1/8-finale: Fyllingen 3-Vadmyra 9-20 (6-10)

Kvartfinale: Askøy-Vadmyra 11-19 (6-10)

Semifinale: Vadmyra-Skiptvet 10-11 (5-6)

Jeg skal ærlig innrømme at jeg har en bitter smak i munnen etter et meget kjedelig semifinaletap for Skiptvet. Mest på grunn av at jeg innerst inne vet at våre jenter er bedre enn Sarpsborg-laget, for den innsatsen jentene har lagt ned i løpet av denne turneringen og spesielt i dag, har vært helt fantastisk.

Det hele startet tidlig i morges mot Fyllingen 3. Målene rant inn i begge ender til å begynne med før vi koblet et kvelertak rundt våre motstandere. Alt fungerte etterhvert både offensivt og defensivt og Fyllingen-trenerne var de første til å hylle sliterne fra Vadmyra med en sterk 20-9-seier.

Kvartfinalen mot Askøy var det enda mer spenning rundt i forkant. Rødtrøyene vant imponerende nok 15-14 mot tyske TUS Aumuhle Wohltorf i sin 1/8-finale og beseiret også oss i seriekampen i Askøy Forum i vår. Den gangen gikk det ikke på skinner og vi ble overrumplet av hurtige Askøy-jenter.

FB_IMG_1466874960466

Dagens kvartfinale skulle fortone seg ganske så annerledes. Til å begynne med virket det som at Askøy skulle fortsette på sin medgangsbølge og vi slet spesielt med deres raske høyrekant. Det gjorde at vi ble hengende litt etter, men vi slapp ikke taket på dem. En liten endring i forsvarsoppsetningen vår løste problemet og plutselig var vi til å kjenne igjen fra det laget som knuste Fyllingen 3. Høyt tempo i angrep førte til at kombinasjonene mellom jentene satt spikret og Askøy hadde lite å stille opp med. 10-6 stod det til pause og vi så ingen grunn til å rette på noe særlig. Vi fortsatte i det samme sporet og fosset videre og i fra Askøy. Kubjellene blant supporterene deres stilnet mer og mer og jubelen i den blå leiren tok fullstendig over. 19-11 mot dette gode Askøy-laget er veldig sterkt og sammen med kampen mot Fyllingen 3 i runden før så viser jentene hvilket nivå de innehar.

I semifinalen mot Skiptvet kom vi dessverre til endestasjonen for denne gang. Østlendingene hadde tidligere i turneringen slått et meget godt Sotra og vi regnet med at det skulle vi en tøff batalje. Det var vi som kom best i gang og på stillingen 5-3 virket det som at vi hadde delvis kontroll. Men i slike kamper må vi ha 100% fokus hele veien og enhver liten glipp er veldig kostbar. Skiptvet avsluttet omgangen med å score de tre siste målene og ledet med ett mål til pause.

Etter hvilen slet vi fortsatt med å finne den fine flyten fra de tidligere oppgjørene mot Askøy og Fyllingen 3 og Skiptvet dro ytterligere i fra. Jentene kjempet iherdig videre og 6-9 ble til 10-10, mest på grunn av sterk innsatsvilje fra de blå. Det var derfor synd at vi ikke kneblet dem mens de lå nede for Skiptvet satt inn avgjørelsen halvminuttet før slutt. Vi klarte ikke å utlikne, men måtte skuffet innse at slaget var tapt. Sarpingene spilte ikke akkurat rask håndball, men de var likevel flinke til å finne hverandre i alle mulige posisjoner. Det at vi spilte den tredje tøffe kampen på få timer var tydelig å se på Vadmyra-jentene i semifinalen, for jeg er sikker på at vi hadde trukket det lengste strået med helt uthvilte kropper.

Jeg håper ikke at jeg blir sett på som en dårlig taper, men jeg hadde unnet jentene av hele mitt hjerte å løpe ut på parketten i Framohallen til finale mot Fyllingen i morgen. Den innsatsen som de ti krigerne har levert i Bergen Cup er formidabel. I Jenter 14-klassen deltok det hele tretti lag og vi ender opp på en råsterk tredjeplass i A-sluttspillet. Det er vi stolte over og det kroner en meget vellykket sesong med seieren i MIL Cup og nettopp Bergen Cup som høydepunktene. Nå tar jentene en velfortjent sommerferie og vi ser frem mot en nervepirrende sesongåpning med kvalifiseringsspill til 1 divisjon.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here