Det er deilig å være Vadda-fan i disse dager. Solen skinte, rekordvarme spås og på Vadmyrabanen banket A-laget til med 8-1 seier over Halsnøy/Trio 2. Det er kanskje fortsatt vår, men dette føltes så absolutt som tidenes sommerfest. Hawaii-fotball ble det også servert for litt spenning, selv om kampen som helhet viste imponerende maskineri av samtlige blåkledde. 

Etter 7 serierunder står våre blåkledde med 0 tap, 15 poeng og en foreløpig 2. plass på tabellen (om den plasseringen står seg avgjøres av søndagens kamp mellom Bremnes og Gneist 2, førstnevnte kan snike seg forbi med seier).

Tilskuere ser A-lagets kaptein og poengkonge Mats Aga feire en av sine scoringer i det fjerne. Laget ventet en omgang før de kjørte dampveivals. Foto: Vidar Daatland.

Dette markerte lagets første hjemmeseier for sesongen. Det er også den største seieren i 5. divisjon så langt denne sesongen for noe lag, etter flere knepte seire for Vadda. 4 av de 6 første kampene har vært borteoppgjør og de to øvrige endte uavgjort, henholdsvis et arbeidsuhell mot Gneist 2 og toppkampen mot serieleder Smørås (Vadmyra er det eneste laget de har møtt og ikke tatt skalpen til).

La oss late som om det var bevisst å ligge under

Kampen mot Halsnøy/Trio 2 startet på typisk vis denne sesongen. Vadmyra fikk en i fleisen. 0-1. Au. Siden laget alltid snur kamper denne sesongen kan man være berettiget til å tro dette var rent taktisk geni og et bevisst valg for å sikre seieren (Vadmyra har kommet under i 6 av 7 serierunder i vårsesongen. Et vennlig råd til motstandere er å gå for 0-0. Scoring betyr trøbbel. Moral kan vi snart selge på boks i Vaddakiosken for mengder av bitcoins).

Lite utpå der tilsa at de 13 mennene Halsnøy/Trio 2 hadde mønstret til borteoppgjøret skulle hamle opp med Vaddas bedre trente unge tropp, for Vadmyra styrte det meste fra start til slutt.

A-laget vs. Radøy/Manger: Nok en snuoperasjon!

Men siden været bar preg av Hawaii sørget også deler av spillet vårt for det samme – på dette området var det i det minste harmoni. Noe som ikke kan sies på egen banehalvdel i 1. omgang. 0-1 var tabbe etterfulgt av tabbe og det kunne like godt blitt 0-2 ved et punkt etter en brøler av et brudd imot – men det ble med skrekken etter en Halsnøy-bom man ikke har sett makan til på Vadmyrabanen siden mine ungdomsår som junior 2s verste avslutter. Gjestene noen sultne og raske på topp som skapte litt krøll, før Vadda tok kontroll og fullførte med defensiv stil.

Det ble balanse i regnskapet før pause etter et nydelig mål som så ut til å involvere 74 trekk i Barry Allen-fart innenfor 16-meteren, før Magnus Nyhammer banket den i mål. Hadde Vadda spilt slike hele omgangen ville de hatt 6 mål til, men det ble med 1-1 til pause.

Flott vær, nydelig bane, målkalas og 3 poeng. Sweet. Foto: Vidar Daatland.

Godt var det at laget sparte nettopp dette til 2. omgang. Da scoret Vadmyra like godt 7 mål og vartet opp med festspill (selv om kampen ikke var å finne på programmet til Festspillene).

Gjestene var bevisste på å ligge lavt for å bli slaktet, som selvfølgelig hjalp på når Vadmyra kunne bytte innpå friske krefter mot et lag som så slitne ut alt etter 6 minutter og 27 sekunder. Det haglet med innlegg og spillet ble vridd ofte nok til å gi nakkesleng til både keeper og stoppere. Da gikk det som det gikk. Scoringer av Mats Aga (x2), Michael Larsen (x2), Mats Christiansen, Thomas Aas og Thomas Hannisdal gjorde storseieren til et faktum – det var flere store sjanser til laget i løpet av omgangen.

Halsnøy/Trio 2 skal ha for at de holdt en omgang og skapte litt spenning før pause, de fremstod som en god gjeng som møtte overmakten, litt som The Avengers i møte med Thanos. Her var det Vadmyra som hadde Infinity Stones (referanse forbeholdt dere yngre lesere). Jevnt over var det klasseforskjell og et resultat som ikke lyver.

Ellers:

  • Radøy/Manger vant 4-2 over Stord 2. Som betyr de henger med i toppkampen, mens Stord 2 er hektet litt av.
  • Bremnes vant sin hengekamp tidligere i uken mot Halsnøy/Trio 2 med 4-1, dermed gikk de forbi Vadmyra på tabellen før dagens kamp.
  • Bremnes møter som nevnt Gneist 2 søndag. Gneist 2 har fordel av hjemmekamp og de må vinne for å holde følge i toppen. Bremnes behøver 3 poeng for å gå forbi Vadmyra.
  • Inter Bergen vet fortsatt ikke hvordan det er å ta poeng i år. Men de er flinke til å tape 4-3. Noe de også gjorde fredag mot Bønes. Det bør merkes at 5 av tapene er ettmålstap, det gjøres nok klokt i å ikke underrvudere de tross tabelljumbo-plassen.
  • Smørås slår-fortsatt-alle-unntatt-Vadmyra. Fredag ble Kvernbit sendt hjem som slakt etter 4-0 seier til serielederne.

Tabellen

1Smørås719
2Vadmyra715
3Bremnes613
4Radøy/Manger713
5Gneist 2611
6Stord 279
7Kvernbit79
8Bønes78
9Halsnøy / Trio 277
10Loddefjord 266
11Fitjar64
12Inter Bergen70

 

To lag rykker opp. Gneist 2 kan, hvis jeg forstår jungelen av regler og paragrafer korrekt, ikke rykke opp med mindre Gneist 1 rykker opp fra 4. divisjon (noe de ikke ligger an til). Smørås og Bremnes ble fremhevet som favoritter før sesongen av bergenspressen. Vadmyra har ikke uttalt mål om opprykk før sesongen, det handler om å bygge nytt og få stabilitet etter storstilt generasjonsskifte. Kjekt er det at vår unge tropp gir juling og for alvor henger med i toppen etter 1/3 av sesongen er unnagjort. 

 

Kampene som venter

Vadmyra har Kvernbit (borte), Fitjar (hjemme), Bremnes (borte) og Inter Bergen (hjemme) igjen før sommerferien. Tre lag på den nedre halvdelen av tabellen og toppkamp mot Bremnes. Gjør Vadda jobben her kan spillerne ta sommerferie med en meget god vårsesong bak seg. Det er verdt å merke seg at laget har møtt alle lag på øvre havldel, minus Bremnes. Imponerende. Så gjelder det å holde bena godt plantet på kunstgresset, jobbe hardt videre og ikke ta noe for gitt.

Stor takk til fremmøtte publikum, motstanderlag, hjemmelag, støtteapparat og frivillige som gjør kamper som dette mulig.