På søndag venter en av årets største kamper på Vadmyrabanen.

Det er David vs. Goliat. Vadmyra G1 vs. Gneist G1. Gneist er favoritter. Storfavoritter. De skal vinne denne kampen. Men noe sier meg Vadda gleder seg mest til oppgjøret og har selvtilliten på topp. For Gneist har Vadda håndtert før.

«noe sier meg Vadda gleder seg mest til oppgjøret og har selvtilliten på topp»

 

Gneist ubesieret i 1. divisjon, Vadda uten seier i 2. divisjon

Vadda er på papiret er et bunnlag i 2. divisjon etter tre tap. De møter den ubeseirede giganten i 1. divisjon. Spør du Bønnien om odds vil han vel si at man like godt kan bruke pengene til å tenne bål fremfor å satse på Gneist, for du vil ikke få noen gevinst om de hvitkledde vinner kampen.

Gneist banket nylig Branns guttelag 4-1. De har feid over Voss i NM-kvalik. De er en storklubb med like mange lag som vi har spillere. Ok, kanskje ikke såpass mange. Men store er de og på søndag sender de sine fremste.

Foto: Per Molvik
Jonas og co. sendte favorittene Os ut i forrige NM-kvalifiseringskamp. Foto: Per Molvik

Der venter våre blåkledde helter. Et lag som har sendt to storfavoritter på hodet ut av NM. Fana ble tidvis rundspilt, mens Os ble overvunnet med en nødskrik. Os, det eneste laget som er over Gneist på tabellen. Det kan fort gjøre Gneist urolige. Vadda har vist at de fint klarte å holde dette nivået.

Men så kom serien. 2. divisjon. Første kamp ble tap borte mot Nest-Sotra. Rapportene sier Vadda knapt hadde noen på benken og den slitsomme NM-kampen satt for hardt i bena til spillerne. I kamp to, mot Kjøkkelvik/Olsvik, ble det begått ran fra våre naboer. I forrige oppgjør mot Bjarg ble det nok et knepent tap. Fortjent sett kampen under ett.

Forøvrig en kamp som vitner litt om den ujevne ferden lagene har hatt siden 2013. Den høsten vant Vadda 10 av 10 kamper i 1. divisjon og møtte Bjarg i semifinalen i KM. På papiret blant de fire beste lagene i kretsen.

I dag er de begge i 2. divisjon. Vadmyra med tre tap. Hva som gjør at de er der er en kompleks situasjon. Vadda har aldri rykket ned. De har bare ikke blitt vurdert sterk nok til å få spille 1. divisjon av kretsen når lag er påmeldt for nytt år.

På motsatt side venter Gneist. Med tre seire i 1. divisjon. 

2014: Da Vadda måtte slå ubeseiret Gneist for å redde plassen

Jeg tror gutta våre kan ta den seieren. Spiller de på sitt beste slår de hvem som helst. Kampen er en bonus uten press for våre blåkledde.

Et overlegent Gneist har vi slått før. I 2014, da de sist møttes til en viktig kamp. Gneist kjempet om seier i 1. divisjon, Vadda var i realiteten rykket ned. Gneist var ubeseiret.

«Spiller de på sitt beste slår de hvem som helst.»

Etter endt sesong stod de med et tap. Mot Vadmyra. På eget gress. Vadda berget plassen med 0,7 poengs margin i eget favør kontra laget som rykket ned fra annen 1. divisjonsavdeling. Det var litt av et eventyr det, det gir guttene et mentalt overtak.

G14vsGneist_2014
Fadul banket inn scoring fra 25 meter mot Gneist i 2014.

For i det oppgjøret var Vadmyra soleklart best. De rystet Gneist. Kjørte på. Viste hva som bodde i de og vant 3-1. Kampen hadde alt. Finspill, vakre mål, strafferedning.

Den hadde 2000/2001-spillere på sitt beste. Da kan laget slå alle. Slik som både Fana og Os har fått kjenne på kroppen i de to foregående NM-kvalifiseringskampene.

Kampstart 16:00

Gneist er storfavoritter. Vadmyra har ingenting å tape. Det passer våre unge helter i blått ypperlig. Seier eller tap, noe sier meg de vil spille med hjertet utenpå drakten gjennom samtlige minutter. Som man så i forrige kamp mot Os, da hele 130 tilskuere hadde møtt opp. For å se ungdomsfotball. Det er kult det!

Spillerne vil nok gjøre sitt for å underholde. Tenke neste arbeidsoppgave. Holde tenningsnivået helt på grensen. Jobbe knallhardt. Om det holder mot storfavorittene? Svaret får vi søndag. Cup er cup. Bare spør SK Brann om det.

Vel møtt!

Kampside
Arrangementsside på Facebook

Les også: 5071-egenarten samlet til dyst. Vi presenterer Arlind, Robin og Henrik.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here