Det ble et kneptent 2-1 tap hjemme mot Kjøkkelvik/Olsvik for G1. 

Etter to gode kamper i NM kvalifiseringen mot lag fra 1.div, har sesongstarten i 2.div ikke vært like bra for Vadmyras G16 – 1. Vi tapte første kampen borte mot Nest – Sotra (2–1), og torsdag skulle vi ta imot Kjøkkelvik/Olsvik. Men på grunn av montering av nye flomlys ble kampen flyttet til søndag 17.04.16.

Foto: Daniel Andreassen
Foto: Daniel Andreassen

Ca. 30 stk. hadde tatt turen ut i finværet for å se nabooppgjøret på Vadmyrabanen denne søndagen. Vadmyra gikk ut i sin vanlige 4–3–3 formasjon med følgende spillere: Robin(k), Marius P(hb), Bendik (stopper), Henrik (stopper) Marius B(vb), Babek (anker), Robin (il), Arlind (il), Fadul (kant), Dennis (kant) og Tommy (spiss). I tillegg var disse på benken: Salomon, Khai, Jonas, Nickolas og Lars Fredrik.

Vaddaguttene hadde en kampplan som hadde tre stikkord (noe som avisene har gått ut med er en genitrekk som Branns trener har startet å bruke, men som trenerteamet her har brukt i lang tid) på tøffhet, presisjon og avslutninger, samt at en var enige om at vi skulle presse høgt og score de første 15 minuttene.

Og i begynnelsen kunne det se ut som skulle fungere godt. Det ble en del frispark mot Vadmyra i begynnelsen og en viste at det ikke var bare bare å komme på Vadmyrabanen. En gikk også opp i 1 – 0 ledelse med Dennis Altinpinar etter ca. 12 minutter. Men etter det kom Kjøkkelvik/Olsvik mer og mer inn i kampen og de presset Vadmyra høgt.

Foto: Daniel Andreassen
Foto: Daniel Andreassen

Dette gjorde at ved to anledninger mistet Vadmyra ballen på egen banehalvdel som resulterte i mål imot. Dermed var det Kjøkkelvik/Olsvik som var i ledelsen. Vadmyra fortsatte å stå på, og hadde noen store sjanser i første omgang som en rett og slett ikke klarte å sette.

Til pause stod det da 1 – 2 til Kjøkkelvik/Olsvik, og det var noen skuffet spillere og trenerer som gikk i garderoben. Noen ville kanskje tatt en «hårføner» ala Ferguson, men trenerteamet valgte en litt roligere framtoning, da alle viste at en ikke hadde prestert på det nivået en kunne. En var enige om at de tre stikkordene skulle gjenspeile hvordan Vadmyra var på banen i andre omgang, så at det var viktig å finne fram gleden og smilene som er så viktig i fotballen.

Og det gjorde det. I andre omgang var det til tider bare et lag ut på banen. En kjørte på, satte press og kom til mange sjanser, men som i første omgang ville ikke ballen inn i mål. Kjøkkelvik/Olsvik kjempet hardt defensivt og kan være godt fornøyd med jobben de gjorde der. Vadmyra på sin side må bli mer effektive å score på sjansene sine og tørre å spille sitt spill hele kampen gjennom. En må se etter mulighetene til å få avsluttet og en må være enda mer bestemte inni boksen.

Foto: Daniel Andreassen
Foto: Daniel Andreassen

Det som er bra med alle kampene er at en lærer noe nytt hele tiden, sånn at laget og spillerne (og trenerne faktisk) kan utvikle seg videre. Og nå venter en ny uke med trening og der vil situasjoner på siste tredjedel av banen i forhold til valg og besluttsomhet stå på treningsagendaen for å øke sjansene til å få scoret mer mål.

Alt på torsdag skal vi spille mot Bjarg i serien. Dette er også en hjemmekamp, og vi satser på at flomlysene er på plass til da, så vi får en kamp med gode lysforhold. Så venter Gneist i NM kvalifiseringen på søndag, også dette på Vadmyrabanen. Så håper så mange så mulig setter av disse dagene å kommer og ser på!