Det ble uavgjort for Vadmyra Junior 1 i sesongåpning mot Kjøkkelvik/Olsvik tirsdag kveld. 

Det var endelig tid for fotball-action igjen for juniorene etter en lang vinterpause, kun «avbrutt» av et fint avansement i NM-kvalik for noen uker siden.

Ny JR1-trener Arne Larsen valgte å starte oppgjøret med de som har vært mest på trening gjennom vinteren. Spente spillere og nervøse publikum var klar for en god opplevelse. Det som så ut som et klart tap halvveis endte i litt av en thriller.

Ungt lag

Et ungt Vadmyralag bestående av elleve spillere født i 2000, en i 1999 og to hospitanter (2001-årgang) stilte til dyst i årets første seriekamp.

Det ble som ventet en tøff batalje i 2. divisjon for juniorene, som ikke stilte med noen fra 98-årgangen. Med 7-8 fra den årgangen løftet opp på A-laget blir det primært opp til gruppens yngre spillere å kjempe om poengene i årets sesong.

Vadmyra stilte med et lag som primært var fjorårets G1, hvor et par av fjorårets G2-spillere har brukt vinteren godt, trent mye og tatt steget til JR1. Troppens eneste 99er Nathan Coetzee var kaptein for anledningen.

Nathan
Nathan Coetzee var kaptein for anledningen. En av de spillerne som har stått mest frem i vinterhalvåret.

Troppen: Robin Nesse, Sander Garvik Kurseth, Henrik Bø, Nathan Coetzee, Theodor Dyngeland Olsen, Babek Bina, Arlind Devolli, Jonas Kvernhusvik, Arvid Olsen Daatland, Robin Sabaratnam, Thomas Wahl, Magnus Nyhammer, Tobias Langedal, Tommy Karlsen.

Kampen startet med et klart initiativ til Kjøkkelvik, mens Vadmyra fikk til noen farlige overganger. Det ble med noen halvsjanser begge veier og et par større muligheter som ikke ga uttelling, det så det ut til at iherdig innsats og en god Robin i mål ville gi 0-0 til pause.

Men to straffer imot på rappen -et etter en offside som dommer ikke fikk med seg- kom helt på tampen av omgangen gjorde at de blåkledde slukøret måtte gå til pause med 0-2 i fleisen.

Vadmyra tok tak i 2. omgang

Akkurat der så det tøft ut, men gutta brettet opp ermene og tok kommando fra start i 2. omgang. To gode hospitanter i Magnus Nyhammer og Tobias Langedal bidro sterkt, i tillegg til at Tommy Karlsen viste frem finesser, vendinger og kreativitet på midtbanen. Det ble flere store sjanser.

Magnus Nyhammer kom innpå i pausen og markerte seg raskt. Foto: Per Molvik
Magnus Nyhammer kom innpå i pausen og markerte seg raskt. Han begynte å hospitere med eldre spillere alt i 2012. Foto: Per Molvik

Theodor Olsen viste frem pasningsfoten på dødball, hvor en nådeløs Henrik Bø gjorde som han har gjort mange ganger før opp gjennom årene: Knuste all motstand i feltet og krølltoppen smelte inn redusering på hodet. Vadda øynet håp.

Med rekordmange minutter på overtid kom utligningen. Nok en gang med pasningsfoten fra Theodor involvert, hvor innbytter Tobias headet inn utligning.

Spilt sammen i 11 år

Et poeng på hjemmebane kan laget si seg tålelig fornøyd med ut fra kampbildet.

Tommy og Arlind JR1
Tommy og Arlind (fremst) og Arvid (bakerst) har herjet sammen i 10 år i Vadmyra-drakt. Robin, Thomas, Babek og Theodor, som også var med, spilte også sammen i barnefotball. Foto: Per Molvik.

Et artig faktum var det at det her var syv spillere fra det som var barnelaget «Vadmyra Brun» i aksjon, totalt er fortsatt 10 av det som den gang var 13 spillere aktiv i klubben. Flere av de utpå banen har nærmere 10-11 år i klubben.

Fra det som var «Vadmyra Lyseblå» var Sander og Jonas med, mens et par til ville vært det om det ikke var for skader. For de av oss som har fulgt de i et tiår er det ganske så spesielt å se hvordan utviklingen har vært og hvor mange år med innsats ungdommen, eller rettere sagt «unge mannfolkene», har lagt ned for klubben.

Også kjekt med de nye spillerne som har kommet til og blitt del av gjengen – med et stadig håp om at de 98-2000 spillerne som har gitt seg igjen vil fristes til å ta på seg den blå trøyen en gang i fremtiden.

 

Junior 2 sin tur til helgen

Til helgen er det klubbens andre juniorlag som skal i aksjon borte mot Nordre Fjell. Vi gleder oss!