Juniorgruppen fikk sine første pre-season kamper i Bergen Fotballfestival 2018. Det ble en god gjennomkjøring. Det er godt å være i gang! 

28 spillere reiste på cupen fordelt på tre lag. Femmerfotball stod på menyen. Som ventet ble det litt vel tøft og tidlig for gruppen å heve seg i toppen, det merkes at det er endel uker siden kamp-situasjon. Men marginene var små! Det ble med et lag i A-sluttspill og et som røk ut i semifinalen i B-sluttspill.

 

Handlet om å vise seg frem for flere

Cupen var en fin anledning for satserne på Junior 1 å vise seg frem, de var jevnt fordelt på lag 1 (G19-1) og 2 (G19-2) med litt hjelp fra noen Junior 2-spillere. Begge lag hadde også en A-lagsklar junior på laget. Vi manglet 4-5 Junior 1-spillere og like mange Junior 2-spillere, men alt i alt et veldig folksomt oppmøte, det ble dessverre ikke plass til å få med mer enn en yngre spiller, ei heller noen overårige.

Vi feilberegnet litt trøkket og interessen fra spillere, ellers kunne vi nok fint meldt på nok et lag. Spillerne er sugen på å komme i gang.

A-lagsklare Magnus Nyhammer banket inn flere scoringer på G19-2. Foto: Per Molvik (www.permolvik.no)

Nye trenere Daniel og Remi fikk anledning til å se de i aksjon lørdag, mens undertegnede fulgte de søndagen. Vi opplever for tiden rekord-oppmøte og treningsvilje for januar-måned (siden vi begynte å måle i 2012) og det rapporteres om godt trøkk der, det var nok mange tunge ben som meldte sin ankomst. Men etter første kamp begynte det å sprudle skikkelig!

«Masse god underholdning i helgen.
Dette blir en kanon sesong» – Vaddasupporter Bjørn Garvik

Les også: Lokomotivet har startet

A-lagsklare Henrik Bø knallet til på Vadmyra G19-2. Foto: Per Molvik (www.permolvik.no)

Junior G19-3 bestod av Junior 2-spillere og fikk hjelp av 03-årgang ved keeper Oliver Merkesvik. Det skal ikke mangle på muligheter for de yngre keeperne i klubben! Han fikk også A-sluttspill, etter at vi fikk flyttet han til Vadmyra G19-2 etter søknad da forfall inntraff søndag.

Les mer: Junior 2 – et skreddersydd fotballtilbud

Alltid kjekt med yngre spillere med. Her Oliver Merkesvik, som steppet inn på kort varsel. Foto: Per Molvik (www.permolvik.no)

Tap på straffespark-konkurranse

Alle lagene opplevde å rote vekk ledelse i sluttsekundene. Vadmyra G19-2 røk i A-sluttspillet på straffespark-konkurranse, etter først å ha snudd 0-2 til 3-2. Laget, som i gruppespillet måtte klare seg uten keeper, sikret seg to seire etter en grusom start mot cupens soleklare vinner Bergen Nord. En god progresjon og en forrykende kamp mot Fana var særs underholdende å bivåne, der var det manglende uttelling foran mål som ble avgjørende. Utligningen til Fana kom – bittert nok –  30 sekunder før full tid.

Tobias Langedal var kanskje vår bestemann denne cupen, regjerte på Vadmyra G19-2. Foto: Per Molvik (www.permolvik.no)

Vadmyra G19-1 rotet bort en 3-0 ledelse i semifinale mot Fyllingsdalen 2, etter 5-1 seier i kvarftinalen. Det glapp også på små marginer i gruppespillet for laget, som der møtte Fyllingsdalen 1 og tapende finalist Arna-Bjørnar. Men de var ikke langt unna å matche lagene, litt finjustering og offensiv terping vil hjelpe godt på de kommende ukene.

Det manglet ikke på innsats og duellstyrke, men rusk i maskineriet var det med litt vel mye slurv på egen banehalvdel. Slurv rammet også treneren (les; undertegnede), som merket godt det var lenge siden kampledelse i cup-sammenheng. Det skal selvfølgelig vekk i løpet av sesongoppkjøringen, det skal nok også bli dreis på det når Remi og Daniel får satt de respektive lagene og kan trøkke til for fullt der.

Vadmyra G19-3 jobber iherdig. Yusef Geedi (t.v.) med et av turneringens absolutt vakreste mål. Foto: Per Molvik (www.permolvik.no)

De mest imponerende soloprestasjonene var nok å finne på Vadmyra G19-3. Her var det lekre finter, noen helt sinnsykt flotte mål og iherdig innsats. Kondisjon var det som ble lagets største fiende, en 5-2 ledelse røk blant annet og endte 5-5. I sluttspillet var det mye forfall og småskader hos de gjenværende, dermed ble det litt vel tøft å sikre avansement.

Nathan Coetzee var som alltid et rent maskineri. Her mot Fyllingsdalen 1 Foto: Per Molvik (www.permolvik.no)

Vi takker arrangørene Åsane Fotball Damer med fin gjennomført cup og sender en stor takk til oppmøtte supportere. En spesiell takk til Vaddagraf Per Molvik, som står for bildene i denne artikkelen.

Bildegalleri Bergen Fotballfestival 2018