Vadmyra – Smørås 1-1 (1-0): Nok en gang en særdeles underholdende og spennende affære levert av A-laget! Smørås er storfavoritten i årets 5. divisjon, men laget måtte pent nøye seg med et poeng mot vårt hardtkjempende A-lag. 

Helhjertet. Det er nok ordet som best kan beskrive A-laget, som for fjerde kamp på rad serverte spenning til siste slutt. Denne gjengen står på til siste slutt! Smørås kom til Vadmyrabanen med 9 av 9 poeng og 10-0 i målforskjell. Det tok Vadmyra 23 minutt å ødelegge den statistikken. 1-0 var nydelig utført av Mats Aga, som har samlet på både målgivende og scoringer i år.

Smørås besøkte 16m til Vadmyra utallige ganger, men klarte kun å notere en scoring. Foto: Vidar Daatland

Selv med hjemmebriller på må det sies at Smørås var det førende laget kampen gjennom. Keeper John Kristian måtte vise frem redninger av ypperste klasse når gjestene var farlig frempå for å forhindre utligning. Men det må nevnes at Smørås var et lag som manglet rytme og tålmodighet. De var uryddig og litt stressende. Et småfrekt og offensivt Vadmyra kom til store sjanser og kunne økt til 2-0 mot et Smørås om slet med å mestre det å ligge under, det var derfor aldri snakk om fullstendig enveiskjøring. Selv om Vadda-spillerne nok hadde gjort en god karriere som bankranere, for Smørås jobbet også iherdig. De var det klart beste laget Vadmyra har møtt i år.

Til slutt fikk Smørås utligne. 8 minutt før full tid smalt den i nettmasken etter et presist innlegg som fant hodet til Bendik Nordtveit akkurat idet Vadmyra la om for å parkere bussen. Det ble en nervepirrende affære med både sjanser og frispark imot. Heldigvis var temperaturen litt for høy hos Smørås og mangelen på kalde hoder gjorde at det ble et velfortjent poeng til Vadmyra, Smørås var for dårlig foran mål i dette oppgjøret til å fortjene noe mer.

Lokomotivet har startet!

 

Lovende for det unge mannskapet!

Dette var en god realitets-sjekk for det unge og nykomponerte laget. Det var ingen avskrekkende avstand til et mer samkjørt Smørås. Det skal bli spennende å se de to lagene møte hverandre i høst. Med tanke på at Vadmyra også mangler 3-4 spillere som ville vært høyaktuell for en start 11-er lover dette godt for fortsettelsen (men de skal få det tøft for å frarøve denne gjengen plassen slik de spilte her)!

Innsatsen og viljen er upåklagelig og det er en knallgod stemning over denne troppen. Det er ledere som vet å inspirere utpå gressmatten og de har servert fire spennende og underholdende kamper.

Vadmyra stod imot sluttspurten til Smørås etter utligningen. Foto: Vidar Daatland

Etter fire serierunder henger laget med i toppen. I tillegg bød fjerde serierunde på tap til den andre favoritten Bremnes, kampen om de to opprykksplassene kan bli tøffere enn antatt for de to forhåndsfavorittene.

Fotballsesongen 2018: Slik har sesongstarten gått for ungdomslagene

For Vadmyra handler det om å vise samme guts’n’glory i oppgjør etter oppgjør. I neste kamp venter nok en tøff oppgave når Radøy/Manger skal tuktes, laget som slo nevnte Bremnes overraskende nok.

 

Tabellen

1Smørås410
2Kvernbit49
3Vadmyra48
4Bremnes36
5Radøy/Manger46
6Stord 236
7Gneist 245
8Fitjar43
9Loddefjord 233
10Bønes43
11Halsnøy / Trio 221
12Inter Bergen30

 

Bildegalleri

Det ble med mobilbilder dette oppgjøret da fotografen var opptatt.

Neste kamper

fre04mai19:3021:30FremhevetRadøy/Manger - Vadmyra A-lag5 div. Menn avd. 0319:30 - 21:30 Manger Kunstgress

fre11mai19:0021:00FremhevetStord 2 - Vadmyra A-lag5 div. Menn avd. 0319:00 - 21:00 Vikahaugane Kunstgress

lør26mai14:0016:00FremhevetVadmyra A-lag - Halsnøy/Trio 25 div. Menn avd. 0314:00 - 16:00 Vadmyrabanen

 

Stor takk til fremmøtte supportere, til lagene, kioskarbeidere, banemannskap og øvrig støtteapparat. Vel møtt til neste kamp!

 

Maktdemonstrasjon av Junior 1