Maktdemonstrasjon på Sotra – J14 er klar for 1. divisjon

0

Tertnes-Vadmyra 15-21 (8-11)
Vadmyra-Bønes 26-18 (14-7)

I dag var det duket for det lenge omtalte kvalifiseringsspillet til 1 divisjon. Motstanderne på Sotra denne lørdagen er nok de to beste av de fire vi skal møte i denne puljen, men det hindret ikke jentene fra å ta frem sitt ypperste på håndballbanen. Folk som er knyttet til Sotra sitt beste lag var nærmest sjokkert over det spillet Vadmyra vartet opp med og mener rett og slett at det er ‘våre’ jenter som viser størst fremgang i hele Hordaland! Det er jo nesten slik at vi som trenere rødmer over de hyggelige lovordene, men jentene fortjener enorme mengder av skryt for sin fantastske utvikling og dagens innsats var fenomenal.

Nervene var i høyspenn før avkast mot Tertnes. Vi har prøvd å gjøre noen justeringer i angrepsspillet siden Åpningscupen og dette så ut til å fungere umiddelbart mot Åstveit-laget. Tålmodighet er stikkordet som både bedrer offensiven vår, men som også gir oss en bedre rytme i forsvaret. Kombinasjonene mellom jentene satt spikret og vi fikk vår første luke på stillingen 4-7 (Tertnes nevnt først). Våre motstandere har et sterkt lag og kom på 2 plass i sin seriepulje i fjor bare slått av Sotra sitt beste lag. Mathopen kom f.eks på 5 plass i samme pulje så det sier jo litt om Tertnes sitt nivå. De kom seg da også tilbake igjen i kampen på stillingen 7-7 og vi følte at en timeout var på sin plass. Jentene responderte og med lengre tid i angrepssonen festet vi igjen grepet og gikk til pause tre mål foran på 8-11.

Starten på andre omgang var gnistrende og jentene stormet i fra til en 10-16-ledelse. Vi følte oss litt lettere, men var fortsatt ikke på trygg grunn. Og dette Tertnes-laget gir tydeligvis ikke opp. De snek seg nærmere og nærmere innpå igjen og i slike situasjoner blir vi av og til litt hete i toppen. Raske avslutninger har en tendens til å dukke opp igjen og på stillingen 14-16 blinket varsellampen. Stella ble idømt et strengt rødt kort og måtte sette seg på tribunen. Tertnes fikk i tillegg et straffekast, men Andrea reddet og ga tydeligvis de øvrige jentene ny energi selv i undertall. Med Stella jublende fra sidelinjen jobbet og slet de for anledningen hvitkledde drakten av seg og sa takk og farvel til Tertnes. 15-21 lyste det til slutt på måltavlen og jentenes disiplin i denne kampen var formidabel. Vi fikk dermed en pangstart på dagen!

Kampen mot Bønes skulle bli et fyrverkeri. Vi fortsatte i hvite trøyer mot et farlig lag som vi nærmest alltid spiller jevnt mot og selv om vi slo en Bønes-utgave 20-10 i fjorårets serie, så var deres lag i dag adskillig sterkere. Målene rant inn begge veier til å begynne med, men på stillingen 7-6 til oss startet showet. Fantastisk angrepsspill ble nå også supplert med en forsvarsvegg av høy klasse. Bønes-jentene hadde ikke noe motsvar og et lekent Vadmyra scoret mål etter mål og plutselig stod det 14-6! Etter syv strake nettkjenniner kunne vi koste på oss at Bønes fikk seg ett trøstemål før pause. Gitte og jeg roste jentene under hvilen og ba dem bare om å fortsette i det imponerende sporet de var inne på.

Det skal litt til for å holde det gående i den samme stilen når ledelsen er såpass stor og spillet vårt varierte litt innledningsvis. Da Bønes kom seg litt nærmere tok vi på ny en timeout for å motivere jentene til å holde det gående og igjen vartet de opp med fantastisk håndball. På det meste stod det 25-13 og Bønes ble i dag blåst av banen. Vi er tilbake på vårt beste og da er vi ikke lette å hanskes med. Bønes-trenerne roste jentene og måtte innrømme at det var klasseforskjell utpå parketten.

Vi er klare for 1 divisjon og tar mest sannsynlig med oss 4 poeng inn i seriespillet. At vi skulle prestere på dette nivået allerede i dag er om ikke overraskende meget imponerende.

TABELL etter halvspilt serie

1. Vadmyra 47-33 4p.
2. Bønes 38-35 2p.
3. Tertnes 29-30 2p.
4. Sotra 16-21 1p.
5. Flaktveit 16-27 1p.