Treningskultur! Det er et begrep som ruver over alle andre når den nye treneren Daniel Andreassen er på plass for sin første trening med A-laget, sammen med ny Junior 1-trener Remi Simonsen. 

Et ungt mannskap var klar for første økt, her er det mange som ønsker å vise seg frem og kapre seg en plass på A-lag og Junior 1. Alt tidlig januar er tallet godt over 30. I fire tiår har ildsjeler bygget opp Vadmyra til klubben den er i dag, nå skal det bygges videre på det solide fundamentet.

Til den jobben stilte en rekke spillere. Nesten alle fra klubbens egne rekker. Flere juniorer ønsker å forsøke seg, Senior 2-spillere har meldt seg på og kanskje kommer det også noen utenfra som vil forsøke seg.

«Det er lenge siden vi har hatt så mange på trening» sier velkjente Mats Aga. Det er ikke lenge siden han selv var Junior-spiller. Nå er han en av troppens eldste og blir en viktig brikke, sammen med en håndfull andre spillere. I et par uker vil de oppleve at det blir trangt om plassen på banen, før A-laget spisses inn.

 

– Det må trenes!

Daniel har vært krystallklar på møter i forkant. Han vil ha spillere med. Men skal man være med på A-lag eller Junior 1, så må det trenes. Mye og godt. Forpliktelser må følges opp. Harde prioriteringer må gjøres av hver og en. Det skal koste noe å komme hit. Motgang skal takles. Sutring og selvmedlitenhet en saga blott når beinhard innsats skal legge grunnlaget.

Da smaker det også så mye bedre. Du kommer ikke langt her om en trening skippes uten særdeles gode grunner. Alle skal sette klubben først og få mye igjen for den innsatsen. Men ingen får noe gratis. Run the talk.

Sideplanke Vadda
Sideplanke er aldri behagelig. Men dette gjør underverker for kjernemuskulatur. Foto: Vidar Daatland/Vadmyra IL

Dette er 5071-land, alle som er vokst opp her vet at man ikke gis noe gratis i livet. Det betyr også at man blir dyktigere til å gi det lille ekstra. Det skal vi se igjen på trening. I kamp. Rundt banen. Det skal jobbes knallhardt

 

Her skal det være synergieffekt!

Junior 2 er også i gang. Her tilbys det et solid fundament som skal oppleves som godt for alle som vil være med. Dette gjelder også for de som kanskje ikke når gjennom til Junior 1 i denne omgang, eller som behøver å bygge seg opp. Selv dagens verdens-stjerner måtte gjerne bruke tid på et andre- eller tredje-lag for å ta stegene. De kan få nøkkelrolle på laget og utvikle seg til å bli en viktig brikke lenger frem i tid. Ingen med motivasjon og vilje skal nektes trening.

For de som ikke har anledning eller ønsker å satse såpass, blir det et lag hvor det blir mye spilletid. Mye action og moro, stort fokus på det sosiale. Et lag hvor Junior 1-spillere nok også kommer til å bidra hvis behovet oppstår. Flere har alt meldt seg og ønsker kamp også der om det blir anledning og de høye herrer tillater det og det ikke går ut over den dedikerte gjengen som er der. Andre veien er det flere som også banker på døren og kan bidra. Ønsket om å bidra er et som skal dyrkes.

Fotballtrening Vadmyra JR2
Junior 2-trening er godt igang – med en usedvanlig lystig og lojal gjeng. De skal bite godt fra seg, samarbeide tett med JR1 og Senior 2, med spesialtilpasset tilbud og oppfølging til hver enkelt. Foto: Vadmyra IL

Vi har også de øvrige seniorlagene som blir uhyre viktig. Christian Ohnstad var på plass med gjengen sin i Senior 2. De blir god å ha for å backe opp A-lag og juniorer. De blir også et godt sted for A-lag og juniorer å bidra og gi noe tilbake.

Videre er det de yngre lagene. Fundamentet i klubben. De skal ha et A-lag å se opp til. Et A-lag som er synlig, gir av seg selv, bidrar og som er sitt ansvar bevisst som rollemodeller. Treneren ønsker å bygge videre på A-lagets betydning for klubben.

Et A-lag som er det lokomotivet det skal være. 2018-lokomotivet er for alvor i gang. Vi gleder oss alle til sesongen 2018. 


Ønsker du å satse på Junior 1, Junior 2, Senior-lag eller til og med A-lag? Toget er ikke gått, selv om lokomotivet durer. Ta kontakt på post@vadmyra.no. 


Junior 2: Et fotballtilbud skreddersydd din hverdag