Euforisk innsats av G15 laget i Haugesund

0

Vadmyra G15 reiste lørdag 14 mai til Haugesund med et formål for øyet:

Spille fotball og ha det kjekt. Vi ankom godt før tiden da reiseplanlegger Kent – var veldig skeptisk til trafikk avvikling rundt ferge Halhjem siden pga håndballfetivalen på Stord. Vi kom akkurat med på første fergen vi forsøkte, og fikk dermed god tid i vinden i haugesund.

Djervbanen ble inntatt, garderoben ble vår – den ble med ett blå. Guttene er der, bank bank bank.. hører hvert hjerteslag. Drakter deles ut. Guttene kler seg. Dagfinn prater med guttene om kampen , om fokus, og innsats. Vi møter idag et 1.Divisjons lag fra Haugesund som er sultne. Er vi like sultne  ?

Kampen starter klokken 13:00, og det blir en javn førsteomgang hvor Vadmyra er det klart bedre laget. Vi kjører kampen, vinner duellene, setter opp spill. I mål storspiller Victor Anang Newman. Han ser ut som han aldri har gjort annet en å plage motstandernes spisser, ved å redde, være trygg og positiv. We love you Victor, og takk for at vi fikk låne deg. Du kler grønn keeper drakt veldig godt 🙂

På andre enden av Banen stråler Khai og Ivan, og bare litt for mye medvind gjør at De ikke putter 12 mål. På midten jobber Magnus, Salomon, Simon og Benjamin som helter. De vinner dueller, setter press, setter spillet. Det fungerer veldig bra. I forsvar har vi Marius, Anders, Vetle og Tobias. Vi får kjørt oss litt mot hurtige vinger fra Haugalandet, men justerer oss til 1 div nivå ganske så raskt, takler, vinner dueller, holder på ball, og har egentlig full kontroll. Meget bra. Christian Rene og Håkon sitter klar – klar til å gå i krigen for resten av guttene i blått. De kommer inn etterhvert, og utviser fokus og innsats og ferdigheter. Der er i grunnen flott å være blå i Haugesund idag.

Haugesund tar føringen i andreomgang på et langskudd med skjult utgang, det er god plassert uten å være noen kanon av noe slag, men utagbart for en strålende Victor i mål.

Spillet går og så skjer det som ikke skal skje på fotballbanen. en av våre blir slått loddrett ned. Game over for Tobias i denne kampen ( men kjenner vi ham rett rister han dette av seg og er snart tilbake). At dommer bare dømmer gult kort på hendelsen er ufattbart for oss. Coach Dagfinn snakker med guttene. Det finnes 1 måte vi kan ta igjen på: Vinn kampen og vis dem ka som bor i Vadmyra. Guttene er lytter øre. Guttene er med, gameplane Change. Lets win.

Vi må justere laget no, Magnus ned i midt kommanderer kaptein Vetle. Herlig. Vi får satt inn en spiller for Tobias når vi har kontroll på situasjonen.

Kampen ruller videre: Det er sjanser til begge lag. Khai blir spilt igjennom og felt på 17 meter, med retning mål – av bakerste motstander. Vi tenker vel at det blir rødt kort nå da, men  – det dømmes ingen kort her, bare frispark. Guttene stiller opp. Khai, Ivan, Salomon – De er der, har en plan. PANG: 1-1 Khai setter et lurt plassert frispark i mål.

Kom igjen no guttar. «Eg spantar sjokomelk på dokkar» roper oppmann Kent godt oppildnet.. Guttene lukter sjokomelk no. blir ikkje godt å være Djerving no. Vi maler på, eller guttene maler og jobber. Sjeldent er det sett så mye innsats og lidenskap et sted.

Khai på 14 meter, drar seg vri, blir felt, straffe. Magnus tar den kommanderer kaptein Vetle.

Til og med Måkene over Haugesund holder pusten i dette minutt og glemmer et lite øyeblikk hva de skulle. PAAAAANG. 1-2 Magnus er sikker som banken ( Sparebanken Vest).

Fullføre no guttar, fullføre no. Kampen går videre, og det er sjanser begge veier. Dømmer blåser av kampen og gutta bryter ut i Jubel: We did it. Det er lenge siden Coach Dagfinn har spurtet med så stor fart – ut – jubler med gutta.. seiersdansen.. herlig.. Vi frykter et øyeblikk på siden at Dagfinn har pådratt seg en strekk men det gikk vist bra.

Stemingen er god, sjokomelk blir fortært ganske kjapt, og vi stikker en tur innom TITO frukt og kebab kiosk for å se om de har chilli snop. Så går turen hjem.

Vi e stolt over Vadmyra 2001 idag. EN for alle – alle for en.

Nyt bildene fra kampen: Fotograf : Heidi Blokus Sjøvold.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here