Solen meldte sin ankomst og skapte litt av en varmegryte for spillerne i lørdagens oppgjør. De tok utfordringen på strak arm og vant en komfortabel 2-0 seier over Fitjar. Det var fullt fortjent. 

Hardtarbeidende Fitjar kom, så og tapte mot et bedre Vadmyra-lag på Vadmyrabanen. Hjemmelaget dominerte kampen gjennom, selv om det ikke ble et hav av sjanser ut av det. En løpskåt og sulten Mats Christiansen bemerket seg med mye bra i 1. omgang, hvor Fitjar forsøkte seg med høyt press i et par minutter – før de slo seg til ro på egen banehalvdel og lot Vadmyra styre oppgjøret. Scoringer kom ved Thomas Hannisdal og Eirik Svortevik i hver sin omgang, begge scoringer av det vakre slag.

Dette var andre kamp på rad hvor Vadmyra holdt nullen. Etter å ha snudd kamp etter kamp i de første serierundene har nå laget tatt kontrollen i kampene. I en tropp hvor alle vel er under 24 år har det vært en eventyrlig start på 5. divisjon.

9 kamper uten tap er mer enn de fleste forventet. Nå gjelder det å avslutte med stil før sommerferien i kamp mot henholdsvis topp og bunn.

https://www.instagram.com/p/BjzfipqlsJF/

Ellers i 5. divisjon, avdeling 3:

  • Bremnes tapte hele 0-5 mot serieleder Smørås på torsdag. Dermed går Vadmyra forbi og ligger nå på opprykksplass foran favoritten. De to lagene møtes til dyst i neste serierunde. Der er alt press på Bremnes som forventer opprykk og var en av forhåndsfavorittene før sesongen ble sparket igang. Tre poeng til Vadmyra betyr luke ned før siste vårsesong-kamp mot tabelljumbo Inter Bergen venter 23. juni.
  • Radøy/Manger og Gneist 2 henger fortsatt med i toppkampen etter henholdsvis 3-0 mot Halsnøy/Trio 2 og 3-0 mot Bønes. Radøy/Manger sin seier var etter walkover, fordi Halsnøy/Trio 2 ikke kunne stille lag.
  • Stord 2 fikk en liten luke ned til bunnkampen etter 2-0 seier mot Kvernbit.

 

Tabellen

1Smørås925
2Vadmyra921
3Bremnes919
4Gneist 2917
5Radøy/Manger916
6Stord 2913
7Bønes911
8Kvernbit99
9Halsnøy / Trio 298
10Loddefjord 287
11Fitjar95
12Inter Bergen80

 

Toppscorer-listen

Ingen mål til Aga eller Larsen, som må se Gneist 2-Matthiesen og Smørås-Sandal foran seg på listen. Listen står seg slik

  1. Håvard Matthiessen (Gneist 2) – 8
  2. Abel Sandal (Smørås) – 6
  3. Mats Aga (Vadmyra), Mikael Larsen (Vadmyra), Kristian Magnussen (Stord 2) og Stian Kjenes Haug (Bønes) – 5

Neste Vadmyra-kamper

fre15jun20:00fre22:00Bremnes - Vadmyra A-lag5 div. Menn avd. 0320:00 - 22:00

lør23jun15:00lør17:00Vadmyra A-lag - Inter Bergen5 div. Menn avd. 0315:00 - 17:00

 

Bilder fra oppgjøret blir lagt ut i løpet av uken. Takk til alle fremmøtte!