver medspillers hverdag så mye, mye bedre.

Lyst til å lese om flere spillere? Her kan du lese om Robin, Arlind og Henrik