Det ble 3 viktige poeng etter en thriller av et oppgjør borte mot Bønes. Det kan godt tenkes at dette var tidenes yngste A-lag som stilte til start for Vadmyra. 

(Kamprapport følger med flust av dårlig og tørr humor, alt står for skribentens egen regning (vennligst ikke send regning, jeg får ikke betalt for dette (ja det er fullt mulig med parentes i parentes (jeg lover)))):

Som noen en gang sa – fritt omformulert: Det var ikke slik at Vikingene navigerte etter stjernene for å reise til stjernene. Men man kan finne spennende og nye områder med å stake ut kursen etter det som skinner i det fjerne.

Det er litt poenget med A-laget her i klubben, som sikter mot stjernene på en noe ny og uvanlig ferd hvor det gjerne testes mye nytt både på og utenfor banen. Så får vi se hvor det hele ender (og vi lover å oppføre oss bedre enn vikingene, selv om bortebaner skal erobres).

A-laget erobret Fjelssdalen, for anledningen i hvite drakter. Foto: Daniel Andreassen.

A-laget og dens unge krigere erobret Fjellsdalen fredag kveld. Ferden dit var en vinter fylt med kulde, snø og treninger på underlag som ofte minnet mer om en dårlig saltet parkeringsplass enn en god og myk kunstgressbane. Tidvis måtte både treninger og treningskamper avlyses (men det ble også flere treninger fordi vi heldigvis har ildsjeler som gikk til kamp mot værgudene og måket banen. Som oftest gikk ildsjelene av med seieren. Ta deg en bolle Tor).

Men laget kan puste lettet ut etter at det ble 3-2 seier borte mot Bønes i serieåpningen. Kampen ble fortellingen om unge menn som ledet debutanter på begge lag. Flere spillere er ikke engang myndig, som jo er ekstra kult for alle som er glad i at lokal-lag dyrker frem egne spillere.

Kampen kort oppsummert: Det stod 0-0 til pause etter en omgang Vadmyra var klart best i, før målene rant inn begge veier i 2. omgang. Vadmyra gikk i føringen, mistet så taket og lå under midtveis i omgangen. En sluttspurt med avgjørende scoring like før full tid avgjorde det hele. Det rapporteres om at det ikke var negler igjen å bite etter endt kamp. 

Med oppsummeringen unnagjort, la oss se litt bak resultatet:

 

Kun seier var godt nok

Poengtap i serieåpningen mot det som i fjor endte som et bunnlag i 5. divisjon – som ikke imponerte i vinterserien – ville blitt tungt å fordøye for Vadmyra, som spilte på nivået over året før. Joda, la oss for all del minne om det rasjonelle og fornuftige: Det skal bygges nytt og klubbens førsteprioritet er å benytte 2018 til å få stabilitet på A-laget. Trener Andreassens mål er treningskultur først og fremst, selv om det ikke er noen hemmelighet at den tidligere Toppserie-treneren har ambisjoner om en god sesong.

Det er klubben og trenerens mål. Både rasjonelt og fornuftig. Men som jeg påpekte før alle parentesene innledningsvis, her kommer litt om andre folks forventninger (blant annet undertegnede): Det skal også være på det rene at et tap i dette oppgjøret, det hadde vært skuffende nok til å fortjene både kursiv og utheving. Dette er en gjeng som vil ha poeng, er sultne og har trent godt. De har ikke lov til å gjemme seg bak å være ung, for dette er A-laget. Det forplikter. Derfor gjorde dette særdeles godt for både selvtillit og arbeidsro at serien gikk i land! Spillerne tok jobben på strak arm. Det kan fort bli en ujevn vårsesong – spesielt i møte med storkanoner som eksempelvis Smørås. Det smaker da ekstra godt med 3 poeng i bagasjen og det er vel unt laget!

A-lag – Bønes 2018. Foto: Daniel Andreassen.

Ikke at forventninger om poeng nødvendigvis var rasjonelle (heldigvis er det klubbledelsen som skal stå for fornuft, ikke oss supportere). For her var det vanskelig å spå hvem som var å anse som favoritt i forkant. Begge lag går gjennom et generasjonsskifte, derfor var det knyttet mye spenning til nivået til begge lag. Vadmyra sies å ha dominerte i 1. omgang uten at det ble mål av den grunn, mens det ble langt jevnere etter en veldig lang hvil. Banelysene var ikke særlig medgjørlige og nektet å slå seg på før det var over leggetid for halvparten av lagenes spillere.

Den gode førsteomgangen og at laget har moral til å snu oppgjøret mot slutten er et godt vårtegn. Veldig bra!

 

– #&%»!! imponerende!

En som naturligvis var strålende fornøyd var Vadmyras fotballyngling Mats Aga, som i år har æren av å bære kapteinsbindet. Med 5071-landets velkjente gloser (som i utlandet/resten av landet omtales som «banning») beskrev han det hele etter kampen:

– Da vi får den i trynet rett etter vi har scoret, tenkt jeg «dette har vi #&¤&» opplevd før. Nå taper vi 2-1. Så får vi en til… Men så er vi sterke og reiser oss! Med et så ungt lag så er det #&%»!! imponerende

(av hensyn til lettfornærmede som eventuelt leser dette har jeg benyttet Donald Duck-sensur på enkelte av begrepene (*host Smøråsinger* *host*). Uredigert versjon kan nytes i sin helhet i video under, mens den redigerte versjonen finner dere her.)

 

(lenke til video om den ikke vises)

Aga har i vinter tatt ansvar og er denne unge gjengens leder utpå feltet. Han var selv i junioralder da han i 2014 ble kåret til årets spiller i klubben. Han fikk sågar en egen meny i Vaddakiosken oppkalt etter seg, som første og eneste person i klubbens historie. Da spilte laget i 3. divisjon. Han spilte ingen obligatoriske kamper i nedrykksesongen 2015 og kun en i 2016 grunnet et skademareritt. I 2017 kom han igang igjen og stod igjen med 16 obligatoriske kamper, hvor laget måtte ta nok et steg ned i divisjonsystemet. Kiosken var for det meste stengt (det går grenser for hvor mye vi kan belaste klubbens frivillige, det var annet viktigere arbeid som måtte bli prioritert) og ingen Aga-meny var å kjøpe for de fremmøtte.

Captain Aga, slik han ser ut på fritiden. A’en er avslørende. Foto: Hulk.

Det har vært noen tunge år som fotballspiller for den svært likandes spilleren. Å lede et ungt mannskap som snur oppgjøret på dette vis i første seriekamp er intet annet enn til å bli rørt av! Saftige gloser har du lov til å bruke etter en slik ferd Aga (alle dere unge som leser dette, det gjelder ikke dere: Benytt ord som «veldig», «utrolig» og lignende. Banning er kun tillatt hvis man har gjort seg fortjent til det, ingen under 20 år har levd lenge nok til det). Nyt det Aga. Mer glede skal det bli. «Sten på sten*» skal det bygges og murermesterene bærer navn som Mats (Kanskje noen finner igjen menyen også?). Med seg har han karer som Eirik og Jarl (og andre Mats/Madser, det virker som om A-laget har krav om minst tre spillere som bærer dette fornavnet).. 

(*copyright Mons Ivar Mjelde)

I en vinter hvor de flest etablerte Vadmyra-spillerne fra de siste årene takket for seg var det viktig for den nye treneren å få med seg Aga og andre unge sultne spillere som har vært med de siste årene. Gjennom hele vinteren har han stilt opp på hver trening og er nå en av lagets viktigste rollemodeller.

Det var kun tre spillere med mer enn 20 obligatoriske kamper for A-laget (ifølge fotball.no) som startet oppgjøret. Mats Aga, Jarl Henning Nilsen og Eirik Svortevik – som nå trygt kan anse seg som lagets veteraner selv om de knapt nok har nærmet seg midten av 20-årene. Med seg har de spillere som fortsatt kan benytte hårføner til å barbere seg, men som utpå banen spiller som om de har mer hår på brystet enn David Hasselhoff.

Arkivfoto av målscorer Magnus Nyhammer – som i fjor var guttespiller som fikk 10 obligatoriske kamper på A-laget, for det meste innhopp. I år er han flyttet opp fast på A-lag. Foto: Per Molvik (www.permolvik.no)

En mann meldte seg på der med sin 20. obligatoriske kamp og dermed alt kan kalle seg veteran på dette laget (gåstokk vil bli utlevert): Mads Holm Neset. Han benyttet like godt anledningen til å bli matchvinner like før full tid. Før det hadde målmaskinen Michael Larsen scoret i det 49. minutt og sendt Vadmyra i ledelsen. Bønes både utlignet og gikk opp i ledelsen før 16-åringen Magnus Nyhammer skapte balanse i regnskapet. 3 poeng ble sikret etter en assist fra Aga til nevnte Neset, før det hadde keeper John Kristian Hansen et par fantomredninger.

22-åringen Thomas Sæterlid Aas fikk sin debut, han har de siste årene spilt Senior 2-fotball for klubben. I løpet av kampen kom også 16-åringen Tobias Langedal innpå og fikk sin debut. Bønes hadde også en håndfull debutanter med i troppen.

Multitask-trener fornøyd

Den flunkende nye A-lagstreneren Daniel Andreassen multiasket like godt og kom med oppdateringer på facebook underveis (avslørt av at ingen andre i Bergen vest skriver på vakkert nynorsk slik vossingen Daniel gjør (eller gjer)). Det er litt av en fan-service! Samtidig må vi minne om faren for hjerneskade slik multitasking kan by på

Vossingen trekker frem viljen i sin oppsummering:

– Veldig bra spelt og veldig bra vilje i gutane! Takk til Bønes for bra kamp og takk til alle som kom å såg på! Det betyr mykje for laget!!

LES OGSÅ: Daniel har også skrevet en lengre rapport etter oppgjøret. 

Vi satser på at andre kan ta FB-oppdateringene neste gang, slik at hjernen til Daniel ivaretas.

BAs dom

Bergensavisen skal ha ros for å følge lokalfotballen.

«Vadmyra stakk fortjent av med alle poengene i en kamp som skiftet litt etter pause.» var dommen.

Hele kamprapporten for dette oppgjøret og øvrige kan abonnenter lese på ba.no (at avisen tar seg tid til lokalfotball i 5. divisjon gjør at et abonnement anbefales fra denne kant. Støtt lokaljournalistikken – det er også en støtte til lokalmiljøet). 

Ellers i divisjonen pangåpnet storfavoritten Smørås med 5-0 seier mot Gneist 2. «Hjemmelaget hadde få muligheter, mens Smørås lett kunne scoret flere mål.» oppsummerte BA i den kampen.

Inter Bergen tapte knepent mot Stord 2.  «Kampen var egentlig ganske sjansefattig, lagene hadde få store sjanser.» står det blant annet i BA-rapporten.

Du finner oppdatert tabell her.

 

Neste kamp mot Gneist 2

Første hjemmekamp går mot Gneist 2. Som nevnt fikk de så mye juling i oppgjøret mot Smørås at de kan ta eierskap på emnetaggen #DetteGjordeVondt på twitter.

Akkurat det sier ikke så mye, for Smørås er like velsmurt som navnet tilsier og divisjonens soleklare favoritt (Det kommer til å bli skikkelig flaut for Smørås når Vadmyra tar poeng mot de 24. mars i sesongens andre hjemmekamp. Just sayin’. It is known (jeg tar forøvrig eierskap på #EplekjekkBergenser på twitter)).

Gneist 2 kom midt på tabellen i fjor og de har et godt juniorlag i 1.divisjon. Det er heller aldri godt å vite om de tar med noen fra 4. divisjonslaget Gneist 1. Da Gneist 2 ble knust 6-0 mot Osterøy i fjor svarte de med 7-2 seier i sin neste kamp mot Sædalen. De vet altså hvordan de skal reise seg og må for all del ikke undervurderes.

Derfor behøves også Vadmyra all den støtte og oppmuntring de kan få. Noter datoen, finn frem ditt beste humør og ta turen for å se unge lokale fotballhelter kjempe for 3 nye poeng. Vel møtt!

søn15apr16:0018:00FremhevetVadmyra A-lag - Gneist 25 div. Menn avd. 0316:00 - 18:00 Vadmyrabanen