Det dukket nylig opp 130 tilskuere til en Gutter 1-kamp. Den ble skrevet om både før og etter, og tatt bilder av. Hvorfor gjør ikke klubben like mye for alle lag? Her er en liten redegjørelse. 

Bilder, gode historier, kamprapporter og mer. På hjemmesiden vår vil det jevnlig være nok å lese om flere av lagene våre i ulike idrettsgrener. Men hvorfor skrives det ikke om alle?

Det er et spørsmål vi jevnlig får. Vi forstår godt at det kommer, for det er jo klart det er ungdom som gjerne skulle sett bilder og noen skrevne ord om innsatsen man la ned i siste kamp! 

Varegg Cup 2016 G14-11
G14-1 får mye oppmerksomhet, takket være en engasjert far og fotograf (Eirik Amundsen). De har også en lagleder som har begynt å bruke web-verktøyet vårt flittig!

Svaret på det er enkelt og greit: Alt vi gjør på nett gjøres på dugnad. Om det skrives mye om et lag er det trolig fordi det laget har noen engasjerte foreldre eller andre rundt seg som bruker web-verktøyet. Det er ingen som er betalt for å gjøre dette og arbeidet eksempelvis en bestefar gjør med å ta bilder av et lag kan utgjøre mange timers arbeid.

Vi kan ikke be en mor og lagleder slutte å skrive om laget hun har ansvar for og sende henne over til et annet lag. Det tror jeg de fleste forstår.

Derfor: Alle lag vi skriver om eller legger ut bilder av, dette bør tolkes etter beste mening: Som en uventet bonus. Ikke som forskjellsbehandling eller nedprioritering av øvrige lag eller grupper. 

Hva kan gjøres?

Men hvis man så gjerne vil ha litt mer blest rundt laget sitt på nettsiden, hva kan gjøres? Den enkleste løsningen er at noen rundt laget tar tak. Knips noen bilder, be om tilgang til nettsiden og gi laget den oppmerksomhet de fortjener. Det er nok enklere jobb enn mange tror!

Vi har noen som er veldig flinke her. Eksempelvis går Per Molvik og tar bilder av alt av fotballkamper barnebarna spiller på (G2 og G3). Opp gjennom årene har det blitt flere tusen bilder som en rekke spillere og familiemedlemmer har for å mimre. Det er en uvurderlig innsats. Nylig satte lagleder Line Pedersen i SMG14 igang, uten erfaring fra tidligere, og hun har gjort en fenomenal innsats der.

Alternativet er at noen andre ofrer sin egen fritid for å følge opp et lag de ikke har egne barn på. Gjerne på bekostning av å følge opp egne unger eller lag. Da sier det seg selv at man må ta alt slik som en stor bonus.

Litt hensyn vil vi ta

Nå, dette betyr ikke at redaksjonen ikke akter å gjøre noe. Vi er obs på hvordan det kan oppfattes hvis eksempelvis det bare skrives om guttelag, mens jentelagene knapt er synlig. Nettmediet har stor gjennomslagskraft og det kan få den uheldige bi-effekten at lag eller grupper føler seg nedprioritert.

Webredaktør vil også stille opp og gi opplæring og veiledning, såfremt tiden strekker til. Før man vet ordet av det kan man være en dreven klubbjournalist!

SMJ13 DSC_0146
Vi stilte opp og tok bilder av småjentene våre i fjor. Det hadde blitt litt vel mye «guttefokus» på nettsidene. Jentene er vi så stolte av at vi ønsker å vise det til omverdenen!

Vi i redaksjonen håper uansett å finne litt tid til å «kompensere» og dekke noen oppgjør, selv om vi ikke kan love noe. Vi gjør så godt vi kan.

Hvorfor engasjere seg?

For å kanskje vekke motivasjonen blant foreldre (eller ungdom) der ute: Enten man er trener, lagleder eller supporter – man vil få veldig mye igjen for å gjøre en liten innsats på området.

Man ivaretar historie, skaper engasjement og motiverer spillerne enda mer. 

Det er ikke uten grunn at en Gutter 1 kamp i fotball sørget for over 130 publikummere. God synlighetet i forkant på kalendere, promotering i sosiale medier og spillere som er blitt godt kjent i lokalmiljøet. Da blir det enklere å skape engasjement rundt lagene.

Foto: Vidar Daatland
Det var flust med folk på en Gutter 16 kamp. Det hjelper å synliggjøre kamper i forkant! Foto: Vidar Daatland

Verktøyet vi har tilgjengelig er også veldig enkelt å ta i bruk. Klarer du å sende e-post, vil du raskt være i stand til å publisere noe om våre fantastiske barn og ungdom.

Vi tror også det vil bli bedre. Vi merker alt trenden, det er flere som bidrar og vårt nye verktøy gjør det enklere. Når vi kommer skikkelig igang og fått inn alle de som alt bidrar med kamprapporter og annet andre steder, da tror vi dette blir et skikkelig bra sted å besøke!

Lysten på å skrive eller legge ut bilder om lag i Vadmyra? Ta kontakt på vidar@vadmyra.no.

1 kommentar

  1. Er bare å bøye seg i hatten for de som bruker sin tid på dette. Artig å lese om både egne og andre sine barn i Vadmyra.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here