Litt av en klubbinnsats! Junior 2 sesongåpnet med 1-1 i en kamp vi burde vunnet med god margin. Med 10-2 i målsjanser er det bittert at det røk ti minutt før full tid, men heldigvis var det mye positivt å ta med seg.

Det var et «klubblag» som stilte til dyst, noe som for undertegnede varmer Vadda-hjertet. Det var spillere fra JR1, JR2, G1 og G2 i et oppgjør mot Nordre Fjell hvor det er smått absurd at ikke alle tre poeng ble sikret. Effektivitet foran kassen betyr alt i slike oppgjør, noe Nordre Fjell beviste til gagns.

14-15-åringer i aksjon

Kjekt var det at to 14-åringer og en 15-åring fikk anledning til å forsøke seg i kamp mot 17-19 åringer. Adrian Østevold Olsen, Patrick Langeland og Sebastian Aros fikk alle minst en omgang i oppgjøret. De tre har spilt nærmere et tiår i klubben og det er kult at de våger å stille til et oppgjør mot langt eldre spillere. Det blir hår på brystkassen av slikt. Her var det mye positivt å se!

JR2 vs Nordre Fjell. Foto: Per Molvik
15-åringen Sebastian Aros tok tak på midtbanen. Med var også Adrian og Patrick fra 02-årgangen, samt Simon fra 01. Foto: Per Molvik

Samtidig var det Junior 1-spillere som viste frem klubbånden og meldte seg til tjeneste når behovet oppstod, trass en travel hverdag. Stjerne i boken det.

Henrik Bø, Sander Kurseth, Nathan Coetzee, Theodor Olsen og Arvid Daatland bidro alle, de var også i aksjon tidligere i uken. Det er imponerende at de finner tid til dette, vi vet av erfaring at juniorspillere har litt av hvert å sjonglere i hverdagen.

JR2 vs Nordre Fjell. Foto: Per Molvik
Junior 1-forsvarsklippen Henrik meldte seg til tjeneste. Forsøkte seg mest som indreløper og spiss i dette oppgjøret. Foto: Per Molvik

Det var primært yngre spillere i dag, som i JR1-kampen, heldigvis var det godt å ha med sterke og erfarne Erlend Haugen og Nathan. De ryddet opp mye av lempingen opp mot stopperne våre.

Selve kampen var en positiv affære sett i utviklingsperspektiv. Det var klar fremgang fra treningskampene i vår og nå var også det offensive spillet mer på plass, selv om det fortsatt er nok å trene på.

Backene var moderne i stilen og var ofte fremover og doblet opp, det ble nok av gjennomspill på høyrekanten, hvor guttespiller Simon Blokhus Sjøvold hadde en av sine beste kamper i den blå trøyen.

JR2 vs Nordre Fjell. Foto: Per Molvik
Sander var i det offensive slaget i oppgjøret. Foto: Per Molvik

På motsatt kant var Sander Kurseth i det offensive slaget og vant ofte ballen høyt, som ga både muligheter for innlegg og et par avslutninger.

Vi har mer å hente på spillet når vi først er gjennom på kanten, det være seg å komme opp og støtte 45-grader, og utførelsen av innlegg. Boksen ble godt fylt opp, det gjelder å få ballen inn og «time» bevegelsene. Det skal bli spennende å se hvordan nivået her er når flere kamper og treninger er gjennomført.

Bestefar-tempo i starten

Tempoet i kampen var heller labert, spesielt i første omgang. Da kunne nok en bakfull bestefar fint holdt følge. Begge lag har nok langt flere gir enn dette, det var litt typisk «første seriekamp»-modus. Sentralt på midten var det mer knuffing, kriging og furting men det ble mer struktur på det utover omgangen.

Spenningen steg utover oppgjøret og det ble nok av nerver både på benk, blant publikum og på banen!

JR2 vs Nordre Fjell. Foto: Per Molvik
14-åringen Adrian Olsen viste gode takter. Nær scoring på overtid. Foto: Per Molvik

Det var Vadmyra som hadde sjansene, Nordre Fjell kom ikke til en avslutning i første omgang. Til pause stod det 0-0.

Det ble litt rot etter pause, med spillere som ikke helt holdt rammene og fant sine offensive posisjoner. Men Vadda ville mest og vant duellene, da ble det også flere sjanser. Treverket traff vi tre ganger i løpet av oppgjøret og kom til sjanser både via spill og dødball.

Scoring på straffe

Scoringen kom etter et herlig frekt driv fra Nathan Coetzee, som ble felt kontant i feltet. Soleklart straffe. Han tok den like godt selv og smelte den inn med den største selvfølge. Fullt fortjent ledelse.

JR2 vs Nordre Fjell. Foto: Per Molvik
Nathan scoret Vaddas mål på straffe. Foto: Per Molvik

For Nordre Fjell var det mer dødballer de kom til halvsjanser på, vi skapte mye unødvendig frispark på egen halvdel. Men vi hadde tilsynelatende full kontroll og var nære på å gå opp til 2-0. Før Nordre Fjell fikk en sjanse ut av intet, vi glemmer å støte og drepe rom. Noe vi ble straffet hardt for da ballen med et lå klint oppe i krysset. En vakker putting.

Hawaii-slutt

Med 10 minutt igjen kunne dette blitt vendepunktet, for slikt kan få luften til å gå ut av enhver ballong. Heldigvis fortsatte vi å ha initiativ selv om også Hawaii-fotballen meldte sin ankomst for alvor. Høyere stressnivå og tenningnivå, med økt nervøsitet, ga en god treningsmulighet for den mentale biten.

JR2 vs Nordre Fjell. Foto: Per Molvik
Arvinth vant mange viktige dueller i sluttspurten. Foto: Per Molvik.

Kampen ble avsluttet med et par gigantiske sjanser for våre blåkledde helter, men ballen ville ikke inn i dag. Det ble 1-1 og Junior 2 gjentok dermed bedriften til førstelaget fra tidligere i uken. Begge står med et poeng etter en spennende serieåpning.

Et poeng er to for lite i et oppgjør som dette. Heldigvis var det viktigste på plass: Det var god utvikling å spore og det bygger klubbånd når spillere fra ulike lag kan finne en såpass god kjemi.

For flere bilder fra fotograf Per Molvik, sjekk galleriet på Facebook