Høstsesongen er sparket i gang for våre unge menn i blått og det har vært noen gode uker. 

«Den som feiler med å forberede seg, forbereder seg på å feile»: Med dette velkjente sitatet i bakhodet ble ferie anvendt til forberedelser. Det har vært en rekke treninger, innkjøp av utstyr, planlegging, kartlegging og evaluering. Spillerne har gjort en formidabel jobb, engasjert seg og sørget for å være godt forberedt på høsten som venter. Nå er vi endelig i gang!

NFFs Flest mulig – lengst mulig – best mulig er de ledende verdier: Det skal være gøy å spille fotball og vi skal ha plass til alle. Dette er også viktig for det som nå er unge menn. Juniorgruppen kan nok trygt vises frem på et godt eksempel hvor spillere med ulike forutsetninger, bakgrunn og motivasjon er funnet plass til. Vi har de som ønsker å bli den neste Messi og vi har de som er der for å være med venner.

Et lite stykke 5071. Totalt teller juniorgruppen 37 spillere som utgjør junior 1 og junior 2.

Vi har en solid og stor gruppe med klare forventninger: Noe av det kjekkeste med å trene det som nå er unge menn er at de i økende grad stiller krav og forventning til klubb og trenere. Det har kommet tilbakemeldinger fra spillere som er gull verdt i arbeidet med å tilrettelegge for en god og sunn fotballhverdag. Fortsatt er det også foreldre som kommer med viktige bidrag og tanker om det vi gjør, det er et engasjement som ønskes velkommen, alt bidrar til å bedre ta grep som behøves for at gruppen tar ønskede steg.

Gruppen har alltid vært prisgitt engasjerte foreldre.

Spillernes ønsker forsøkes følges opp: I løpet av sommeren har vi investert i nytt utstyr, drakter og lagt planer for hver enkelt spiller – slik at de vet hva de kan forvente seg i løpet av høsten. Vi forsøker etter beste evne å lytte til og handle ut fra de tilbakemeldingene spillerne har kommet med og dette er et resultat av nettopp det. Klubbens sportslige ledelse har lagt rammer for trenings-hverdag spillerne kan være fornøyd med, mens vi trener gjør det vi kan for å følge opp.

Nye drakter til Junior 2, nye fotballer og diverse treningsutstyr ble ordnet i sommer.

Spillerne gjør en solid jobb: Det kreves mye av en fotballspiller, her er det juniorer med 30-40 timers skoleuke, et sosialt liv og varierte interesser som også skal finne tid til opp mot 4 treninger i uken. Nå med både 1 og 2 kamper hvor «gamle gretne gubber» som undertegnede skal mase og stille krav. De dukker opp, trening etter trening. Som trener kjenner jeg selv på presset om å forsøke å holde tritt med den innsats, dedikasjon og fokus spillerne vier til gruppen. Det er ingen enkel sak, men ingen jobb er mer givende enn trenerjobben, den fortjenesten er utelukkende spillernes som er og forblir en flott gjeng å jobbe med. Krav til utvikling, det (ekstremt viktige) sosiale og resultater balanseres etter beste evne.

Det sosiale ivaretas også. Her med en alternativ økt i sommer i form av bowling.

Vi er en stor gruppe: Juniorgruppen teller i skrivende stund 37 spillere og vi har hatt en solid opptur på treningsviljen. Vi har høyt oppmøte, god oppførsel på feltet og flere spillere med høye ambisjoner, samtidig som det sosiale er noe som skal ivaretas. Det ser ut til at spillerne responderer godt og tar i økende grad eierskap i laget. Jeg har selv stått alene på feltet med 27 spillere, uten at det var en uoverkommelig oppgave fordi spillerne tar takt og i økende grad møter for å trene, ikke bli trent. Nøkkelen er at spillerne gjør jobben som trener mye enklere fordi de utviser en modenhet og hjelpsom ånd som lover godt. Med et brennende engasjement. Er man ikke happy gis det beskjed og godt er det.

Det er folksomt på treninger

Helt grei start: Vi har fått unnagjort tre kamper. Både Junior 1 og Junior 2 vant sine åpningskamper fortjent, kanskje på litt for spennende vis i sluttminuttene hvor komfortable ledelser ble redusert til knappe seire. Junior 2 fikk det tøffere i andre serierunde, vi fikk ikke til det offensive spillet og det endte i et kjedelig tap – noe som gjør litt vondt i sjelen da dette er spillere som har jobbet hardt med nettopp dette de siste ukene og nok hadde fortjent bedre. Sett med breddefokus var det derimot kjekt å se at det var regelrett kø om å spille på andrelaget. Ikke bare blant de 22 spillerne i Junior 2-stallen, i tillegg meldte flere Junior 1-spillere sin interesse for å bli med. En ypperlig lagånd som utvises!

Junior 2 sesongåpnet med velfortjent seier. En fortjent start for Thomas, Marius, Rakul og øvrige som har trent
godt gjennom sommeren.

A-laget og Senior 2 stiller opp: Flere av spillerne får trene med A-laget. Enkelte har også fått spille kamper. Senior 2 stiller også og tilbyr både trening og kamp til enkelte av de som vil mye. Det sier litt om trenerne på A-lag og Senior 2, som også vier fokus i retning juniorene i travle hverdager.

Høsten lover godt: Nå gjelder det å holde det gående og fortsette å bygge lag. Det blir ikke mindre travelt nå som kampene er i gang. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til å se våre unge menn i aksjon. Dette er lokalmiljøet fra sitt aller beste vi satser på å få vist frem.