Spenning og action meldte sin ankomst når A-laget spilte årets første hjemmekamp. Tabbebonanza i førsteomgangen gjorde at laget fikk en tung jobb å gjøre når klubbens (fiktive) resultattavle viste 0-2 til pause. Heldigvis var det vilje og moral nok til å rydde opp og hente et poeng i den (endelig) så solfylte Vadmyrabanen. 

 

Bill. mrk. kommunikasjonsrådgiver søkes

Vadmyra stilte uten Henrik Bø (skade) og Magnus Nyhammer (bortreist), som begge imponerte i lagets seier i serieåpningen. Mats Christiansen og Daniel Kvidahl var derimot tilgjengelig igjen – det ble derfor flere omrokeringer i startoppstillingen.

Mats Christiansen tilbake i aksjon. Foto: Per Molvik

Gneist 2 skal ikke anklages for å være en uoverkommelig motstander, men de hadde rutine nok til å skape problemer mot et ungt Vadmyra-lag som enda ikke er helt ferdigstøpt. Eller rettere sagt: Vadmyra skapte nok av problemer for seg selv.

Vi får vel lyse ut stilling for en kommunikasjonsrådgiver, for det var alt annet enn samspillende tango i våre bakre rekker i kampens første halvtime. To baklengsmål, begge signert Håvard Matthiessen, og en gigantisk sjanse ble i praksis gitt bort etter at Vadmyra pratet på seg misforståelser. Til og med et skudd fra midtbanen gikk inn – Gneist 2 viste ingen nåde. Begredelig. Traust. Skuffende. Litt av en kalddusj ble det og Vadmyra hadde kun seg selv å takke. Selv forsøk på fornærmelser i munnhuggeri med motspillere var av den kleine sort og holdt ikke akkurat Deadpool-nivå, her var det lite som stemte.

Det er nok spillere som sover dårlig i natt etter blemmer vi ikke kan være bekjent med om vi skal ha håp om å henge med i svingene i 5. divisjon. Litt rusk i maskineriet i 2. serieomgang er å forvente, heldigvis ristet laget det av seg før pausesignalet kom og jobbet iherdig for å komme inn igjen i kampen. Kult å se, dette er ikke en gjeng som gir seg ved litt motgang!

Eller som en Google-sjef ville sagt det: Fail fast – iterate!

 

Aga tok en Hulk

Det ble etterhvert mer struktur og trygghet utover oppgjøret, både i forsvar og angrep. Tverrligger og tigersprang-redninger fra Gneist 2-keeper måtte til for å forhindre Vadmyra-redusering. Aga og Neset var blant annet farlig frempå og Thomas Hannisdal viser ved flere anledninger hvilken klassespiller han er på midtbanen. Humørsprederen Jarl Henning Nilsen ga ut massiv juling i forsvarsrekken og Michael Larsen viste målkåthet nok en gang.

Kaptein Aga var ingen fornøyd mann mot slutten av førsteomgang. Smilet og scoringen dukket opp i 2. omgang. Foto: Per Molvik.

Humor ble det også. Aga – trolig den snilleste mannen i 5071 – stod også for litt fyrverkeri-underholdning mot slutten av omgangen. Da han ikke fikk frispark lot han dommeren få høre det etter såpass at selv publikum fikk bakoversveis og tupéer fløy avgårde, i tillegg ble en motspiller som falt noe lett servert noen velplasserte gloser. Ante vi en anelse grønnfarge komme til syne? Kapteinen vil så mye og fortsette å lede troppene utpå der. Klem fra mor vanket i pausen, så smilet var heldigvis raskt tilbake og frustrasjon byttet ut med besluttsomhet. Han manet frem troppene og laget leverte noe helt annet etter hvilen.

Det var håp. Det var vilje. Og etterhvert også nok dyktighet til å banke inn både redusering og utligning etter en pause som ble vel anvendt i garderoben. 

Innsatsen økte flere hakk utover oppgjøret. Foto: Per Molvik

2. omgang startet forrykende. Med friske ben og guts’n’glory gikk våre blåkledde utpå for å snu oppgjøret. Knappe minuttet var gått før ballen lå i nettmaskene, dessverre annullert for en høyst tvilsom offside. Men reduseringen kom og til stor jubel også utligning, ved henholdsvis Aga og Michael Larsen.

Dermed står Larsen med to nettkjenninger, mens Aga har tre målgivende og en nettkjenning, etter to serierunder. Det må sies å være en godkjent start for de to.

Kostet for mye krefter

Det friske tempoet ga håp om at vi kunne feie over Gneist 2 resten av oppgjøret, men pangåpningen i omgangen kostet for mye krefter til at laget klarte å kjøre på omgangen ut. Det tar nok litt tid før formen er helt der den bør være for alle, ikke alle har utnyttet snøen i Rocky-stil. La oss mimre med litt artikkel-pauseunderholdning:

Gneist 2 hadde også noen rutinerte ringrever, utover omgangen bølget det frem og tilbake – med et lite overtak til Vadmyra. Mot slutten av kampen nærmet Gneist 2 seg også i økende grad vår 16 meter og fikk både hjørnespark og frispark i farlig posisjon. Heldigvis utnyttet de ikke mulighetene.

Robin Sabaratnam (til høyre) skapte mye trøbbel for Gneist 2 da han kom innpå, noterte seg for målgivende. Foto: Per Molvik

Det ville seg ikke og Vadmyra måtte nøye seg med poenget. Skuffende nok, mot et Gneist 2 som ble feiet av banen med 0-5 tap i forrige oppgjør mot Smørås. Det gjelder å få pisket laget i form utover våren – ikke minst få orden på kommunikasjonen. 2. omgangen her og 1. omgang mot Bønes lover godt. Når relasjonene er kommet på plass og formen enda litt bedre skal det virkelig svinge over laget.

Michael Larsen viste klasse og banket inn utligning. Foto: Per Molvik

Men jobben må gjøres. Jeg må si jeg blir høyst skuffet om Vadda-spillere jevnlig ikke er å finne i våre flotte kuperte joggeløyper rundt omkring i 5071-land. Det skal også bli godt å få igang Junior 1-laget som enda ikke har sesongåpnet, slik at spillere som Sabaratnam og Arlind Devolli (kom innpå i 2. omgang) kan bidra i enda bedre kampform. De to hadde begge et godt innhopp i dag.

 

Status etter andre serierunde

Les også: Status etter 1. serierunde og kamprapport Loddefjord 2 – Radøy/Manger

Med 4 poeng er Vadmyra i skrivende stund på 3. plass.

Smørås topper med 6 poeng, de vant en solid seier mot Loddefjord 2 på lørdag. De to lagene skal Vadmyra bryne seg på i tredje og fjerde serierunde.

Loddefjord sjekket vi ut forrige serierunde, de er hakket hvassere enn Gneist 2 så her må Vadmyra heve seg til oppgjøret i Alvøen Idrettspark. Smørås er en av favorittene i divisjonen og det skal bli særdeles artig å se hva våre blåkledde mannfolk kan utrette mot de når laget gjester Vadmyrabanen 28. april.

søn22apr16:00søn18:00Loddefjord 2 - Vadmyra A-lag5 div. Menn avd. 0316:00 - 18:00

lør28apr16:00lør18:00Vadmyra A-lag - Smørås5 div. Menn avd. 0316:00 - 18:00

 

Bremnes viste seg favorittstempelet verdig og banket Kvernbit 6-0 på fredag. Geirmund Brendesæter sitt lag blir en hard nøtt å bryne seg på i år.

Bønes gikk på nok et tap mot Stord 2, som vant 2-1. I tillegg gikk Fitjar på tap nummer 2, Radøy/Manger scoret kampens eneste mål 3 minutt på overtid.

Tabellen: 

1Smørås26
2Stord 226
3Vadmyra24
4Bremnes13
5Radøy/Manger23
6Loddefjord 223
7Kvernbit23
8Gneist 221
9Halsnøy / Trio 200
10Bønes20
11Inter Bergen10
12Fitjar20

 

Bonus: Hvor var du da Jan Kåre (angivelig) stormet banen? Og hva med å vinne et hotellopphold?

Materialforvalter Jan-Kåre ga presentasjon ved navn «storming av banen for dummies». Foto: Vidar Daatland

Vi hørte også løse rykter om at Vadmyras solstråle av en materialforvalter Jan Kåre stormet banen. Vi aner ingenting om dette og med hans velkjente tempo har det nok gått for raskt for oppsatt kamera å fange noe som helst, men vi kan godt bidra med litt fake news for å skape litt myter. Selv ville han ikke kommentere – men stilte villig opp for å illustrere hvordan du skal storme en bane med stil.

Godt var det forøvrig å se det var kø i kiosken, her har fotballgruppens Johanna tatt affære for å få igang dugnadsånden så det kan vanke vafler og hot-dogs på fremmøtte. Flere hadde tatt turen og flere satser vi på det skal bli utover sesongen.

Kiosken er forøvrig stedet å melde seg om du ønsker å være med i trekning av et hotelopphold for to eller en middag for to. I samarbeid med De Bergenske blir det konkurranse i vår hvor de som er flest ganger og ser på laget i aksjon blir med i trekningen av premien. Det er bare til å registrere oppmøte i kiosken!

Bildegalleri

Vår eminente fotograf Per Molvik var på ferde og tok flere blinkskudd. De ser du i galleriet under.

Takk til spillere på begge lag for en artig og underholdende kamp. Takk til fremmøtte tilskuere, til dommere, kiosk-Johanna og alle de som fortjener å bli nevnt men som her ikke ble det. Vi gleder oss til neste hjemmekamp mot storfavoritten Smørås og før det et tøft nabo-oppgjør mot Loddefjord 2. Vel møtt!