Etter å ha snublet i sesongens to første kamper fant G16-1 tilbake til det solide sporet fra Norway Cup. Det ble en full fortjent 2-0 seier mot Sotra. 

Jakten på Norway Cup-formen

Etter den solide Norway Cup-prestasjonen, hvor laget holdt nullen i fire kamper på rad og vant fem kamper, kom laget fort nedpå jorden igjen med tap mot Varegg i serieåpningen. Laget fulgte opp med et merkelig 3-2 tap mot Nordhordaland, i en kamp hvor Vadda styrte det meste, men rotet til med store personlige feil – kombinert med å svi sjanser av en annen verden.

Nei, det var ikke helt som det skulle – trass at strukturen var der. Fem baklengs på to kamper for et lag som slapp inn fire på seks kamper i Norway Cup. Da kan usikkerheten fort spre seg. I forkant av kampen var det også litt bekymring blant spillere siden trenerne valgte å spare solide bautaer som spiller med Junior 1 til oppgjøret, og det i møte med en litt fryktet Sotra-lag etter to strake tap i serien. Legg til skader og sykdom på et par øvrige spillere virket det som å gamble litt vel mye. Hadde trenerne røykt sokkene sine?

Svaret på det var nei. For sokkene var i hvert fall på plass hos trenerne Daniel Andreassen og Gunnar Eiken, det hele var en bekymring som viste seg å være ubegrunnet og sokker kan man trygt oppbevare uten å låse de ned. Mot Sotra tok alle ansvar og sørget for å levere et lag som var en ren murvegg bakover – og med dødelig effektivitet fremover. Klisjeen om fotball-leksjon gjør seg dermed fortjent å bli nevnt.

Litt nerver i forkant

Sotra, som har velfortjent rykte å drive godt og ha veldig gode spillere i årgangen, fikk knapt en målsjanse i oppgjøret hvor Tommy Karlsen og Dennis Altinpinar viste at det holder med en håndfull sjanser for å score målene laget behøvde. Til slutt stod det 2-0. Begge målene kom etter nådeløse kontringer.

Et imponerende resultat og et imponerende skue, i en kamp hvor fast inventar ble spart og alle minimum fikk spille en omgang. Det var solide prestasjoner over hele linjen, med god struktur. Å kåre en banens beste i dette oppgjøret ville ikke vært en enkel sak, selv dommeren meldte seg på med fenomenal dømming. Fortsetter gutta i dette sporet blir det ikke lett å være motstander, og desto gøyere å være supporter.

14-åring spilte hele oppgjøret

Artig var det også å se at 02-gutt Tahina Andrianaivoravelona (avbildet øverst) for andre oppgjøret på rad spilte hele kampen for de eldre gutta (forøvrig et fantastisk etternavn som alene fortjener en supportersang!) Tre årganger var med det representert i oppgjøret, fra 01 var Salomon Bihinda, Daniel Roksvåg og Tobias Langedal på plass og gjorde sine saker bra. Det gror godt i Vadda!

Øvrige spillere var Thomas Wahl, Arlind Devolli, Arvid Olsen Daatland, Fadul Elwalid, Jonas Kvernhusvik, Marius Hakestad Breisnes, Robin Nesse og Robin Sabaratnam.

Her må også holdninger fremheves. Det er lett å se seg blind på blendende prestasjoner på banen, og en hospitant som Tahina vet å vise seg frem der. Men minst like viktig er det at spillere viser seg fra sin beste side også utenfor banen, med god motivasjon og holdninger. Der har det vært mye bra å se blant guttelagene den siste tiden. Da er det ekstra kult å bære Vadda-klærne.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here