Det kunne fort blitt tosifret for guttelaget vår i oppgjøret mot Sædalen. 

Det så lenge ut til at et ineffektivt Vadmyra-lag skulle ta en knepen seier mot Sædalen torsdag kveld. Det var før ketchup-effekten meldte sin ankomst. Til slutt stod det hele 8-1 til de, for anledningen, hvitkledde gutta fra 5071.

Vadmyra startet best og med et bunnsolid defensivt arbeid nektet guttene motstanderen både tid og rom. Selv Einsteins relativitetsteori ville ikke vært til hjelp mot denne gjengen. En heltent Babek Bina instruerte troppene og midtbanen tok kontroll mot et mer nykomponert Sædalen-lag som har flyttet et par spillere til klubbens Juniorlag. Det var et aggressivt vaddalag som gikk opp til 1-0 på dødball, etter scoring av Henrik Bø – som kampen gjennom var en rakett kun en god keeper klarte å stoppe.

Henrik scoret det første målet. Foto: Per Molvik
Henrik scoret det første målet. Foto: Per Molvik

Men så dabbet det litt av og det offensive spillet bar preg av litt vel mange ballberøringer og forsøk på å løpe en kilometer eller to med ball. I tillegg ble det svidd noen store sjanser, slik at det var nerve i kampen – selv om det ble med en fattig sjanse i omgangen for Sædalen. Det måtte gå over en halvtime før neste scoring kom.

Hat-trick

I en kamp hvor det ble sløst mye var det derfor godt at Arvid Olsen Daatland viste effektivitet og tok vare på de gode pasningene fra medspillere som Arlind og Henrik. Han scoret 2-0 målet etter flott gjennomspill, mens 3-0 kom like etter. En nydelig chip i krysset-inn med venstrefoten, det var kveldens mest iskalde øyeblikk. Det viste viktigheten av å bruke begge bena og gjøre det enkelt. Like etter pause viste han at også hodet kan benyttes, med en flott scoring. La oss håpe han bruker hodet like flittig på skolebenken også.

Tremålsscorer Arvid. Foto: Per Molvik
Tremålsscorer Arvid. Foto: Per Molvik

Med tre kjappe scoringer var luften fullstendig ute av ballongen for Sædalen og Vadmyra kjørte på. Trener Gunnar Eiken vektla å kommunisere ønske om å spille mer ball og drible mindre og det fulgte guttene opp. Marius Paasche scoret 5-0, mens Nickolas Hakeem fulgte opp med 6-0, begge flotte spillemål. Det kunne fort blitt flere scoringer i minuttene som fulgte, men det ble svidd mange sjanser.  Det ble også byttet og eksperimentert mye, hvor mange spilte i uvante posisjoner.

Nydelig kveld på "reservebanen" i Olsvik. Trener Eiken manet troppene til å variere mer i angrep.
Nydelig kveld på «reservebanen» i Olsvik. Trener Eiken manet troppene til å variere mer i angrep.

Sædalen fikk et trøstemål på en flott kontring og avslutning fra skrått hold, men Vadmyra ville ha siste mål og Fadul Elwalid avsluttet det hele med to scoringer like før full tid – hvor et av de var lekker klikk-klakk-spill som vi gjerne ser mer av fremover.

Alt i alt en solid prestasjon i en kamp hvor 6 spillere var ute med skade og 2 var med G16-2. Det vitner om solid bredde i guttegruppen.

Øvrige spillere i 14-mannstroppen var Thomas Wahl, Robin Nesse, Jonas Kvernhusvik, Tobias Langedal, Tahina Andrianaivoravelona, Marius Breisnes og Salomon Bihinda.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here