Finale: Vadmyra-Årstad 15-9

Jeg føler meg helt ustabil og i gledesrus etter en fantastisk dag i Mathopen idrettshall. I sin siste kamp i aldersklassen Jenter 13 valset de utrolige Vadmyra-jentene over Fylkesmester Årstad i finalen.

Dagen startet et par timer tidligere med en oppvisning i defensiv disiplin mot vertskapet Mathopen. Hjemmelaget stanget mot en forsvarsmur det luktet svidd av og deres meget gode skyttere ble fullstendig temmet. 9-1 mot et så godt lag skal nesten ikke være mulig og samarbeidet i forsvarslinjen og en het Andrea i mål (banens yngste) var bare helt uvirkelig for oss på trenerbenken.

Etter å ha tapt 7-9 for Årstad i gruppespillet visste vi allikevel at vi hadde gode sjanser i en finale mot dem. Vi har opparbeidet oss et godt tak på de blåkledde og stod med respektable 1 seier 1 uavgjort og 2 tap på de fire siste kampene og jentene var giret på å nå helt til topps på denne første mai-dagen. Jeg tror mye av nervøsiteten forsvant da de slo sine skolevenninner fra Mathopen i semifinalen, for de så tydelig mer preget ut før den kampen.

Finalen mot Årstad startet på beste vis med en tidlig scoring til oss. Det lyste av ansiktene til innbitte Vadmyra-jenter og det var tydelig at Kronstad-laget skulle få kjenne på kroppen at de møtte et svært godt lag. Med raske sideforflytninger i forsvaret, en samarbeidsvilje det står respekt av og et angrepsspill som gikk på skinner, så skjønte vi tidlig i oppgjøret hvilken vei det skulle gå. Skjønt det ligger alltid en fare i å cruise og bli litt høy på seg selv, men dette var ikke dagen for feilskjær.

Årstad ble stående igjen på perrongen da vi suste opp i en 6-2-ledelse etter kun seks minutter og halvveis i kampen stod det 10-4! Når jentene spiller så bra håndball som i dag har vi ingen grunn til å frykte noen. Vi slapp dem rett og slett aldri inn i oppgjøret og i likhet med semifinalen så er dette en ny opplevelse. Da vi tidligere har prestert glimrende mot motstandere av disse lagenes kvalitet så har det alltid vært jevnt, men i dag var det klasseforskjell utpå parketten.

På det meste ledet vi hele 14-6 mot en forbauset Årstad-gjeng og selv da vi hadde to spillere utvist fant vi veien til nettmaskene. Imponerende! Gitte og jeg gikk frem og tilbake i trenersonen og visste rett og slett ikke hvor vi skulle gjøre av oss. Vi kunne ikke tro hva som var i ferd med å skje og jeg må innrømme at jeg har felt opptil flere tårer i dag, men slike følelser er bare fantastiske i en slik stund.

Da dommerne blåste av etter en utrolig Vadmyra-bragd, stod det 15-9 på måltavlen. Den blå leiren i hallen eksploderte og spillere, trenere og foreldre var både tårevåte og i jubelrus og vi unner jentene virkelig denne opplevelsen. Den er så velfortjent som det går an å bli og gratulasjonene haglet fra alle kanter. Bønes-trenerne som var tilstede har aldri sett Årstad bli så avkledd som de ble i dag og lovordene til oppofrende Vadmyra-jenter var det mange av.

Dette var litt av et punktum for Jenter 13. Nå går veien videre inn i 14-årsklassen og vi gleder oss stort til fortsettelsen. Slike dager som dette gjør det ekstra gøy å drive med denne idretten, selv om vi også storkoser oss på de ukentlige treningene.

Jeg tar av meg hatten for disse fantastiske Vadmyra-jentene. GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN!!!!!