De fire første klubbjournalistene er nå iverksatt. Robin Nesse, Thomas Wahl, Arlind Devolli og Theodor Olsen vil bidra til å gi omverdenen et unikt innblikk i Vadmyra Idrettslag.

Sokrates, Elvis, Friday Night Lights, Louis C.K., Quisling, krigen, radio og fjernsynets inntog i Norge. De fire ungdommene fikk 5000 års med utviklingshistrie servert på under en time forrige uke, da de var på webseminar. Hva hadde eksempelvis fjernsynets inntog å si for rekrutteringen innen norsk idrett? Hvilken rolle spilte radio under invasjonen av Norge? Hvorfor bør alle trenere se TV-serien Friday Night Lights? Det var nok av spørsmål ungdommen ble servert.

Nå starter de arbeidet med å være klubbjournalister. De skal jakte de gode historiene og gjennom det vise verden et lite stykke Vadmyra.

20160420_193116Det tok ikke mange minutter før de fikk vite litt mer om idrettslaget de skal skrive om.  For foballeder Arild Bruu satt seg ned og begynte å vise de organisasjonskartet. Det er godt å ha når man skal vite hvem som skal ringes til for spørsmål.

Bidratt et par år

Sant skal sies har de fire ungdommene alt bidratt på den redaksjonelle fronten et par år. Alle bildene og videoene vi eksempelvis har fra Voss Cup i 2014 er deres fortjeneste, som gjorde at videoen under kunne bli en realitet.

De har også vært flittig og jobbet i kiosk og et par av de er også dommere. Her snakker vi litt av noen ildsjeler, som kjenner klubben bedre enn de fleste. Nå skal de få lov til å boltre seg enda mer i det journalistiske virket. Hvor mye, vel det er helt opp til de selv.

De har alle fire vært i klubben i flere år, to av de har vært med fra første spark på ballen i 1. klasse og de to andre kom til klubben i starten av barnefotballen. De kjenner klubben godt fra perspektivet til barn og ungdom. Nå kan de bruke dette til å vise omverdenen klubben sett gjennom øyne til engasjerte ungdom. Utfordringen blir å finne avstand nok til å formidle det ærlige bildet. Finne historiene bak resultatene. Det er kult det.

DSC_0584
Robin og Thomas på Voss Cup 2014 da de tok bilder og filmer Vaddaspillere

Det hele er et ledd i ildsjelprosjektet, samt vårt pågående arbeid med å gi medlemmer og omverden bedre innsikt i hva som rører seg i klubben. Det er også viktig for å ivareta klubbhistorien, for vi ser dessverre at vi sliter med å tette hull fra klubbens over 40 år som en viktig faktor i Bergen Vest. Det må vi gjøre noe med.

Ungdomsredaksjonen blir god å ha for å formidle hva som skjer og rører seg i klubben. I tillegg blir det jo også et godt kontrollpunkt for resten av klubben, for en god journalist er tross alt også en god vaktbikkje. Om noe skurrer i klubben bli ikke overrasket om de følger det opp.

Spennende skal det bli!

Har du tips til hva redaksjonen bør skrive om? Send gjerne en e-post til post@vadmyra.no!